Küçükken Hep Merak Ederdim Şu Fani Dünyaya M&M6'dan Daha Güsel Bir Oyun Gelebilirmi Diye
M&M6 yı ilk alışımı hatılarım.O zamanlar hiç FRP den anlamayan 'Ot'un birisiydim.Arkadaşımda bana M&M6yı açıklamaya çalışıyodu.
-Abi şimdi oyunda bi grup olayı var.Önce grup yapıyon yani.
-Olm ne bu ya grup murup yapıyon?
-Yok abi yanlış anladın ama yinede grupta en az 1 kadın bulunsun.Soora sonunuz kötü olur.euheuhe...
Arkadasımla girdiğim bu irenç geyiqten sonra M&M6 yı almaya karar werdim ve artık bende Enroth'da maceradan maceraya kosan bir kahramandım(!).Oyun beni çok sardı yaklasık 1 ay sabah-aksam oynadım.Bitirince de bütün Might&Magic Fanatikleri gibi M&M7 yi beklemeye basladım.
Artık Büyüdüm Ve Sorumun Cevabını Biliyorum:Geldi Bile M&M7!!!
Siz ülkemizin güzide tatil yerlerinde tatil yaparken 3do amcalar sıcaktan yılmamısh M&M7 yi yapmışlar.(Bizde açıklamaya çalısıyoz bu dev(!) oyunu.)
Karakter Yaratımı Ve En Baba Grup:

Oyunda tam 9 tane class(Knight,Thief,Monk,Paladin,Archer,Ranger,Cleric,Druıd,Sorcerer),4 tane de ırk var.(insan,elf,goblin,dwarf).Ayrıca birçok büyü okulu ve skill ler
1-Knight:(Goblin/Dwarf):Karakteri
yaratırken Might(güç)ını yüksek tutmaya bakın.Knight hiç büyü yapamasa da oyundaki
en iyi savaşçıdır.
Silahı ve Zırhı:Silah olarak club(zopa).Zırh olarak da Leather Armor alın sonrada bana gelin sizi Ökkeşlik Statüsüne Promate ediyim.euheueu...Silahı Sword Zırhıda Plate Armor olcak.
Skills:Body Buılding,Repair Item,Armmaster
2-Archer(Elf):Karakteri yaratıtken
Accuracy sine önem verin..Archerlar ok atmada mükemmel
olmalarının yanında ilerki
levellerde cokh da güsel büyüler
yapabilmektedirler.
Büyü:Archerın büyülerinde kendinizi kasmayın.İlk levellerde büyü gücü oldukça düşük.Level atladıkça Fire,Water,Air ve Earth büyü okullarında öğretebilirsiniz.
Silahı ve Zırhı:Silahı tabii ki Ok olsun.Ama Melee(elle gömücü)silah olarak Spear da öğretin.Zırh olarak Chain Mail...
Skills:Perception(Bu skill oldukça yararlı.Gizli kapıları görmenize ve tuzaklardan kaçmanızı sağlar.)Disarm Trap(Bu da cokh önemli, tuzakları etkisiz hale getirmenizi sağlar.)
3-Cleric(Farketmes ama Goblin
olmasın)Karakteri yaratırken Personality'sine önem verin.Clericler Mind,Body,Spirit
büyü okullarında abarabilen tek class oldukları için alınması cokh gereklidir.
Büyü:Mind,Body,Spirit
Silah ve Zırh:Mace,Chain Mail ve Shield olcak.
Skills:Merchant(tüccarların sizi kazıklamasını engeller),Meditation
4-Sorcerer(Elf):Geldik oyunun en gerekli classına.Oyunda
büyü güçten daha önemli olduğu
için büyücüler savaşcılardan daha gerekli duruma geliyor,Sorcerer
da tam bir büyücü!.Karakter yaratırken İntelligencesına önem verin.
Büyü:Fire,Water,Air,Earth.Bence önce Air da(fly büyüsünü yapabilmek için)sonra da Waterda(Town Portal ı yapabilmek için)abarın.
Silah ve Zırh:Sorcererların pek silaha ihtiyaçları yok ama siz yinede bi staff verin çocuğun eline(ağlamasın kerata).Zırh olarak da Leather Armor tabii ki...
