Merhaba bu ilk sayımız ve bizler bu ilk sayıda sizleri görmekten çok mutluz. Ulan amma edebiyat yaptım yaw! Neyse ben sizi saçma sapan laflarımla sıkmadan oyunumuzu açıklamaya geçelim.

Lunapark deyince aklımıza eğlence ve aynı zamanda kazıklanma ve bozuk makineler gelebilir. Eğer bu tür sorunlardan sıkıldıysanız ve artık kurban değil avcı olmak istiyorsanız bu oyun tam size göre.

Sizin de bildiğiniz gibi oyun bir real tıme strateji. Oyunda bir lunapark kuruyorsunuz ve işletiyorsunuz. Burası tamam herhalde.

Gelelim oyunun menülerine oyuna girer girmez karşınıza 4 kaydırak gelecek. Yoo onlardan kaymıycaksınız onlarla şunları yapacaksınız.

Kaydırak 1: Yeni bir oyun açmanızı sağlar. Bir nevi new game yani.

Kaydırak 2: Eğer oyunu kaydettiyseniz kaydettiğiniz yerden oyunu tekrar başlamanızı sağlar. Yani oyunu load yada save yapmanız için.

Kaydırak 3: Oyunu açtınız ve hiçbir şey yapamayıp salaklaştıysanız burası işinize yarayacak, Emin olun (eğer canınız isterse Emine’de olabilirsiniz burasına biz karışmıyoruz ehumeheehu.).

Kaydırak 4: Gidipte neymiş bu diye basmayın bu oyundan çıkmanızı sağlar(Ben salak gibi yaptım da bu hatayı ulan ben aslında oyun açıklamayı haketmiyom.).

Şimdi ana menü’yü anladık sanırım. New game girdik ve oyuna geldik. Üst tarafında bi menü daha var. Size simdi bu menü’yü anlatacam. Hazırmısınız anlatıyom bak okuyup kusarsınızda hazırlıklı olun.

Üst tarafta 2 kalın cizgi var bu oyunu pause etmenizi sağlar.

Diskete benzeyen şekil ise Oyunu save’lemeyi, load’lamayı ve çıkmanızı sağlar.

Kulak şekli ise sesi kapatıp açmaya yarar. Eğer makine sesi ve çocukların sevinç çığlıklarını duymasını sevmiyorsanız o kulağın üzerinde bi x olsun.

Büyüteç içindeki eksi şekli ise zoom’u uzaklaştırır. Artı şekli ise zoom’u yakınlaştırır. Görünce anlamışsınızdır.

Yana doğru olan ok şekli ise oyununun oynanış açısını değiştirir.

Göz şekilini ise ne işe yaradığını anlamadım. Sadece haritadaki kareleri felan kaldırıyo.

Sihirli değneğe benzeyen zımbırtı ise haritayı açıyor ve kapıyor şekille ne alakası varsa.

Kürek ise kazı yapıyo ve istediğiniz yeri yükseltip kazabiliyonuz.

Su ise park ta yapay bir göl açıyor Eğer kayık felan yapmak istiyorsanız işe yarayacaktır. Ama yerle aynı seviye de olmaması çok saçma ya yerin biraz altına yada üstüne yapıyo.

Ağaç ve heykel e ben zeyen şekil ise park ta çevre düzenlemesini yapmaya yarıyor(sokak lambaları, banklar ve çöp kovaları gibi.).

Yol şeki ise şekilde gözüktüğü gibi yolları yapmanızı sağlıyor. Haa bir de bir oyuncak yaptıysanız kapıları koyduktan sonra yol koymassanız oyuncak bi iş yapmaz ve haliyle iflas edersiniz. Haliniz Bursadaki tekstilcilere döner vallahi yazık olur size.

Kaydırak ve yanında bir vinç var işte bu en önemlilerinden biri çünkü bu oyuncakları yapmanızı sağlıyan o.

Para şekli ise para durumunu gösterir. Ne zaman zarar, ne zaman kar ettiği gibi...

Kırmızı sıvı sanırım yeni gelen oyuncakları ve aletleri gösteriyor yeni gelen demekle kast ettiğim oyun başında az miktarda oyuncaklarınız var ama ilerledikçe yeni oyuncaklar geliyor ve eğer paranızda varsa bu yeni gelen oyuncağı kurabilirsiniz.

Kaydırak ise parktaki oyuncakların durumunu yani çalışıp çalışmadığını gösterir.

Kapı şekili ise girişi gösterir ve böylece girişte para verileceğini felan ayarlarsınız.

Orhan GENCEBAY ’ın klibindeki mal gibi suratımıza bakan insanlar burdada var ama bunlar sizin parkınızın malları. Burası ise parkınızı ziyaret eden insanların ne yaptıklarını ve düşüncelerini öğrenebilirsiniz(Batsın bu dünyaaa bitsin bu rüyaaa....nay nay ).

İki insanı olduğu bu şekil ise sizin çalışanlarınız. Burada 4 çalışan çeşidi var. Amele gibi çalışan tüm işleri yapan(çimleri sulamaktan kusmukları silmeye kadar.)bir amele, etrafı koruyan güvenlik görevlisi, bozulan oyuncakları yapan tamirciler ve müşterilerinizin ilgisini çeken hayvan elbiseleri giymiş görevliler(bana göre daha çok korkutuyor ulan hayvanı görünce müşteriler kaçışıyor hıhıhaha hatta biri müşteriyi yedi eşşoğlu.).

Elektrik direğine benzeyen sekil ise hangi gün ne sorun çıktığını gösterir( Mesela 04.05.99 tarihinde müşteriler azalmış gibi...).

Bir de alt tarafta bir tablo var. Bu tablo da; para durumu, müşteri sayısı ve tarih gibi bilgiler var.

Ulan bu oyunda da amma menü varmış bea! Neyse eğer oyunu pek anlamadıysanız baştaki kaydıraklardan 3.süne tıklatın orada nasıl oynandığını gösterecektir. Yada gelişmekten sıkılıyorsanız ilk baştaki haritalardan forest yerine diğerlerini seçin.

Oyunda ayrıca Hamburgerci ve Dondurmacı yapabilirsiniz ama tuvalette yapın müşteriler altına yapınca kokuyo!kokması bişey değil Müşteriler kaçıyoo.Sistem için ise pek bişeye gerek yok. Ayrıca parkınızdaki eşyaların isimlerinide değiştirmek ve fiyatlarını değiştirmek mümkün.

Daha önce dediğim gibi oyun gayet güzel Sim City oyunundan hoşlandıysanız bu oyun tam size göre ve inanın bu oyundan daha fazla zevk alacaksınız. Bir dahaki sayıda görüşmek üzere ama ben görüşeceğimizi pek sanmıyorum. Dergiyi okuduktan sonra özellikle sam‘ in yazısını okuduktan sonra pek almassınız herhal. hadi byeee!

ScarecroW

YAPIMCI :MICKRO PROSE

SİSTEM :Pentium 133 16 MB

4X CD-Rom 3D Yok

Oynanabilirlik : 8

Grafik : 9

Atmosfer : 8

Ses/Müzik : 8