Fizik�i, matematik�i, kimyaci, jeolog, antropologdan olusan bir heyet bir arastirma i�in arazide bulunmaktadir. Birden yagmur bastirir. Hemen yakindaki bir arazi evine siginirlar. Ev sahibi bunlara bir sey ikram etmek i�in biraz ayrilir. Hepsinin dikkati soba �zerinde toplanir. Soba yerden 1 m kadar yukarda, altindaki dizili taslarin �zerindedir. Sobanin ni�in b�yle kurulmus olabilecegine dair bir tartisma baslar. Kimyaci, "adam sobayi y�kselterek aktivasyon enerjisini d�s�rm�s, b�ylece daha kolay yakmayi ama�lamis." Fizik�i, "adam sobayi y�kselterek konveksiyon yoluyla odanin daha kisa s�redeisinmasini saglamak istemis." Jeolog, "burasi tektonik hareketlilik b�lgesi oldugundan herhangi bir deprem aninda sobanin taslarin �zerine yikilmasini saglayarak yangin olasiligini azaltmayi ama�lamis." Matematik�i, "sobayi odanin geometrik merkezine kurmus, b�ylece de odanin d�zg�n bir sekilde isinmasini saglamis." Antropolog, "adam ilkel topluluklarda g�r�len atese tapmanin daha hafif bi�imi olan atese saygi nedeniyle sobayi yukariya kurmus." Bu sirada ev sahibi i�eri girer ve ona sobanin yukarda olmasinin nedenini sorarlar. Adam cevap verir: "Boru yetmedi."
�� delikanli issiz bir plajda y�r�rlerken bakmislar, kumlarin �zerinde �iril�iplak g�neslenen harika bir sarisin.. Birinci delikanli hemen kadinin �zerine uzanmis. Sevismeye baslamis..Tam o sirada kadin "�ocugun adi ne olacak" diye sormus.. Delikanli fena halde irkilmis, kadinin �zerinden kalkmis, arkasina bakmadan ka�mis.. Ikinci delikanli uzanmis kadinin �zerine.. Baslamis sevismeye.. Tam o sirada kadin "�ocugun adi ne olacak" diye sormus.. Delikanli donmus kalmis �nce.. Sonra firlamis kadinin �st�nden. Arkasina bakmadan ka�mis.. Kenarda olup bitenleri seyreden ���nc� delikanli cebinden bir prezervatif �ikarmis.. Takmis ve uzanmis kadinin �zerine.. Kadin tam o sirada "�ocugun adi ne olacak" demis. Adam aldirmamis, devam.. Kadin gene sormus..Adam devam.. Sonunda delikanli isini bitirmis, lastigi �ekmis almis,bir d�g�m atmis tepesine ve var g�c� ile denize firlattiktan sonra, kadina d�nm�s: "Eger bunun i�inden �ikabilirse, onu David Copperfield diye �agiririz!.."
TEMEL Teksas'ta Temel Teksastaki arkadasini ziyarete gitmis. Arkadasi onu havaalaninda 40 kapili bir limuzinle karsilamis. Temel saskinlik icinde "Yahu bu ne buyuk bir araba" demis. Arkadasi kasilarak "Teksasta her sey buyuk olur" diye karsilik vermis.Uzunca bir yolculuktan sonra arkadasinin ciflik kapisina ulasmislar. Ancak eve varmalari bir saatlerini almis. Temel "Yahu bu ne buyuk bir ciftlik" demis. Arkadasiysa "Teksasta her sey buyuk olur" demis ayni ses tonuyla. Eve girmisler ve hemen aksam yemegine oturmuslar. Tabi 100 metrelik bir masanin bir ucunda temel diger ucunda ev sahibi. Temelden ayni hayret "Yahu bu ne buyuk bir masa" ve arkadasi "Teksasta her sey buyuk olur" . Yemekten bir sure sonra temelin tuvalet ihtiyaci peyda etmis ve tuvaletin yerini sormus. Arkadasi "Koridorda sagdan 5. kapi" demis.Ancak temel yanlislikla soldan 5. kapidan girmis. Isigi ararken bir anda kendisini evin kapali havuzu icinde bulmus ve can havliyle bagirmaya baslamis: "Sifonu cekmeyin! Sifonu cekmeyin!"
