| ÖZGÜRLÜK Eğer kuvvetim yetse benim Rıhtıma koşarım yalnayak. Halatlarını bütün gemilerin Bıçağımla keserim. Gemiler açılır salınarak, Ben de artlarından bakarak Gülerim, Bütün kuvvetimle bağırarak. Azat olun gemilerim, azat olun gemilerim! Eğer kuvvetim yetse benim Kentin bütün çocuklarını alırım evlerinden Hepsine kiraz çiçeklerinden Bir çift kanat takarım. Çocuklar havalanır uçarak Ben de artlarından bakarak Gülerim, Bütün kuvvetimle bağırarak Azat olun bebeklerim, azat olun bebeklerim! Sonra da kendi kendime Artık işin kalmadı derim, Çeker arabamı giderim. Cahit KÜLEBİ Bütün Şiirleri/1982 |
YANGIN Önce gelincikleri yolduk, Nar ağaçlarını tuttuk kurşuna, Ardından andızları devirdik Aptallık, bilinçsizlik, bir hiç uğruna. Sonra sıra ormanlara geldi, Yüz binlerce dönüm ateş yaktık, Sıvas’a kadar gidip bulduk, Dikili tek ağaç bırakmadık. Şimdi damlarda yanıp söner İsli lambalar gibi gözleri. Daha çok atılacak, it gibi sokaklara Delik deşik insan ölüleri Cahit KÜLEBİ Bütün Şiirleri/1982 |
||||
| AKSAK ayakları
bir sesin. o çok bilmedik.. şaşkın bakan. yarattığı o an ve hiç bir zaman, yinelemeden sanki. dansın aksak ayakları. bilinmez. her şey olduğu gibi. hesaplamadı bence siyahi bir bedenden akıp da... deniz kokusu ayakların aksağında. bir gece. beni örneğin; hiç... temmuz '89Hakan AKÇURA AKSAK KUŞ 1989-1994) |
|||||
| LİMANDA
KIYAMET limanda gemiler eriyor ben eriyorum az sonra denize karışacaklar ben döşemeye binip kaçsaydım bir tanesine denizleri içseydim kana kana her liman bir başka hayat gemiler eriyor ben eriyorum zaman çoktan eridi bile limanda bir kıyamet düdükler son nefesinde binip kaçsaydım her düş bir başka ülke Yeşim AĞAOĞLU Hırsızlama Aşklar Gri Yalnızlıklar/Liman Kitap 12 |
BEYAZ
KAPTAN uçtu çocukluğun şanlı geyikleri gözleri mührümdür boynuzları yıldız gökte elleri damında evrenin unutmam çılgınca öğütlerini yıldızlar diş çıkarıyor çapından ağzında papatya patlayan kaptan göğün kemikleri incelirken duydum çoğalmış çocukluğun gamlı geyikleri rüyaları ekleyelim kaptan unutmam çılgınca öğütlerini İrfan YILDIZ Rüzgarın Fili Yakınımdır/1991 |
| ÇOCUKTUR
ONLAR AYRILIĞI ANLAMAZLAR Uzaklaştığını gördüğümden beri baktım, deniz seyrelmiş. Kimse bilmez nelere tanık olduğumu gördüm, saçların seyrelmiş. Yeni olanlar her zaman iyidir anladım, anılar seyrelmiş. Tensel şeyler almış aşkın yerini. aşklar seyrelmiş. Benim de annem öldü, ayrıldık. ve sildi attı bazı acıları. İyi ki öldü, farkındayım artık acılar seyrelmiş. Süreyya BERFE ‘Şiir Çalışmaları’ |
AYRILAN Aşkı doğuran şey nedir, O yakınlığı, iki can arasında? Ve kopuş ne zaman başlar? Ne zaman biter sevda? Bir kurt gibi içten içe |
||||
| Ziyaret Ettiklerim |