Doelpunten 0 - 1: Zetterberg (30'), 1 - 1: Strupar (73'), 2 - 1: Strupar (76').
Kaarten
Rood Goor (2 x geel), Strupar (2 x geel).
Geel Dheedene.
Toeschouwers 14.900
Verslag Eerste helft: Anderlecht met sterk technisch voetbal. De tweede helft Racing op inzet, kracht en karakter. Dat is een korte samenvatting van de wedstrijd die, voor de talrijk opgekomen toeschouwers, zeker in de tweede helft, meer dan het bekijken waard was.

Door een uitglijden van Olivieri heel vroeg in de wedstrijd, kreeg Anderlecht via het jonge talent Stoica, al heel vroeg in de wedstrijd een reuzekans die echter via de staander buiten ging. Vooral op het middenveld (Zetterberg & Bassegio) kreeg Genk geen voet aan de grond. Olivieri kon wel Oyen ��n keer in schietpositie brengen, maar die kon de bal niet goed onder controle krijgen, te ver van de voet en met de punt van de voet kon hij enkel nog de bal over de achterlijn duwen. Vlak daarna was Stoica opnieuw gevaarlijk. Genk begon stilaan beter in de wedstrijd te komen toen de scheidsrechter een fout van Peeters zag op Selymes, strafschop, de Gouden Schoen achter de bal, en 1 - 0 na een half uur spelen. Ook Zetterberg trof nog eens de paal en de voorsprong bij de rust was dus niet eens onterecht.

Onmiddellijk na de rust begon Genk meer zijn eigen spel op te dringen en na de uitsluiting van Bartje Goor kwam Genk via een mooi balletje van N'Sumbu naar (natuurlijk weer) Strupar, in de 73' minuut langszij. Enkele minuten later een combinatie tussen dezelfde spelers, deze keer rechts voor doel en (wie anders dan) Strupar opnieuw onder De Vlieger door, 2 - 1. De Genkse prijsschutter werd ook nog uitgesloten en Anderlecht drong nog sterk aan.

Proficiat Genk voor de inzet. Proficiat Anderlecht voor het geleverde spel. Proficiat Branko voor je verjaardag en je twee doelpunten. Enig minpunt was de commentaar die Mijnheer (?) Haan na de wedstrijd gaf (op een niet nader te noemen betaalzender). Neem eens een voorbeeld aan de "echte" mijnheer (den andere Hollander) Boskamp die de schuld van de nederlaag niet op de scheidsrechter zou steken maar de oorzaak van zijn verlies bij hem zelf en zijn ploeg zou zoeken.

Mijnheer Haan, willen of niet, Genk heeft weer drie punten bij.