SE�ICILIK Adamin biri arabaya binip orman yoluna girer. Ileride birisi onun el hareketi ile durmasini ister. Adam arabasiyla yaklastigi zaman bakar ki adam tepeden tirnaga kirmizi giyinmis, arabasinin camini hafif aralayip -Hayirdir arkadas ne istiyorsun? diye sorar. Kirmizili adam derki; -Beyefendi ben bu ormanin kirmizili ibnesiyim, uzun zamandir agzima bir lokma almadim bana yiyecek birseyler verir misiniz? Adam hafif bir tebess�mle yanindaki sandvi�i kirmizili adama uzatir ve iyi aksamlar diyerek oradan ayrilir. Az ilerde g�l yolu vardir. Oradan da bir kisi el isaretiyle onun durmasini ister. Adam tekrar cami aralayarak bakar ki bu da tepeden tirnaga sari giyinmis ve sorar -Hayirdir arkadas Sarili adam aynen s�yle der: -Beyefendi ben bu g�l�n sarili ibnesiyim. Yaninizda i�ecek bir suyunuz varsa verir misiniz? Adam yanindaki kutu kolayi uzatarak hafif bir tebess�mle iyi aksamlar der ve yoluna devam eder. Daha sonra asfalt yoluna �ikar. Hizla ilerlerken yine yolun kenarinda el isareti yapan bir sahis g�r�r. Yaklastigi zaman bakar ki bu da tepeden tirnaga mavi giyinmis. Bu sefer adamin tepesi atar, arabayi durdurur, el frenini �eker, hizla disari �ikar ve aynen s�yle der: -S�yle bakalim asfaltin mavili ibnesi sen ne istiyorsun.??!! Adam: -Ehliyet ruhsat l�tfen...
KAZ Cok soguk bir kis gunu padisah, tebdil'i kiyafet gezmeye karar vermis.Yanina basvezirini alip yola cikmis. Bir dere kenarinda calisan yasli bir adam gormusler.. Adam elindeki derileri suya sokup, doverek tabakliyormus. Padisah, ihtiyari selamlamis. " Selamunaleykum ey pir'i fani..." " Aleykumselam ey serdar'i cihan... "Padisah sormus." Altilarda ne yaptin ?" " Altiya alti katmayinca, otuz ikiye yetmiyor..." Padisah gene sormus. " Geceleri kalkmadin mi ?" " Kalktik...Lakin, ellere yaradi..."Padisah gulmus. " Bir kaz gondersem yolar misin ?" " Hem de ciyaklatmadan..." Padisahla basvezir adamin yanindan ayrilip yola koyulmuslar. Padisah basvezire donmus." Ne konustugumuzu anladin mi ?" " Hayir padisahim..." Padisah sinirlenmis. " Bu aksama kadar ne konustugumuzu anlamazsan kelleni alirim." Korkuya kapilan basvezir, padisahi saraya biraktiktan sonra telasla dere kenarina donmus. Bakmis adam hala orada calisiyor.. " Ne konustunuz siz padisahla..." Adam, basveziri soyle bir suzmus. " Kusura bakma. Bedava soyleyemem. Ver bir yuz altin soyleyeyim.." Basvezir, yuz altin vermis. " Sen padisahi, serdar'i cihan, diye selamladin. Nereden anladin padisah oldugunu.." " Ben dericiyim. Onun sirtindaki kurku padisahtan baskasi giyemezdi.." Vezir kafasini kasimis. " Peki, altilara alti katmayinca, otuz ikiye yetmiyor ne demek..." Adam, bu soruya cevap vermek icin de bir yuz altin daha almis. " Padisah, alti aylik yaz doneminde calismadin mi ki, kis gunu calisiyorsun, diye sordu. Ben de, yalnizca alti ay yaz degil, alti ay da kis calismazsak, yemek bulamiyoruz dedim." Vezir bir soru daha sormus... " Geceleri kalkmadin mi ne demek ?"Adam bir yuz altin daha almis. " Cocuklarin yok mu diye sordu..Var, ama hepsi kiz. Evlendiler, baskasina yaradilar, dedim..."Vezir gene kafasini sallamis. " Bir de kaz gonderirsem dedi, o ne demek..." Adam gulmus." Onu da sen bul..."
