Terug naar beginpagina. Verslag wedstrijd 9-8-'97

K.R.C. Genk 4 - 0 R. Charleroi S.C.
Doelpunten 1 - 0: Clement (15'), 2 - 0: Oulare (44'), 3 - 0: Strupar (48'), 4 - 0: Hendrikx (90')
Kaarten
Rood ...
Geel Smidts (Charleroi)
Toeschouwers ...
Verslag Racing Genk is de nieuwe competitie begonnen met een spetterende overwinning tegen Charleroi. Genk speelde bij momenten schitterend voetbal. Zonder iets van de verdiensten van Genk te willen afdoen moeten we toch zeggen dat Charleroi bijzonder weinig in het stuk voorkwam. Antheunis liet zijn ploeg beginnen met maar een nieuwkomer in het elftal, nml. de ijslander Gudjonsson die net zoals zijn medespelers een sterke wedstrijd speelde. Ook Oulare, die vorig seizoen weinig tot spelen kwam wegens blessures, speelde een sterke wedstrijd en scoorde net voor rust de 2 - 0 via een prachtig kopbaldoelpunt. Philippe Clement had hem dit in het begin van de wedstrijd reeds voorgedaan na een hoekschop vanop links. In het begin van de tweede helft scoorde Strupar een welliswaar nog mooier doelpunt vanop vrijschop (wegens een bal met de hand gespeeld door Smidts die hiervoor met een gele kaart goed wegkwam). Strupar joeg de bal haarscherp in de kruising. Genk nam dan gas terug en begon pas terug sterker te spelen na de inbreng van Konon en vooral Hendrikx en N'Sumbu. Het was Hendrikx die net voor affluiten op aangeven van N'Sumbu de 4 - 0 eindcijfers op het bord zette. Deze prestatie vraagt uiteraard bevestiging maar was toch wel hoopgevend.