1/2

finale

29-03-'98

Doelpunten

1 - 0: Van Ankeren (9'), 1 - 1: Kimoni (25'), 2 - 1: Radzinski (66'), 2 - 2: Strupar (70' strafschop).

Kaarten

Rood

Siquet, Strupar (2 x geel).

Geel

Strupar, Kimoni, Karagiannis, Van Ankeren, Kovacs, Schaessens, Peeters, Radzinski, Hendrikx.

Toeschouwers

6.000
Verslag Oef, daar zijn we redelijk goed weggekomen, want met zo'n scheidsrechter kan de wedstrijd alle kanten uit. In een bitsige partij was dhr. Ancion dan ook, zonder ook maar enige vorm van concurrentie, de slechtste man op het veld. Hoe kan de voetbalbond dergelijk gedrag tolereren.

Racing begon erg offensief aan de wedstrijd, maar toch was het Ekeren dat al in de 9' op voorsprong kon komen toen Radzinski, Van Ankeren kon bereiken, die haakte zich vrij van Van Geem en liet Brockhauser geen schijn van kans: 1 - 0. Het doelpunt was er heel onverwacht gekomen want Genk bleef ook nu kalm, offensief domineren. Succes kon dan ook niet uitbleven en toen Strupar, na een hoekschop van Gudjonsson, de bal aan de eerste paal kon doorkoppen, stond Kimoni klaar om ongehinderd de gelijkmaker binnen te koppen. Strupar deed diep in de eerste helft nog een bal op de dwarsligger spatten.

Vlak voor rust werd Clement ernstig gekwetst aan de knie. Na de rust kwam hij wel nog even op maar na een trap tegen de bal moest hij het veld verlaten. Het leek alsof Ekeren het nu iets makkelijker kreeg en Radzinski demonstreerde dit door een kopbal op de zijstaander. Even later verkeek Brockhauser zich serieus op een vrije trap van Schaessens en Radzinski kon uit zeer scherpe hoek binnenleggen.

Genk bleef aanvallen en kon door een strafschopfout van Siquet (rood) terug op gelijke hoogte komen door Strupar, die feilloos omzette. Even later een ernstige fout van Branko en ook voor hem was de wedstrijd gedaan. Ondanks een Kimoni en een Strupar die de terugwedstrijd moeten missen, heeft Genk toch een mooie uitgangspositie bij elkaar kunnen spelen, dus ... wie weet ?