Amerikada yapayaln�z bir �ocu?un 100$'a ihtiyacyolur. Bu 100$'a sahip olabilmek i�in g�nlerce gecelerce dua eder. Sonunda ulasamay�nca Tanr�'ya mektup yazmaya karar verir. Amerikan PTTsi �st�nde yaz�l� adres sadece "Tanr�, ABD" olan mektubu bay Baskana vermeye karar verir. Baskan mektubu al�nca �ok sevinir, �ok duygulan�r fakat 100$ yerine 5$ koyar. 5$'�n kucuk bir �ocuk i�in yeterli olacag�n� d�s�n�r. �ocuk 5$ ile tatmin olur ve Tanr�'ya tesekk�r mektubu yazmaya koyulur: "Sevgili Tanr�m, Paray� yollad�g�n i�in tesekk�rler. Ama mektubu Washington �zerinden yollam�ss�n, ve tabi her zamanki gibi oradaki ibneler de 95$'�n� kesmis olmal�. Bana 5$ ulast�. Gene de tesekk�rler."
Bir kekeme ile bir asabi Everest Tepesine tirmanacaklarmis. Yolun yarisinda kekeme baslamis: _ �a �a �a �a �an �an �aan.. Asabi adam dayanamamis : _ Sus lan yukarida s�ylersin Zirveye vardiklarinda asabi adam sormus: _ Ne var? ne diyecektin? _ �a �a �an �an �antalari a a asagida u u unuttuk d d diyecektim Asabi adam kizmis. asagiya inerlerken kekeme yine konusmaya baslamis: _ Sa sa sa.. _ Kes sesini laan asagida s�ylersin. Inmisler asagi. Asabi adam sormus: _ Ne diyecektin inerken _ Sa sa sa saka ya yaptim d diyecektim.
Bir adam tanrinin dogasini anlamak istiyormu� ve ona sormus"Tanrim, 1 milyon y�l senin i�in ne kadar bir s�redir?" Tanri s�yle cevaplamis "1 milyon yil benim i�in 1 dakika kadardir." Adam sormaya devam etmi�"Peki,tanrim 1 milyon dolar senin i�in ne kadardir?".Tanri cevaplamis"1 milyon dolar benim i�in 1 penny dir" Adam dayanamamis."Tanrim bana bir penny verir misin? " demis.Tanridan s�yle bir cevap gelmis " 1 dakika. "
Adam New York'ta luks bir randevu evinin kapisini calar: Merhaba, Samantha ile gorusmek istiyorum. Bir dakika efendim. Adami iceri alirlar. Bir sure sonra cok guzel bir kadin merdivenlerden iner: Beni aramissiniz. Evet. Geceyi seninle gecirmek istiyorum. Tamam ama benim tarifem biraz pahalidir. Geceligi bin dolar. Parasi onemli degil. Geceyi seninle gecirmek istiyorum. Beraberce yukari cikarlar. Geceyi birlikte gecirirler. Ertesi gun adam yine randevuevine gelir. Samantha ile gorusmek istiyorum. Beyefendi baska kizlarimiz da var. Umurumda degil, Samantha ile gorusecegim. Samantha gelir :Yine mi sen! Evet. Geceyi seninle gecirmek istiyorum. Yalniz fiyatimi hatirliyorsun degil mi? Bin dolar. Hic onemli degil. Ben geceyi seninle gecirecegim. Birlikte yukari cikarlar, o geceyi de beraber gecirirler. Ertesi gun, ayni adam, ayni randevuevi: Merhaba, Samantha ile gorusmek istiyorum. Samantha asagi iner:Tanrim, yine mi! Bak, devamli musterilere indirim falan yapmiyorum. Fiyatim ayni, bin dolar. Onemli degil. Geceyi seninle gecirmek istiyorum. Yine yukari cikarlar. Islerini bitirdikten sonra: Benden bu kadar hoslanman cok guzel ama anlayamiyorum. Uc gece ustuste bana bin dolar odedin. Nerelisin sen? Tel Aviv. Tel Aviv mi? Benim kizkardesim de Tel Aviv'de yasiyor. Biliyorum, sana getirmem icin bana ucbin dolar verdi..
