Doelpunten 1 - 0: Brocken (5'), 1 - 1: Kimoni (6'), 1 - 2: Gudjonsson (58').
Kaarten
Rood ...
Geel Zdebel, Oulare, Vangronsveld, Oyen, Clement.
Toeschouwers 11.000
Verslag "Dit is weer het Genk van het seizoenbegin" glunderde Aimé Anthuenis. Ook al was de arbitrage erg slecht want twee handsballen bleven ongestraft op wedstrijdbepalende ogenblikken Het begon nochtans niet goed voor Racing want heel vroeg in de wedstrijd keek men al tegen een achterstand aan. Brocken geassisteerd door Haagdoren kon intrappen: 1 - 0. Het antwoord liet echter niet lang op zich wachten. Peeters kan de bal voor doel brengen en Kimoni kan volledig ongehinderd vrij inknikken

Dan begon het scheidsrechterlijk spelletje Strupar stuurt Peeters weg, Deman slaat de bal buiten het strafschopgebied in hoekschop : "Waar blijft de rode kaart ? Even later kan Strupar bijna profiteren van een misverstand tussen Eftevaag en Deman. Enkele minuten later stuurt Strupar Oulare weg, center op het hoofd van Gudjonsson, hier blijkt dat hij geen kopbalsterke speler is. Tot aan de rust blijkt Lierse nu gevaarlijker op te komen zetten

ln de 58' brengt Strupar, na een Lierse hoekschop snel de tegenaanval op gang. Het keiharde schot van Oulare komt terecht op de hand van Deman maar in de rebound kan Gudjonsson toch de klus klaren ln de 66' minuut ontkomt Genk ook aan een strafschop en een uitsluiting voor Clement. De rest van de wedstrijd verloopt vrij rustig voor Genk omdat Lierse niet meer over de nodige aanvalskrachten beschikt.

sklkrc.jpg (24556 bytes) Souleymane Oulare haalt verwoestend uit met zijn stalen linker. Deman kan enkel afweren en Gudjonsson volstrekt het vonnis.