FIKRALAR
Bu fıkraların ilkleri en geyiklerdir; ama ilerledikçe bu geyikler düzelecektir. Ben olsam hepsini okurdum.
Bu fıkrayı bize çoğrafya öğretmenimiz anlatmıştı. Biz de ayıp olmasın diye gülmüştük.
Hoca: Bi fıkra ürettim çocuklar.
Sınıf: Hadi hocam anlatın.
Hoca: Temel ile Dursun, bir ev yapmak isterler. Bu ev iki katlı olacaktır. İşte mazemeleri alırlar. Şimdiye kadar bu kadarını uydurdum, daha sonra gerisine devam edirim.
Temel ile Dursun çok güzel bir geyik yakalamışlar; ama bir türlü geyiği köye nasıl taşıyacaklarını bilemezler. En sonunda geyiğin boynuzlarından sürüklemeye başlarlar. Köye yaklaşınca bir arkadaşlarına rastlarlar. Sorarlar: " Bu geyiği nasıl taşıyacağız?" diye. Arkadaşları da : " Tabii ki kuyruğundan tutarak taşıyacaksınız" der. Bunun üzerine Temel ile Dursun geyiği kuyruğundan çekmeye başlarlar. En sonunda Temel Dursun'a:" La Dursun, biz köyden çok uzaklaştık" der.
Temel, çok zamandır iş aramaktadır. En sonunda bir iş bulur; ama ondan bazı şeyler isterler. Bunlar; nüfus cüzdanı örneği, yerleşim kağıdı ve 8 tane vesikalık fotoğraftır. Temel, İdris'e baş vurur. (Kafa atar.) İdris de bunlardan en zorunun vesikalık fotoğraflar olduğunu söyler. " Ama hallederiz" der. "Sen buraya kuyu kaz, ben fotoğraf makinesini alamaya gidiyorum" der. Geldiği zaman Temel'in 8 tane kuyu kazdığını görür. Ona kızarak:
" Sen ne yaptun la, sen bir tane kuyu kazacaktın, be 8 tane fotoğraf makinesi getirdim." der.
Bir İngiliz, bir Fransız, bir de bizim Temel CIA'in sınavlarına katılırlar. Sınavı geçerlerse ajan olucaklardır. İlk önce Fransız gider; adama sorarlar:
Memleketini seviyor musun?
Seviyorum.
Karını seviyor musun ?
Seviyorum.
O zaman al bu silahı memleketin için karını öldür diyorlar.
5 dakika geçiyor. Fransız geliyor
Yapamadım, karımı daha çok seviyorum der.
Aynı soruları İngilize de sorarlar. İngiliz de 10 dakika sonra gelir ve yapamadığını söyler. En son sıra Temel'e gelir. Aynı sorular Temel'e de sorular. Temel içeri girer. Aradan 5 dakika, 10 dakika, 15 dakika geçer. En sonunda Temel gelir; ama üstü başı yırtık haldedir. Temel:
Yahu tabancayı kuru sıkı vermişsiniz, karıyı camdan atıcam diye canım çıktı.
Artık bir sayfada bu kadar geyik yeter. Diğer sayfaya geçiniz.