KAMUOYUNA DUYURU
26.11.1999 tarih ve 23888 m�kerrer Say�l� Resmi Gazetede yay�mlanarak y�r�rl��e giren ve kamuoyunda k�saca "Deprem Vergisi" olarak an�lan 4481 say�l� yasayla kay�t d��� ekonominin akt�rleri d���ndaki yurtta�lar�m�za bir �ok kalem i�in ek vergi y�k�ml�l��� getirilmi�tir.
Ayn� yasa ile, toplumun b�y�k �o�unlu taraf�ndan kullan�lan cep telefonlar� tarifesine de % 25 oran�nda �zel �leti�im Vergisi ad� alt�nda ek vergi getirilmi�tir. Gerek bu yasan�n meclisten ge�irilme s�recinin demokratik olmay���, gerekse vergilerin da��l�m�ndaki adaletsizlik; bu yasay� �zerinde durulmaya de�er bir hale getiriyor.
Bu yasan�n amac�, ya�anan deprem felaketin yaralar�n�n sar�lmas� olarak ifade edildi. Ancak bu konuda hi�bir s�recin �effaf olmamas� ve bu ama�la toplanan ba��� ve yard�mlar�n ak�betlerinin ciddi bir tart��ma konusu oldu�u d�nemde; bu yasan�n g�n�ll�l�kten ziyade zorunlulu�a dayand�r�lmas� samimiyetten uzak bir tav�rd�r. Ayn� �ekilde teknoloji ve bilgi �a��nda, g�nl�k ya�am�n bir par�as� haline gelen cep telefonlar�na getirilen % 25 ek vergi de bir cezaland�rmadan ba�ka ne olabilir ki?
Bu ve �o�alt�lacak pek �ok nedenden dolay� ek vergi yasan�n ��kar�lma y�ntemini ve yasan�n kendisini protesto etmek ve esasen gerek deprem s�ras�nda gerekse hafta sonu ve bayram g�nlerinde "ay�pl� hizmet" verdikleri ortaya ��kan GSM �irketlerini bir kez daha uyarmak amac�yla t�ketimden gelen g�c�m�z� kullanarak her ay�n 1'inde ger�ekle�tirece�imiz "CEPLER SUSACAK" kampanyas�na deste�inizi bekliyoruz. Bu ama�la t�m sivil toplum kurulu�lar� ve yurtta�lar�m�za �a�r� yap�yoruz; gelin 17 A�ustosta, 12 Kas�mda g�sterdi�imiz duyarl�l��� ve dayan��may� bir kez daha g�sterelim ve ek vergi ve zamm� protesto etmek i�in ceplerimizi kapatal�m. Konu�madan tepkimizi konu�tural�m...
�LET���M �ZG�RL���
Tel:(212) 612 53 54
Faks:(212) 567 36 47-613 27 30
E-mail: [email protected]
www.ceplersusacak.8m.com
GSM davasi ile ilgili aciklamalar:
Iki tur dava acabilirsiniz
1-Sabit ucretin bi daha alinmamasi icin, sozlesmenin bu maddesinin iptali (Bu dava topluca acilir ve masrafini ben karsiliyorum)
2-Sabit ucretin alinmasinin iptali ve simdiye kadar alinan �cretin iadesi davasi(Bu davanin masrafi yaklasik 7.5 milyondur,dosya fot, teblig masraflari, harc tir. Odenen harci dava sonunda karsi taraftan geri alirsiniz.Bu davayi herkesin teker teker acmasi gerekiyor.Bu dava sozlesmenin iptali ve tazminat davasi oldugundan tuketici davalari ile ilgisi yoktur ve harc odemek zorundasiniz.)
Bu davalarla ilgili dilekceleri isteyenlere fakslarim, yetkili ve
gorevli mahkemeleri belirtir, proseduru de aciklarim, kendileri
acar ve takip edebilirler, davalarin her ikisi de Istanbul da
acilacaktir, bu davalarda kural sirket merkezlerinin oldugu yer
mahkemeleridir. Durusmalarda bulunmak zorunludur, aksi takdirde
dava takipsizlikten dolayi duser.
Isteyenler bi avukata veya bana vekalet verirler, kendi davamla
birlikte hepsine topluca girerim, bu davalardan herhangi bi veka
lek ucreti talep etmiyorum.
Baska sorulariniz icin tel. nolarim
0 212 292 10 69 -0212 292 10 76
f:0212 292 05 38