Terug naar beginpagina. Verslag wedstrijd 16-8-'97

K.S.C. Lokeren 1 - 5 K.R.C. Genk
Doelpunten 0 - 1: Gudjonsson(15'), 0 - 2: Strupar (40'), 0 - 3: Oulare (50'), 0 - 4: Oulare (64'), 0 - 5: Peeters (68'), 1 - 5: Ekakia (90').
Kaarten
Rood Janssens (44') (Lokeren)
Geel Vangrondsveld, Van Geem, Oliveiri (Genk), Gijsbrechts, Penicka (Lokeren)
Toeschouwers ...
Verslag Wat een start van het seizoen. Na 2 speeldagen staat Genk op kop van de rangschikking met een doelpuntensaldo van 9 tegen 1. Genk speelde opnieuw een schitterende wedstrijd tegen een Lokeren dat met een nieuwe trainer zwak voor de dag kwam. Absoluut uitblinker was Souleymane Oulare die met 3 doelpunten samen met Spechar aan de top van de topscorer rangschikking staat. De score werd geopend omstreeks de 15' minuut via Gudjonsson die mooi de doelman omspeelde. Vangrondsveld, die de gekwetste Oyen verving, werd omstreeks het halfuur vervangen door Van Geem wegens het risico een tweede gele kaart te krijgen. Even later wordt Ekakia door Olivieri neergetrokken. Olivieri komt hier goed weg met geel. Scheidrechter Melotte haalt de woede van het Lokerse publiek op zich als hij Janssens wel met rood de laan uit stuurt voor een trekfout op Oulare, terwijl Olivieri slechts geel kreeg. Even voor rust wordt het 0 - 2 via Strupar zijn 2de doelpunt van het seizoen. Genk dus de rust in met een 0 - 2 voorsprong. In het begin van de 2de helft komt Lokeren beter in de wedstrijd met als gevolg een knal op de dwarslat door Vonasek. Daarna werd Lokeren volledig overklast en scoorde Genk nog 3 maal via Oulare (2 maal) en Jacky Peeters. De ongeveer 2000 meegereide supporters zijn zelden zo verwend geweest. Het duurde tot in de allerlaatste minuut eer een moedig Lokeren via Ekakia de eer kon redden. Voor Genk kwam Hendrikx in de plaats van Oulare en werd Gudjonsson vervangen door N'Sumbu.