USA
Režie: Sam Mendes
Hrají: Kevin Spacey, Annette Bening, Wes Bentley, Thora Birch
Chlapík středního věku Lester Burnham (Kevin Spacey) vypráví svůj životní příběh: ,,Když jsem ještě žil, byli jsme s mojí ženou Carolyn dokonalá rodina. Měli jsme dobře placená místa, krásný dům, drahá auta, chytrou dceru studující na prestižní střední škoe. Jednou byla má žena pozvána na nějakou pro ni velmi důležitou party a vzala mě s sebou. Co vám mám povídat, nechutná snobárna. Všichni ti usměvaví byznysmeni mi pěkně lezli krkem. Ještě štěstí, že mě zachránil Ricky Fitts, kluk odvedle, který tam zrovna pracoval jako číšník. byl posedlý videem a pořád něco natáčel na kameru.Vzal mě ven a ubalil jointa. Chechtali jsme se jako blázni a mně v tu chvíli najednou došlo, že se mi můj život trochu vymkl z rukou... Že věci nejsou, jak byly dřív. Že už mi to nestačí. A že to chci jinak a odznova. A důvodem je ona. Angela Hayesová. Vystupovala s mou dcerou Jane jako mažoretka. Vypadal přesně tak, jak se jmenovala. Bylo jí sedmnáct a právě rozkvétala. Strašně sem jí chtěl."
I když vám Kevin Spacey nepřijde zrovna sexy (i poté, co se pečlivě prozkoumá v zdrcadle), vůči sebejisté Anette Beningové si od první chvíle vybuduje zarytou nenávist a triky s růžemi vám budou připadat trochu ujeté, nedejte se odradit a počkejte do konce. Nebudete litovat.
Obrázky:
Soundtrack:
Odkaz na nejlepší web:
Vstupenka: