Verslag wedstrijd 29-04-'98

K.R.C. Genk 2 - 1 K.A.A. Gent
Doelpunten 0 - 1: Dragotinovic (12'),  1 - 1: Konon ('62), 2 - 1: Strupar ('77).
Kaarten
Rood ...
Geel Ramcic, Van Handenhoven, Peeters, Collen, Massagie.
Toeschouwers 7.240
Verslag Racing Genk heeft er nog onverwacht lang op moeten wachten, maar de titel van vice-kampioen is binnen. Verdiend, dat wel, maar na de plaatsing voor de bekerfinale trad er toch wat 'metaalmoeheid' op. Ook gisterenavond nog, toen Racing opnieuw de betere ploeg op het veld was, maar de mentale frisheid ontbeerde om snel het verschil te maken. Pas toen invaller Konon een bleke Oulare verving, was het explosieve er plots terug in de aanval. Een vervanging die het gebrek aan frisheid, of was het concentratie, van het eerste uur net op tijd corrigeerde. Genk wilde wel, harkte voor de rust genoeg kansen bij mekaar om de match te winnen, maar moest toch toezien hoe AA Gent bij de eerste noemenswaardige aanval op voorsprong klom.
Na vijf minuten had Genk de titel van vice-kampioen inderdaad al officieel op zak moeten steken. Na een dubbelpass met Strupar kwam Hendrikx alleen voor doel, maar hij schoot ongecontroleerd hoog over. Geen nood, want Peeters bereidde op rechts al een nieuwe actie voor. Hij pakte die hele flank oordeelkundig in, zette laag voor doel waar Gudjohnsson van dichtbij hoog overschoot.
Slordigheden die normaal niet mogen op dit niveau. Toen Peeters ook zelf nog begon te knoeien, klom Gent verrassend op voorsprong. Jacky onderschepte een voorzet van Vreven, gaf te kort terug naar Brockhauser en daar profiteerde Dragotinovic van om simpel binnen te schieten, 0-1.
Genk had een kwartier nodig om van die opdoffer te bekomen. Daarna kwam de wilskracht weer bovendrijven en waren er plots nog enkele kansen. Oulare mocht randje buitenspel alleen naar doel, maar schoot voorlangs. Daarna stoomde Gudjohnsson op links op om strak voor doel te geven. Oulare kwam aanzetten om binnen te tikken, maar Ramcic was een minuscule schoentip sneller. Symptomatisch voor de prestatie van Genk: Oulare was er wel maar de echte scherpte ontbrak. Anthuenis zag dat ook, haalde Oulare naar de kant en verving hem door de frisse Ernest Konon. Die had exact vier minuten nodig om wel te scoren. Hendrikx kopte een dieptepass van Vangronsveld door. Konon ging er als een haas achteraan en scoorde, alleen voor Herpoel, met zijn linker, 1-1.  Branko Strupar zorgde daarna voor de volle winst. Een vrije trap los in de kruising. 2-1 en zijn 22ste van het seizoen, opnieuw eenje om in te lijsten.