0 - 1: Brocken (45'), 1 - 1: Clement (50'), 2 - 1: Strupar (52'), 3 - 1: Oulare (69').

Geel

Scavone, Zdebel (Lierse), Van Geem (Racing).

Toeschouwers

9.000
Verslag Blitsstart van de wedstrijd voor Racing met in de eerste minuut al een vrije trap genomen door Strupar, afgeweerd tot in d voeten van Oyen die met zijn linker in ��n keer uithaalde en Menzo tot een reuze save dwong. Na 15 minuten nogmaals Strupar wiens vrije trap deze keer de buitenkant van de paal schuurde.

Lierse kon zich van dan af iets herpakken en de wedstrijd werd evenwichtiger, alhoewel de beste kansjes toch voor Racing bleven. In zijn geheel werd het echter een stuk saaier tot Lierse vlak voor rust via een kanonschot van Brocken verrassend en toch wat gevleid 0 - 1 voorkwam.

Na rust, een furieus Racing Genk dat duidelijk het veld opkwam met de intentie om iets recht te zetten. Na zo'n zeven minuten een prachtig manoeuvre: een dubbelpass tussen Peeters en Strupar op rechts, Peeters met een uitgemeten voorzet tot bij Clement (Fille) die eerst op de paal kopte, deze dan terug op het hoofd kreeg en niet meer miste: 1 - 1. Twee minuten later kon de Racing aanhang opnieuw juichen: assist Oulare en Strupar stuurt de bal tussen de benen van de heroptredende Menzo door: 2 - 1 stond er op het bord en ... opdracht volbracht. Lierse was nu verplicht om nog wat te proberen en deed dat ook en ... ze mochten zich gelukkig prijzen dat Menzo er stond op een knal van Strupar en een kopstoot van Oulare.

Het haalde echter allemaal niets meer uit en het was KRC-Genk dat via Oulare uiteindelijk nog kon scoren. Het lampje van Lierse doofde en Oyen kon er net niet 4 - 1 van maken op aangeven van Gudjonsson en trof de buitenkant van de paal. Verdiende zege tegen een ontredderde landskampioen en eindelijk nog eens naar een kwartfinale in de beker tegen ... S.T.V.V.

160198.jpg (54765 bytes) Branko Strupar geeft Carl Hoefkens het nakijken en ... het tweede Genkse doelpunt zal een feit worden.