Verslag wedstrijd 17-01-'98

R. Charleroi S.C. 1 - 2 K.R.C. Genk
Doelpunten 0 - 1: Oulare (5'), 1 - 1: Brogno (6' strafschop), 1 - 2: Strupar (54' strafschop).
Kaarten
Rood ...
Geel R�my
Toeschouwers 4.000
Verslag Mambour ... altijd en voor iedereen moeilijk ... maar Racing Genk heeft er toch maar heel de wedstrijd gedomineerd. Alleen daarvoor al een onze gelukwensen. Er hadden bij het eindsignaal zeker meer doelpunten op het scorebord mogen staan en ... KRC heeft toch nog geluk gehad om de wedstrijd in de laatste minuut toch niet te verliezen (met dank aan scheidsrechter De Bleeckere).

In de 5' was het al raak toen Oulare de bal kon onderscheppen, ondanks de jonge libero Wuillot, linkervoet en binnen. Een minuut later viel R�my over Clement's been, strafschop en de bordjes hingen gelijk. De volgende minuten kon Genk niet profiteren van een karrevracht kansen van o.m: Strupar (kopbal, over), Kimoni (paal), Strupar (Teklak op de lijn), Strupar (Frans, paal), Gudjonsson (Wuillot op de lijn). De druk nam wat af en de Zebra's kwamen terug in de wedstrijd. Brockhauser moest voor de rust nog een drietal reddingen verrichten.

Na rust kreeg ook Genk zijn strafschop toen Strupar over de knie van Wuillot viel en de strafschop zelf feilloos omzette, 1 - 2. De ref (de Bleeckere) leverde een erg bleke prestatie door de derde strafschop niet toe te kennen toen Frans de doorgebroken Peeters bij de benen pakte. Het matcheinde werd ook weer door het scheidsrechterlijke trio nog erg gevaarlijk toen buitenspel van een drietal Carolo's niet werd gevlagd en/of gefloten. Gelukkig geen schade meer en verdiende winst voor een sterk presterende Genkse ploeg. Mogen we dan toch Europees beginnen te dromen?