Terug naar beginpagina. Verslag wedstrijd 23-8-'97

K.R.C. Genk 4 - 2 Germinal Ekeren
Doelpunten 1 - 0: Strupar (10'), 2 - 0: Strupar (15'), 2 - 1: Radzinski (21'), 2 - 2: Dauwe (65'), 3 - 2: Gudjonsson(78'), 4 - 2: N'Sumbu (90')
Kaarten
Rood ...
Geel Clement (Genk), Van Ankeren, Descamps (Ekeren)
Toeschouwers 9.250
Verslag Genk blijft ook na de derde speeldag, samen met Club Brugge, ongeslagen aan de leiding van de rangschikking. Na een opnieuw doelpuntenrijke wedstrijd werd er op deze derde speeldag gewonnen tegen Germinal Ekeren, een ploeg die dit seizoen vrij hoog ingeschat wordt. Genk starte zeer snel en stond na goed 10 minuten al 2 - 0 voor via tweemaal Branko Strupar. De eerste goal kwam er na een hoekschop getrapt door Gudjonsson. Deze werd door Clement ingekopt en op de lijn door Strupar verlengt. Even later werd Peeters de diepte ingestuurd. Op het moment dat hij wilde afdrukken werd hij uit evenwicht gebracht en de scheids floot strafschop. Strupar achter de bal en het stond 2 - 0. Het vierde doelpunt reeds voor Strupar in deze competitie. Hiermee vervangt hij Oulare aan de kop van de topschuttersranglijst. Ekeren kwam vanaf dan beter in de wedstrijd en scoorde reeds snel de aansluitingstreffer via een uitstekend spelende Radzinski, die in de rebound scoorde nadat Doumen eerst de bal prachtig uit de hoek haalde. Zowel Ekeren als Genk kregen nog enkele kansen maar Ekeren nam meer en meer de wedstrijd in handen. In het begin van de tweede helft had Genk het moeilijk om de bal in de ploeg te houden en Ekeren wachte geduldig af op openingen. Die kwam er nadat Radzinski Dauwe aanspeelde. Deze laatste zette Doumen op het verkeerde been en het stond 2 - 2. Op dat moment was het een dubbeltje op zijn kant, maar het was Genk dat terug op voorsprong kwam. Gudjonsson, die al enkele minuten om vervanging aan het vragen was wegens krampen, werd via een doorgekopte bal van de ingevallen Hendrikx, alleen voor doel afgezonderd. Hij omspeelde net zoals vorige week in Lokeren de doelman en bracht Genk 3 - 2 voor. Hij werd onmiddellijk na het maken van dat doelpunt vervangen door Van Geem. Met nog een klein kwartier te gaan voerde Ekeren de druk op. Er onstonden enkele gevaarlijke fasen voor het doel van Doumen, maar 2 minuten voor tijd liet N'Sumbu die ingevallen was voor Bukalski het stadium voor de vierde maal ontploffen, na een prachtig doelpunt. Hij ging alleen af op de Ekerse doelman, deed een prachtige overstap schijnbeweging, en ronde perfect af.