Skills:Identıfy Item,Identıfy Monster(oyundaki en gereksiz skill diyebilirim.Karşınızdaki yaratığa bi bakışta yaşamsal gücünü nasıl atak yaptığını falam öğreniyosunuz.)Meditation,Alchemy(Potion yapmak için gerekli)
Oyundan İnciler:
Strateji Guıde a geçmeden önce oyun hakkındaki genel izlenim ve
tavsiyelerimi belirtiyim
*Oyunda kendinizi fazla kasmayın.Sizden güçlü bir yaratık geldiğinde hemen ondan kaçın!
*Kendi grubunuzda olmayan class ların da promotion quest'lerini yapın.(Pro. quest=experince+gold+item)
*Korunma büyülerini her büyük savaş öncesi yapın.
*Air Magic te bulunan Wizard Eye büyüsü harita üzerinde düşmanları,eşyaları,dost insanları falam görmenizi sağlar.Wizard Eye yapmadan hiç biyere gitmeyin!
*İnvisibility oyundaki en mükemmel büyülerden biri.Siz ortada gezinirken amele düşmanlarınız sizi görmüyo!....eh ne diim İnvisibilty Rullas!
*Oyunda Ticaret olayı var.Biyerden 200gp ye aldığınız malı başka bir yere 255 gp ye satabiliyorsunuz.Para sıkıntısı çekenler için iyi bişey.
*Shrine olayı değişmiş,Ne zaman giderseniz gidin bonus'ları alıyorsunuz.(Sadece 1 defa ama)
*Obelixlerin(Hani şu ince uzun yapılar(Rivayete göre Kadın Titanlar kocaları savaşa gittiklerinde yapmıslar bunları.(ne amaçla yaptıkları malum(!))hepsini okuduğunuzda ortaya anlamlı bir mesaj cıkıyor:Gece 24:00 da Evermorn İslanda bir çiçek açacak.Eğer doğru zamanda orda bulunursanız(Obelixlerin hepsini okumanız gerekio ayrıca)çiçek size baya bi gold 2 tane de artifact veriyor.
*NPC olarak yanınıza ilk levellerde mutlaka bi merchant veya trader alın.Yoksa çok pis kazık yersiniz...
*Genie Lamps'ları ekim(October) ayının 4.haftasında (cuma,c.tesi,pazar günleri dısındaki günlerde)kullanırsanız size +8 skill point veriyor.(Başka zamanlardada bişiler werio fakat en iyisi bu...)
*Ore ları Erathia da bulunan evlerde Item,Weapon veya Armor a çevirebilirsiniz.Baya iyi şeyler çıkıo..Tavsiye ederim....
*Hilekar:Öldürdüğünüz düşmanın(Baya güçlü olsun dragon falam)üstünü aramadan Pralyze(Light Magıc'te) yapın.Düşmanınız 1hp ile canlanacaktır,sonra onu tekrar öldürün.Böylece istediğiniz kadar Exp.puanınız olsun...Aman diiyim fazla kaptırmayın kendinizi oyunun zevki kaçar sonra...No Cheat No Pain....
*Oyunu kopya cd olarak alan arkadaşlar(Orjinali Türkiye'de varmı bilemicem...)küçük bir sorunla karsılasacaktır.Oyunu yükledikten sonra 2.cd'den oyuna girmeye calıştığınızda 'CD-Rom da CD yok kazıklamıslar olm seni' gibisinden bi hata mesajı çıkıyor.Bu Mesajı görmemek için 1.cd deki \crack dizini içinde bulunan mm7.exe'yi harddiskinizdeki mm7.exe üzerine overwrite yapın.
*Bide benim Stratejı Guıdeı(gelecek sayıda sanırım.)okursanız manyamadan(benim gibi) oyunu bitirebilirsiniz.
Son Sözler
M&M7 grafik olarak M&M6 ile aynı kalıpta olsada konusu ve sürükleyiciliği bakımından büyük gelişme kaydetmiş.RPG'den anlayanlar pek free bulmayacaklardır oyunu ama her nedense Might&Magic7 oynarken Baldur's Gate ve hatta Fallout2 den bile fazla zevk veriyor.RPG,FRP hatta Action sevenlerde alsın bu oyunu,pişman olmayacaksınız....
| Tür:RPG | Firma:3do(www.3do.com) |
| Sistem:Win95/98 | Hd Alanı:375mb |
| İşlemci:Pentium133 | Ram:32mb |
| Cd-Rom:4x speed | Multiplayer:yok |
| GENEL:%92 | Açıklayan:MyrkuL |
Myrkul The Archmage