Verslag wedstrijd 06-12-'97

K.A.A.Gent 1 - 2 K.R.C. Genk
Doelpunten 0 - 1: Delbroek (73'), 1 - 1: Massagie (83'), 1 - 2: Gudjonsson (85').
Kaarten
Rood Caers (2 x geel)
Geel Kimoni, Foguenne, Delbroek, Oulare.
Toeschouwers 9.000
Verslag Racing startte sterk maar kon ook met één man meer op het veld dit niet echt uitdrukken in veldoverwicht, grotendeels te verklaren door te weinig rust aan de bal. Brockhauser bleek in deze situatie de wedstrijdwinnaar voor Genk te worden.

Hendrikx, ingevallen voor de geschorste Oyen, maakte al in de derde minuut indruk door de hele Gentse verdediging op te rollen, de inlopende Gudjonsson devieerde de bal echter naast het lege doel. Gent kwam ook onmiddellijk gevaarlijk opzetten want na een vrije trap van Foguenne mist ook Massagie een open kans. In de 17' moet Brockhauser gepast tussenkomen als Martens, op een voorzet van Vreven, hard op doel kopt. Caers krijgt in de 45' voor de tweede maal geel (erg licht gegeven) en mag zich gaan omkleden. In de 53' minuut verdiende Vangronsveld een rode kaart maar gelukkig voor Racing krijgt Gent enkel een vrije trap die bij Martens terechtkomt die enkel van dichtbij op Istvan besluit. In de 73' is het dan eindelijk zo ver. Balverlies van Vasov, Oulare bereikt Delbroek die met een gekruist schot binnenschiet. Even daarna kan Brockhauser Nielsen het scoren beletten en de rebound wordt door De Meyer overgeschoten. Weer wat later vergeet Gudjonsson de bal naar Oulare door te schuiven en besluit zelf op Herpoel. Weg kans.

In de 83' minuut krijgt Racing een ongevaarlijk balletje maar niet weggewerkt. Massagie neemt met een volley Brockhauser (kansloos) te grazen, 1 - 1. Gelukkig voor Genk kan Hendrikx profiteren van een misverstand tussen Barka en Vreven, hij bereikt Gudjonsson die gemakkelijk kan afwerken. Twee minuten voor tijd krijgt Keita de 1 - 3 nog op de voet maar trapt wild over. Geen nood echter de punten zijn (gelukkig) weer binnen.

aagkrc.jpg (28977 bytes) Jacky Peeters en Domenico Oliveiri nemen hun ploegmaats op sleeptouw om de derde plaats van Genk te vieren. Even later zou de harde Gentse spionkop het terrein bestormen.