Terug naar beginpagina. Verslag wedstrijd 18-10-'97

K.R.C. Genk 5 - 5 V.C. Westerlo
Doelpunten 1 - 0: Oulare (2'), 1 - 1: Thoelen (4'), 1 - 2: Burg (22'), 1 - 3: Thans (30'), 2 - 3: Strupar (44'), 3- 3: Strupar (64'), 3 - 4: Thoelen (66'), 4 - 4: N'Sumbu (69'), 5 - 4: Oulare (72'), 5 - 5: Thijs (88')
Kaarten
Rood ...
Geel Kimoni, Oyen (Genk), Franken, Janssen, Thans (Westerlo)
Toeschouwers 9.780
Verslag Een ongelofelijke uitslag met een massa doelpunten maar met opnieuw maar 1 punt voor Genk waren het gevolg van een ouderwetse pot voetbal zaterdagavond in Genk. Na 2 minuten opende Oulare de score op aangeven van Oyen en 2 minuten later stonden de bordjes opnieuw gelijk toen Thoelen op aangeven van Janssen de bal binnentrapte. Westerlo liep dan in de eerste helft uit tot 1 - 3. Eerst via Thans die ongehinderd 50 meter met de bal mocht lopen en zelf kon binnenschieten vanuit een scherpe hoek. Na een half uur sloeg Westerlo weer toe. Ditmaal via Thans. De aansluitingstreffer kwam er dan toch nog in de eerste helft via Strupar die zijn zevende van het seizoen binnenschoot na een misser in de Westerlo verdediging. Anthuenis bracht in de tweede helft N'Sumbu en Hendrikx in voor Gudjonsson en Olivieri en ging achterin man tegen man spelen. Toen volgde er 8 dolle minuten waarin Hendrikx sterk acteerde en Strupar (8ste van het seizoen), N'Sumbu en Oulare Genk op voorsprong brachten. Tussenin scoorde Westerlo ook nog een maal via Thoelen. Na de 5 - 4 voorsprong van Genk kreeg Westerlo nog enkele kansen met een vrije schop via Janssen op de paal. 2 minuten voor tijd bracht Westerlo de bordjes toch nog gelijk via een doelpunt van de ingevallen Thijs.