STRIP

Isechci

Crtezh: Rule, Tekst: Madja

Isechci su zamishljeni kao serijal kratkih stripova - vinjeta, inspirisanih dogadjajima iz mog zhivota. Obzirom da je moje crtachko umecje na nivou dvogodishnjaka nisam ni pomishljao o ideji da sam radim crtezh. Jedno vreme sam trazhio crtacha medju prijateljima, i nakon nekoliko neuspelih pokushaja (nedovoljna motivacija, nedostatak vremena...), i nakon shto sam se preselio na drugi kontinent, u e-mail korespodenciji sa mojim bratom iz Novog Sada smo dotakli temu stripa, i ispostavilo se da je on bio zainteresovan da se okusha. Ja sam vishe nego zadovoljan rezultatima.

Isechci - Danijela Isechci - Aca Isechci - Izabela

Isechci - Koni

Pogledajte i Cvrletove igrarije sa stripovima:

Isechci - Danijela - Cvrletov miks Isechci - Aca - Flash verzija

Bez naslova

Crtezh i tekst: Marina i Madja

Inspirisan jednom pesmom jedne grupe koju ne volim nacrtao sam na nekom papiru strip-kaish sa dva cveta (mushkim i zhenskim, pri chemu je mushki imao mindjushu u uvetu) kao likovima. Posle toga sam isti strip nacrtao josh nekoliko puta na raznim papiricjima i salvetama i ispoklanjao raznim osoboma koje nisu umele da cene taj poklon.
Zatim sam jednog dana dok sam se dosadjivao na poslu pokushao da nacrtam isto to na kompjuteru. Medjutim nije ishlo pa sam kao likove uzeo mushku i zhensku glavu. Kada sam bio zadovoljan uradjenim, strip sam poslao nekolicini privilegovanih. Od Marine sam dobio odgovor u obliku nastavka - sledecje dve slike. Ja sam odgovorio sa josh dve, pa opet ona sa dve, i na kraju sam odluchio da zavrshim sve sa poslednje chetri slike.
Neshto shto bi mogli da nazovemo nastavkom sledi.

Bez naslova

Sluggy Freelance

Crtezh: Pete Abrams, Tekst: Pete Abrams i Madja

Sluggy Freelance je strip Pete Abramsa koji se dnevno objavljuje na internetu. Medju svim stvarima koje se mogu nacji na sajtu mozhete naicji i na stranu na kojoj mozhete promeniti tekst nekog stripa. Samo ne znate originalni strip i originalni tekst nego upisujete rechi na slepo, kliknete 'Submit' i dobijete vash strip. Ovo je rezultat mog klika.

Sluggy Freelance

Pogledajte i: www.sluggy.com