Terug naar beginpagina. Verslag wedstrijd 20-9-'97

S.K. Lommel 3 - 1 K.R.C. Genk
Doelpunten 1 - 0: Cannaerts (36'), 2 - 0: Cannaerts (49'), 3 - 0: Vanveldhoven (54'), 3 - 1: Olivieri (70')
Kaarten
Rood Delbroek
Geel Peeters, Clement, Gudjonsson (Genk), Waligora (Lommel)
Toeschouwers 13.500
Verslag Racing Genk heeft op de zesde speeldag zijn eerste nederlaag van het seizoen opgelopen. Dit gebeurde tegen Lommel dat door deze overwinning de eerste plaats van Genk in het klassement overneemt. De eerste 20 minuten waren voor Genk maar de kansen die er de vorige weken zo gemakkelijk in gingen werden nu gemist. De eerste grote kans kwam er op de 6' minuut. Clement stuurde een lage voorzet richting doel en Oyen trapte in het zijnet. Omstreeks de 15' minuut demonstreerde Strupar zijn traptechniek vanop vrijschop maar Nys haalde het schot uit het doel. In dezelfde minuut nog scoort Keita, die in de plaats van de gekwetste Oulare speelde, bijna zijn eerste doelpunt maar de bal belande op de kruising. De wedstrijd viel dan een beetje stil tot Cannaerts op de 36' minuut van ver mocht oprukken. Hij wordt niet aangevallen, kan rustig aanleggen van buiten de 16 meter en de bal gaat er via de binnenkant van de paal in. In de eerste 10 minuten van de tweede helft wordt de wedstrijd beslist door opnieuw Cannaerts die helemaal ongedekt aan de tweede Paal de bal maar moet inleggen. De 3 - 0 laat niet lang op zich wachten en komt er in de 54' minuut via een knap doelpunt van verdediger Vanveldhoven die een vrijschop van Szubert rechtstreeks op de slof neemt. Antheunis brengt dan eerst Hendrikx in de plaats van Keita en even later Stroy in de plaats van Clement. Genk komt nu sterk opzetten en scoort in de 70' minuut tegen via Olivieri op aangeven van Oyen. Op de 75' minuut krijgt Strupar dan een unieke kans om Genk echt terug in de wedstrijd te brengen maar hij geraakt niet voorbij doelman Nys. 1 minuut later wordt Delbroek ten onrechte uitgesloten na een trekduel met Eshun. Genk blijft met 10 man tegen 11 aandringen maar komt niet tot de aanluitingstreffer. Hendrikx die sterk ingevallen is trapt nog een bal op de deklat. Ook Lommel krijgt op tegen aanval nog enkele kansen en zo eindigd deze wedstrijd met een 3 - 1 overwinning voor Lommel.