Day 3 - July 15th

Legendary History, Legendary facts, Legendary Areas, Legendary Events,
Legendary Players, and Random Legendary stuff.


Legend Trivia Hosted by West

Day 3

101. I can get a thick juicy steak from this inn.
Ans: The Royal Stag

102. Well, we all have our favorite DTs, but which one's the BEST DT in the
first Legend Expies?
Ans: SPITTED ON A STONE CRENNELLATION! - Charity, St Denis Abbey

103. This kind of fish is rumored to be able to grow to the size
of a small boat. (answer contains 2 words)
Ans: Rainbow trout

104. What is a circlet exactly?
Ans: Ornament on the arm, ornament, arm band, manacle, armlet, jewelry,
trinket, bracelet, or bangle.

105. Northstar belonged to this family before she immorted.
Ans: MacLarens

106. Officiated by Parrilyn, Dial married this woman in '96.
Ans: Eimer (ltv3n5)

107. When was the discussion board first installed? (month/year)
Ans: Sept, 1996 (ltv3n12)

108. This man started clan Iscariot.
Ans: Sharpe

109. What is the maximum amount of stat boost allowed for an item
in order for it to be in spec?
Ans: 5

109. According to fRoDo mAClaREn's Common to Frodospeak dictionary,
what is the translation of Pokey Stick to common speak?
Ans: Dex weapon

110. The old Tara/Sidhe wells use to have a chance of doing this
to the person who drank from them.
Ans: Heal the person to full health.

111. This person was voted to be most likely to be hugged by a total
stranger in the Legendmud third annual Expies.
Ans: Huggy

112. Alaina dumped this man in order to marry Sinbad. Sinbad eventually became the GuildMaster of the Hermetic Order.
Ans: Kendrick (ltv4n6)

113. When Jeremy and Morphine got married, there was a small argument
over who would take the other's last name. What was the final result?
Ans: They both kept their names (ltv4n8)

114. Linda got hitched with this man at Midnight, on Friday the 13th, in
October of some random year.
ans: Farnsworth Kurwa, Brother of Zorn  (Source - Linda)

115. When No leveled passed 45, what did the Dark Lord order him to do?
ANs: level to 50 and protect the bards (Source - Linda)

116. The player behind this character is a published author and professor
of Political Science, specializing in International Relations.
Supplemental info: He was once a GuildMaster of the OTS.
Ans: Eretz (Source - Eretz)
Note: I added the Supplemental at game time because once the players started answering, I realized he had multiple alts and would not want us to disclose them.

117. This person won the the expies for most likely to flirt. (5th annual)
Ans: Tempus

118. This former immortal was rumored to have the most morts ever.
Ans: Fionn

119. Satsu killed this GuildMaster in the Hermetic initiation ceremony.
Ans: Zandy (Source - Linda)

120. The Golden Squirrel Trophy is awarded to the mob whose design best
epitomizes the spirit of the vorpal squirrel. Which mob was the winner
of the first Legend Expies?
Ans: Unseelie Sidhe by Fionn, in Celtic Ireland

Bonus Point: Exactly what does vorpal squirrel refer to?
Ans: When Legend was still in its infancy, vorpal squirrels around
Tara killed countless newbies. The vorpal squirrel expies refers to
the spirit of getting newbies killed :p.

121. To whom did the Blood-encrusted shield of Souls originally belong?
Ans: Malorn

Bonus point:
What were his clan affliations?
Ans: Anti Paladins and Mac Laren

122. What command will allow you to see how much the shopkeeper
will pay for your item?
Ans: Value <item>

123. From whom can I get some delicious roast pigeons?
Ans: Sentnay

124. Legend players quench their thirst in many ways ranging from
drinking directly out of fountains and rusty pumps, mugs and barrels,
to streams and puddles of water gathered in the basements of homes.
From what can legendites get water in Bengal? (Ans is a permanent watersource)
Ans: A muddy pool of water

125. What is the highest mountain in Africa?
Ans: Mt Kilimanjaro

126. On a deserted isle in the Caribbeans, a single palm tree shades
this man guarding a treasure buried beneath the sand.
Ans: Redbeard

127. How many areas on Legend can we accredit to Kaige?
Ans: 8 (type areas and count them)

128. What kind of animals can one find in the outskirts of Melbourne?
(1 point for each correct animal, limited to 2 points per person)
Ans: Wallaby, Koala, kookaburra, tiger snakes

129. For a small fee, the animal handler in Bengal will let you fight
this animal.
Ans: the Bengal Tiger

130. Before Alhazard seemingly disappeared into the oblivion, he was
working on this area.
Ans: Mongol Invasion

131. How many months have the skills parry and elbow have been in?
(1 guess per person)
Ans: Feb, 1998, 17 months. (Current month: July, 1999)

132. Castor was perma'ed in return for permaing this person.
Ans: Templar Stella (ltv5n10)

Bonus Point: Who assisted in perma'ing Castor?
Ans: Rictor, Nomad, Anaconda

133. What is the syntax for the command of buying 3 breads at once? (hitting in buy bread 3 times is not the correct! This feature is built into the mud.)
Ans: one would type buy 1*3*bread, but in order to say it on a channel,
one has to type buy 1*1*3*bread for it to show up as buy 1*3*bread.

134. Legend recently implemented new wear slots to allow for a greater
variety of items. A turban is now worn on this slot.
Ans: wrapped around head

135. Who has grey fuzzy pink ears, delicate silver whiskers, a long
gray mouse tail, and uses a huge wedge of cheesy as a weapon?
Ans: Mice

136. Salem was first settled by this faction of Protestants.
Ans: Puritans

137. Around 600 B.C., India was comprised of many small communities
under different rulers. It was during this time, Siddhartha Guatama was
born. By what other name do people know Siddhartha Guatama?
Ans: Buddha

138. How many months have configurable prompts been available to Legend
players? (1 guess per person)
Ans: Since Feb of 97 -- 29 months (current month: July, 1999).

139. According to Arkenstone, the creator of Viking Scandanavia, why did
English men resent the Danes?
Hint: Englishwomen were attracted to the Danes because they did
this.

Ans: "...English women were attracted [to the Danes] by their habit of
bathing and combing their hair weekly." (Help Scandanavia)

140. Before the new housing/clan system went in, pkillers belonging to
a clan can only enter their halls by asking a transmob a password.
To which clan was the Indian clerk in London a transmob for?
Ans: Grendels

141. Did you know there is an inn in Ancient Egypt? However in order
to gain access to the inn, you must do this.
Ans: Push open the stone doors

142. This person runs the Wazizi Guest House.
Ans: Aasma

143. Name this creature: Big teeth, big claws, big appetite... what else
do you need to know?
Ans: a big, lazy crocodile

144. Because some items lack this, you will not be able to see them after
you drop them.
Ans: long description

145. The Ring of Poets was replaced by this item.
Ans: a leather ring

146. Some people try to perma to the largest meanest mobs on the mud, while others just settle for something smaller...What did Somar perma to?
Ans: A tendril

Day 1 | Day 2 | Day 3


    The last night of the three went smoothly with almost no mistakes. After 2 previous nights of Trivia, I edited the questions slightly to try to avoid ambiguity.

Homepage of Sir West | Characters Homepage | LegendMUD | Links
Please email comments or suggestions to: [email protected]