Terug naar beginpagina. Verslag wedstrijd 13-9-'97

K.R.C. Genk 3 - 2 Eendracht Aalst
Doelpunten 1 - 0: Strupar (03'), 2 - 0: Oulare (12'), 3 - 0: Gudjonsson(16'), 3 - 1: Lambo (81'), 3 - 2: Lambo (87')
Kaarten
Rood ...
Geel Lambo, Banfi
Toeschouwers 10.880
Verslag Na vijf wedstrijden nog steeds zonder puntenverlies op kop van de rangschikking in 1° Nationale afdeling. Wie had dit voor de seizoensstart durven dromen. Genk stond tegen Aalst na 15' minuten reeds 3 - 0 voor. Match gespeeld zou je dan zeggen, maar dit was deze maal niet het geval want na dat prachtig openingskwartier bracht Genk er tegen Aalst nog weinig van terecht. Al bij al mag Racing nog blij zijn dat Aalst niet eerder de aansluitingstreffer lukte want dan waren de drie punten nog helemaal niet zeker in Genk gebleven. Genk starte furieur met al in de eerste minuut een kans via Oyen in het zijnet getrapt. In de derde minuut was het dan wel raak. Strupar reageert gevat op een mistasten in de verdediging van Aalst en met zijn zesde doelpunt van het seizoen opent hij de score. Genk blijft kort op de man spelen en zet Aalst zwaar onder druk met als gevolg reeds op de twaalfde minuut een tweede doelpunt gemaakt door Oulare op aangeven van Strupar. De druk blijft aanhouden en op het kwartier staat het 3 - 0 via Gudjonsson op aangeven van Oulare ditmaal. Genk blijft na dit derde doelpunt nog even aandringen maar verliest dan de slag op het middenveld en komt meer en meer in problemen. Een goed keepende Doumen, en Olivieri die Lauwers van een doelpunt houdt, zorgen ervoor dat voorlopig de 0 op het bord blijft staan. In de tweede helft gaat het van kwaad naar erger en komt Genk er buiten een vijftal minuten in het midden van de tweede helft helemaal niet meer aan te pas. In die vijf minuten kreeg Strupar de kans om de wedstrijd helemaal af te maken met drie open doelkansen maar hij mist. Eerst op aangeven van Gudjonsson en dan tweemaal via de ingevallen Hendrikx. Aalst scoort dan via de sterk ingevallen Lambo, gesteunt door de eveneens sterk ingevallen Dos Santos, in de laaste tien minuten nog 2 maal tegen maar het blijft uiteindelijk 3 - 2.