Με αφορμή δημοσίευμα του <Ιού> για την υπόθεση Γκαροντί έστειλε ο δημοσιογράφος Βασίλης Ραφαηλίδης. Δημοσιεύεται η επιστολή ως έχει , καθώς κα απάντηση τον <<Ιού>>.
<<Με καθυστέρηση διάβασα το ιοβόλο κείμενό σας για τον Γκαροντί. Τώρα ξέρω αυτό που ήδη υποπτευόμουν από χρόνια για σας. Πως είστε γκεμπελίσκοι και σταλινίσκοι . Εφαρμόζετε με απόλυτη συνέπεια το δόγμα του Μουσολίνι (1919) σύμφωνα με το οποίο μπορεί να προστατεύεται κανείς οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα, αρκεί να μην αντιλαμβάνεται τα πράγματα ταξικά. Τα φάτσιο λειτουργούν απολύτως αυτόνομα, αλλά ο βέργες δένονται απ' έξω, από έναν ηγέτη, ή έναν <<ιδεολόγο>> ή μια ομάδα. Θέλω να πω πως είστε φασίστες - κυριολεκτικά και μπσρώ να το αποδείξω μέσα από τα κείμενά σας. Μην ξεχνάτε πως οι ναρόντνικοι με τους οποίους ο Λένιν συγκρούστηκε άγρια, ήταν το ιστορ κό πρότυπο για τον πρώην μαρξιστή Μουσολίν τον στενό φίλο και κακό μαθητή της Βέρας Ζασούλιτς. Με τα βλακώδη που γράψατε για μένα και την δεολογική μου σχέση με τον... Πλεύρη(!!) κα με τη γελοία κα παραπλανητική φωτογραφία μου που δημοσιεύσατε (με την ακόμη πιο παραπλανητική λεζάντα) μου κηρύξατε τον πόλεμο. Σας βεβαιώ, ο χαμένος δεν θα είμαι εγώ. Είμαι πολύ καλύτερα από σας πληροφορημένος και ξέρω από πού προέρχεστε, πού το πάτε, με ποιούς συνεργάζεσzε εντός και εκτός Ελλάδας. Για να είμαι έντιμος όπως πάντα, ενημέρωσα σχετικά το φίλο μου Σεραφείμ Φυντανίδη. Βασ Ραφαηλίδης
Η απάντηση ταυ <Ιού>
Πριν μας πατάξετε χ. Ραφαηλίδη όπως ο Λένιν τους ναρόντνικους, καλά θα ήταν να καταλαβαίνετε τι γράφετε. Γιατί την επομένη της υβριστικής και απειλητικής επ στολής σας, επιβεβαιώνετε αυτολεξεί από τις στήλες του <<Εθνους>> (20/12) όσα εμείς είχαμε γράψει. Οτι διατηρείτε, δηλαδή, φιλικές σχέσεις με τον φασίστα εκδότη της <<Νέας Θέσεως>> τον ιδρυτή τον χουντικού ΕΝΕΚ, επειδή είναι τίμιος και ότι θα συνεργαστείτε με τους εθνικιστές - φασίστες για να κτυπήσετε τον... καπιταλισμό. Πρόκειτα για μια εξόχως πρωτότυπη ανάγνωση τον μαρξισμού . Ισως είναι κατάλληλη για τα τηλεοπτικά παράθυρα όπου συχνάζετε, αλλά εμείς -μετά λύπης μας- δεν την υιοθετούμε. Μας θυμίζει πολύ, βλέπετε, τον <<μαρξισμό>> του Μουσολίνι .
Ο Ιός