Terug naar beginpagina. Verslag wedstrijd 4-10-'97

Doelpunten 1 - 0: Claessens (10'), 2 - 0: Verheyen (37')
Kaarten
Rood Olivieri
Geel Van der Elst, Verheyen (Brugge)
Toeschouwers 15.500
Verslag Racing Genk heeft zijn tweede nederlaag van het seizoen opgelopen op het veld van de tot nu ongeslagen competitieleider Club Brugge. Brugge heeft reeds zeven wedstrijden gespeeld zonder ook maar een punt verlies en is daarmee de absolute titelfavoriet voor dit jaar. Genk begon complexloos aan de wedstrijd, met Oulare in de basis, en dwong vrij snel 2 hoekschoppen af. Bij de eerste goede aanval van Brugge stond Genk echter reeds in het verlies. Claessens werd vrij gespeeld en trapte de bal onder de uitkomende Doumen in het doel. De wedsrijd viel dan een beetje stil tot een mak Racing omstreeks de 37' minuut opnieuw werd uitgespeeld toen Verheyen een geblokte bal in doel kon werken. In de tweede helft kwam Genk gevaarlijker opzetten via vooral Oulare maar geraakte niet aan de aansluitingstreffer. Ook Brugge kwam nog een maal gevaarlijk dicht bij een doelpunt maar Doumen reageerde gevat op een shot van Verheyen. Zo eindigde deze toch wel makke topper in een 2 - 0 overwinning voor Brugge.