Cani sikilan Fizik hocasi sinifin haylazlarindan Ali'yi sozluye kaldirmis. -Oglum diyelim ki 90km/s hizla giden bir arabanin icindesin. Arabanin ici cok sicak ne yaparsin? -Cami acar�m hocam. -Hah iste o camdan gelen havanin ivmesi nedir soyle bakalim. -Iii... Sey... -Tamam otur, sifir aldin. Mehmet, oglum sen kalk bakalim, arabada sen varsin ne yaparsin? -Ceketimi cikaririm hocam. -Guzeel, daha da sicakladin, ne yaparsin? -Eee sey cami acar�m hocam. -Hmm peki soyle bakalim o camdan gelen havanin ivmesi nedir? -Eee... Kem kum. -Anlasildi otur, bir sifir da sen aldin. Temel soyle bakalim sen olsan ne yaparsin? -Ben de ceketimi cikaririm hocam. -Daha sicak olunca? -Gomlegimi de cikaririm hocam. -Daha da sicak olunca? -Pantolonumu da cikaririm hocam. -Peki cok daha sicak olunca? -Valla neyim var neyim yok cikaririm hocam ama oldurseler cami acmam!
NASIL SAVUNMA AMA?? Bir �ift , g�l k�y�s�na tatile gider.. G�lde baz� b�l�mlerde bal�k avlamak yasakt�r. Koca, yasak olmayan b�l�mlerde avlanarak, kad�n da kitap okuyarak g�nlerini gecirmektedirler. Derken bir g�n adam bal�k avlamaktan gelir ve ��leden sonra kestirmek �zere odas�na cekilir.Kadinin cani s�k�l�r ve botla golde bir gezinti yapmaya karar verir. Bu gezinti umdugu gibi gitmez ve botun hakimitiyetini yitirir. Bot g�l �zerinde serbestce dola�maya baslar. Kad�n da yapacak bir sey olmadigi icin ��karip kitab�n� okumaya baslar.Derken devriyeye cikmis olan serif kadini gorur ve yanina yanasir.. "Han�mefendi burada ne yapiyorsunuz?" "G�rm�yor musunuz kitap okuyorum." "Ama bu b�lgede bal�k avlamak yasakt�r." "Zaten ben de bal�k avlam�yorum" "Ama gerekli butun ekipmana sahipsiniz, sanirim sizi karakola goturup ceza kesmem gerekiyor." "Eger boyle bir sey yaparsaniz ben de bana tecavuz ettiginiz soylerim." "Size dokunmadim bile..!!" "Ama gerekli tum ekipmana sahipsiniz, de�il mi?"
Otelci Temel Otelci Temel'in kapisini bir gece bir ispanyol asilzedesi �almis. * Odaniz var mi? * Kimsunuz? - * Jose de Santana de Monte Cristo de Santa Cruzo. * Haa, pu katar usagu alacak yerum yok!
Tren Temel bir g�n tren kullanirken treni devirmis, 400 kisi �lm�s. Amiri sormus "Oglum nasil oldu ?", demis. Temel "Tren rayina bir adam �ikti, onun y�z�nden oldu.",demis. Amiri "Oglum ezseydin o adami da 400 kisi �lmeseydi ,"demis. Temel de "Ben de �yle d�s�nd�m , adam raydan �ikinca onu ezmeye �alisirken tren devrildi ", demis.
Sahte dolar Marketin birine bir turist gelmis bir seyler almis, sonra t�rk parasi �ikaramamis dolar uzatmis kasadaki adama. Adam para sahte mi degil mi diye kuskuya d�sm�s. Paranin orasina burasina bakmis.Evirmis �evirmis anlayamamis sahte olup olmadigini. Bakmis b�yle olmayacak parayi sirada bekleyen Temel'e uzatmis. 'Bir de sen bak hele' demis. Temel paranin bir altina bir �st�ne bakmis sonra masanin �st�ne atmis ve 'bu para sahte' demis. Herkes sasirmis, nasil anladin bu kadar �abuk demisler. Temel de: 'Bunun �st�nde Atat�rk resmi yok' demis.
