Moano sa Vam nieco zide :-)

Na tejto stranke sa budem zaoberat vecami, ktore sa vacsine ludi asi nebudu velmi pacit. Preto upozornujem, ze drtiva vacsina pochadza z internetu a preto

komu sa nepaci, nech okamzite odide!

Najprv tu napisem "univerzalne" kody do BIOS-u firmy AWARD. Dufam, ze aspon niekomu pomozu.
A teraz uz tie slubene kody: LKWPETER; AWARD; AWARD SW; AWARD_SW; AWARD_PS; CONDO; AMI; J64; SZYX; J262; 595595; 589589; BIOSTAR.
Niektore mi fungovali aj na troch pocitacoch a niektore ani na jednom. Dufam, ze kazdemu bude fungovat aspon jeden. Nedavno som sa dozvedel, ze by mal fungovat aj kod SAFARI, ale nerucim zan pretoze som este nemal moznost odskusat ho.

Teraz ma najviac trapi, ako sa dostat do win NT s administratorskymi pravami, ked neviem heslo pre administratora. Zatial som zistil, ze hlavna podmienka je, aby bolo mozne prihlasit sa do systemu ako niektory z uzivatelov, ktory ich nema. To by malo byt vzdy splnene, pretoze asi nikdy nie je na pocitaci s winNT jediny pouzivatel. Kedze to je vacsinou splnene, nemalo by uz nic stat v ceste zaistit si prava administratora (iba ak okrem strachu). Ta cesta podla mojich informacii vedie cez registre. Niekde v nich by mala byt polozka, ktorej hodnota urcuje prava uzivatela. Nanestastie som to este nemal moznost vyskusat, takze neviem ci je to pravda. Akonahle to zistim, hned to sem napisem.

Este som nasiel jednu vec, tykajucu sa winNt. Je to program - ntfsdos.zip, ktory "by mal" zaistit moznost cítat disk so suborovym systemom HTFS po starte pocitaca z DOS-ovej systemovej diskety. Samozrejme ze jeho pouzitie je na vlastne riziko.