Možno sa Vám niečo zíde :-)

lebka

Na tejto stránke sa budem zaoberať vecami, ktoré sa väčšine ľudí asi nebudú veľmi páčiť. Preto upozorňujem, že drtivá väčsina pochádza z internetu a preto

komu sa nepáči, nech okamžite odíde!

Najprv tu napíšem "univerzálne" kódy do BIOS-u firmy AWARD. Dúfam, že aspoň niekomu pomôžu. Ak by mal niekto proti tomu výhrady, tak nech vie, že uvedený materiál je voľne dostupný na internete. Ale už neviem adresu tej stránky.
A teraz už tie sľúbené kódy: LKWPETER; AWARD; AWARD SW; AWARD_SW; AWARD_PS; CONDO; AMI; J64; SZYX; J262; 595595; 589589; BIOSTAR.
Niektoré mi fungovali aj na troch počítačoch a niektoré ani na jednom. Dúfam, že každému bude fungovať aspoň jeden. Nedávno som sa dozvedel, že by mal fungovať aj kód SAFARI, ale neručím zaň pretože som ešte nemal možnosť odskúšať ho.

Teraz ma najviac trápi, ako sa dostať do win NT s administrátorskými právami, keď neviem heslo pre administrátora. Zatiaľ som zistil, že hlavná podmienka je, aby bolo možné prihlásiť sa do systému ako niektorý z užívateľov, ktorý ich nemá. To by malo byť vždy splnené, pretože asi nikdy nie je na počítači s winNT jediný používateľ. Kedže to je väčšinou splnené, nemalo by už nič stáť v ceste zaistiť si práva administrátora (iba ak okrem strachu). Tá cesta podľa mojich informácií vedie cez registre. Niekde v nich by mala byť položka, ktorej hodnota určuje práva užívateľa. Nanešťastie som to ešte nemal možnosť vyskúšať, takže neviem či je to pravda. Akonáhle to zistím, hneď to sem napíšem. Ale nepočítam že na to do septembra 1998 prídem.

Ešte som našiel jednu vec, týkajúcu sa winNt. Je to program, ktorý "by mal" zaistiť možnosť čítať disk so súborovým systémom HTFS po štarte počítača z DOS-ovej systémovej diskety. Samozrejme že jeho použitie je na vlastné riziko.

Ak sa Vám zdá že som si z Vás vystrelil, ste na omyle. Ten text je napísaný správne. Len treba vedieť ako si ho prečítať. Ale veď Vy na to určite prídete.

hromy-blesky