Su derin mi? Temel, dere kenarinda oturuyormus. Oradan jeeple ge�mekte olan bir adam suyun derin olup olmadigini sormus. Temel: - Derin degildir ge�ebilirsin demis. Adamda Temel'e g�venerek suya jeepiyle girmis. Jeep bir anda sulara g�m�lm�s. Kan ter i�inde sudan �ikan adam Temel'in yakasina yapismis: * Hani derin degildi ulan. Temel : - Abi vallahi benim su�um yok,demin bir �rdek ge�iyordu su beline geliyordu.
Paras�t Temel ile Dursun paras�t kursuna yazilir ve hafta sonlari egitim g�rmektedirler.Aradan aylar ge�er ve egitim tamamlanir. Yapilacak bir g�steri i�in prova yapmaktadirlar.U�aktan atlarlar lakin Dursunun paras�t� a�ilmaz, Temel sorar "Dursun, paras�t�n a�ilmadi ne d�s�n�yorsun?". Dursun : "�nemli degil ya demis,ger�ek degil ki prova yapiyoruz.".
Isim degisikligi Temel ismini degistirmek i�in mahkemeye basvurmus. Hakim demis ki: "Ne var oglum niye ismini degistirmek istiyorsun? Hem senin ismin ne bakalim ?" Temel cevap vermit : "Temel Ki�". Hakim : "Tamam o zaman degistirmekte haklisin, yeni ismin ne olsun istiyorsun?" Temel : "Dursun Ki�" olsun demis.
Yemek ALMANYA'DA IS�I OLARAK �ALISAN ITALYAN , FRANSIZ ve LAZ HER �GLE YEMEGINDE ESLERININ HAZIRLADIGI PAKETI A�IP YEMEKLERINI YERLERMIS. ANCAK HER G�N AYNI SEY, HER G�N AYNI SEY. VE BIR G�N KARAR VERMISLER; ERTESI G�NDE AYNI SEYLER �IKARSA INTIHAR EDECEKLER. ERTESI G�N DE AYNI YEMEKLER OLDUGUNU G�R�NCE ��� BIRDEN ARKALARINDA BIR MEKTUP BIRAKARAK INTIHAR EDERLER... CENAZE T�RENINDE BIR ARAYA GELEN DULLAR DAN ITALYANIN ESI "HABERIM OLSAYDI FARKLI SEYLER YAPARDIM." FRANSIZIN DA ESI "BENDE" DERKEN BIZIM FADIME " YA BENIM ANLAMADIGIM BIR SEY VAR BIZIM RAHMETLI KENDI YEMEGINI KENDI HAZIRLARDI".
Yilan Iki laz yilan olan Temel le Idris yolda gidiyorlarmis. Birden Temel Idris'e d�n�p : - Ula Idris biz zehirli miydik yoksa zehirsiz mu diye sormus. Idris sasirmis - Ula ne oldu gene demis. Temel de : - Ula biraz �nce dilimi isirdim da,demis
Fitil Temel ishal olmus, gittigi doktor da "g�nde iki defa fitil" salik vermis. Temel fitilin asil kullanim seklinden habersiz oldugundan, hap gibi yutmus, ve tabii ki daha k�t� olmus. Ikinci defa gittigi doktor ona g�nde �� defa fitil vermis, Temel daha k�t� olup da doktora ���nc� defa gidince doktor s�phelenip sormus: "Siz yoksa bu fitilleri hap gibi yutuyor musunuz?" Temel kizmis, "Yok, bi tarafima sokuyorum."
KELLiK Temel'in karisi Fadime �ok kiskan�mis. Temel'in elbiselerini kontrol eder sa� bulursa cingar �ikarirmis. Bir g�n Fadime sa� bulamamis, yine cingar �ikarmis: - Uyy Temel, simtu kel karularla mi oynasaysun?
ISLAKLIK Temel ne zaman baliga �iksa, pantalonunun pa�alari islak d�nermis. Niye diye sormuslar. - Paluk tutarken sikilayrum, Sigara i�eyrum. Pitince sigarami tenize atip pasip s�nd�reyrum.
