--- ALİ GOPTER ---
- Bak dostum sana Avrupa'nın kalleşliğini anlatayım:
- Evet seni dinliyorum.
- İki arkadaş vardı.Birinin adı Ali diğerininki Gopter.Bunlar bir alet icat ettiler.Bu aletin tepesinde pervanesi vardı.Çoktandır İngiltere'ye gitmek istiyorlardı.Bu aletle yola çıktılar.İngiltere'ye vardıklarında bir eve misafir oldular.Ev sahibi bu aletin ismi nedir diye sordu.Ali ile Gopter "henüz bir isim koymadık"dediler.Sizin isminiz nedir diye soran gavura Ali ve Gopter dediler.Gavur aç mısınız diye sordu.Bunlar çok acız dediler.Gavur yemeklerine zehir koyup bunları zehirledi.Gavur düşündü:Eğer ben bu aletin adını aligopter koyarsam Türkler anlar.En iyisi helikopter koyayım dedi.
- Vay be!Demek helikopter ismi burdan geliyor ha!
- Yaaaa...
- Yaw şimdi sen bunu bana anlatmasan ben cahil kalacaktım değil mi?
- Evet bilmediğin daha çok şey var dinle!
--- KAMİL YON ---
- Evet seni dinliyorum.
- Sivas'ın ücra bir köşesinde iki delikanlı yaşardı.O çevrede biri Kamil biri Yon ismiyle tanınırdı.Bunlar kasalı bir araba yaptılar.İngiltere'de yaşayan dayıları Osman'ın yanına gittiler.Bir kasaba yakınlarında durdular.Bir çifçi bunları gördü.
Araba tam istediği gibi ve çok ilginçti.İçinden "Bu araba benim olmalı."diye düşündü.Yanlarına yaklaşarak:"Merhaba"deyiverdi.Onlarda "Merhaba çifçi kardeş" dediler.Sizin isminiz nedir diye soran gavura Kamil ve Yon dediler.
Gavur aç mısınız diye sordu.Bunlar çok acız dediler.Gavur yemeklerine zehir koyup bunları zehirledi.Gavur düşündü:Eğer ben bu aletin adını Kamilyon koyarsam Türkler anlar.En iyisi kamyon koyayım dedi.
- Vay be!Demek kamyon ismi burdan geliyor ha!
- Yaaaa...
- Evet. Bilmediğin daha çok şey var dinle!
--- ARAP AĞA ---
- Evet seni dinliyorum.
- İki arkadaş vardı.Birine Arap diğerine Ağa derlerdi.Bunlar bir alet icat ettiler.Bu aletin tepesinde hiçbir şey vardı.Çoktandır İngiltere'ye gitmek istiyorlardı.Bu aletle yola çıktılar.İngiltere'ye vardıklarında bir eve misafir oldular.Ev sahibi bu aletin ismi nedir diye sordu.Arap ile Ağa "henüz bir isim koymadık"dediler.Sizin isminiz nedir diye soran gavura bana Arap buna da Ağa derler dediler.Gavur aç mısınız diye sordu.Bunlar çok acız dediler.Gavur yemeklerine zehir koyup bunları zehirledi.Gavur düşündü:Eğer ben bu aletin adını Arapağa koyarsam Türkler anlar.En iyisi Araba(car)koyayım dedi.
- Vay be!Demek araba(car)ismi burdan geliyor ha!
- Yaaaa...
- Evet.Bilmediğin daha çok şey var dinle!
--- TAYYAR AĞA ---
- Evet seni dinliyorum.
- Bir mühendis vardı.Ona Tayyar Ağa derlerdi.Bu bir alet icat etti.Bu aletin tepesinde hiçbir şey vardı.Ama kanatları vardı.Daha doğrusu pervaneleri kanatlarındaydı.Çoktandır İngiltere'ye gitmek istiyordu.Bu aletle yola çıktılar.İngiltere'ye vardığında bir eve misafir oldu.Ev sahibi bu aletin ismi nedir diye sordu.Tayyar Ağa "henüz bir isim koymadım"dedi.Sizin isminiz nedir diye soran gavura bana Tayyar Ağa derler dedi.Gavur aç mısınız diye sordu.Tayyar Ağa açım dedi.Gavur yemeğine zehir koyup onu zehirledi.Gavur düşündü:Eğer ben bu aletin adını Tayyarağa koyarsam Türkler anlar.En iyisi Teyyare koyayım dedi.
- Vay be!Demek Teyyare ismi burdan geliyor ha!
- Yaaaa...
- Evet.Bilmediğin daha çok şey var dinle...