Polis Kopegi Adam kirmizi isikta dururken karsida kucaginda k?pek olan bir cocugun bir trafik polisinin pacasindan cekistirdigini gormus ve olayi izlemeye koyulmus. cocuk cekistirdikce polis sinirlenip "git buradan" der gibi bir seyler yapiyormus. cocuk birazdan tekrar gelip damin pacasindan cekistirip kopegi isaret ediyormus ve bu olay bir kac dakika devam ettikten sonra polis bir ara iyice kizmis ve cocugu oradan kovmus. Olayi izleyen adam oraya dogru gidip polise cikisir: "Ayip ayip! Kucucuk cocuga nasil davraniyorsunuz!!!" Polis adama d?nerek: -Kardesim sen cocugun ne dedigini biliyor musun ? -Yahu kucucuk cocuk ne diyecek!?? Herhalde karsiya gecmek steyecekti... -Yok yaaa... O cocuk kucagindaki kopegi becermemi istiyor!! Yavrularinin Polis Kopegi olmasini istiyormus!!!
Temel uzak do�uya gider. 250$ verip bak�nca insanlar� ��plak g�steren g�zl�klerden al�r. Takar bakar ��plak, ��kar�r bakar giyinik. �ok ho�una gider. �kide bir tak�p, ��kar�r. Eve g�z�nde g�zl�k gider, bakar Fadimeyle s�t�� ��plak. G�zl�g� ��kar�r bakar ��plak. Takar bakar ��plak. M�thi� can� s�k�l�r ve Fadimeye derki: -Ula Fadime 250$ verdim hemen bozuldu..!!!!
3 BAYAN - 3 ERKEK Uc bayan ve uc erkek is icabi trenle bir seyahate cikmalari gerekir. Tren garina giderler. Uc bayan 3 bilet aldigi halde erkekler tek bilet alir. Bayanlar bunun sebebini sorduklarinda erkekler "bekleyin ve gorun" derler. Trene binerler ve tren hareket ettikten bir sure sonra uc erkek kalkip hep beraber trenin tuvaletine girerler. Biraz sonra konduktor gelir ve uc bayandan uc bileti alir. Tuvaletin onunden gecerken kapiyi tiklatip,"bilet lutfen," der. Kapi acilir ve bir elbileti uzatir. Bayanlar bunu gorurler. Taktigi kapmislardir. Donus yolculugu icin yine gara giderler. Bayanlar bu sefer tek bilet almislardir. Erkekler ise hic bilet almaz. Bayanlar yine sasirip sebebini sorduklarinda Erkekler yine bekleyip gormelerini soylerler. Bir sure sonra yolculuk baslar. Once bayanlar kalkip tuvalete girer. Ardindan da erkekler karsisindaki tuvalete. Konduktorun gelmesine yakin bir erkek cikip karsi kapiyi tiklar ve "bilet lutfen," der. Acilan kapidan bir el bileti uzatir. Bileti alan erkek diger tuvalete geri girer!..
Cafer komada..Yan�nda kar�s�.. G�zleri nemli k�s�k sesiyle konu�maya ba�lam��.. "�lk i�ten kovuldu�um zaman yan�mda idin... �flas etti�im g�n oradayd�n..vuruldu�um zaman ilk g�z�m� a�t���mda seni g�rd�m.. Trafik kazas� ge�irdi�imde hep ba�ucumdayd�n.. " Kar�s� takdir edilmenin mutlulu�unda.. " �imdi komaday�m yine ba�ucumdas�n.. Anlad�m ama �ok ge� oldu ne u�ursuz kar�s�n.." YA�LI HOROZ �ift�i, k�mesine gen� bir horoz alm��. Fakat k�mesteki ya�l� horoz k�mesteki tavuklardan Fatma'y� �ok sevdi�i i�in gen� horozdan Fatma'y� kendisine b�rakmas�n� rica etmi�. Gen� horoz da: - Olmaz k�mesteki b�t�n tavuklar benim demi�. Bunun �zerine ya�l� horoz - Bak, seninle bir yar�� yapacaz, �u kar��daki a�aca kadar ko�ucaz, e�er ben kazan�rsam Fatma'y� al�r�m, yok e�er sen kazan�rsan Fatma'yla birlikte b�t�n tavuklar senin olur demi� ve gen� horoz da bu teklifi kabul etmi�. Tam ko�maya ba�layacaklar� s�rada ya�l� horoz durarak - Bak, ben �ok ya�l�y�m bana biraz avans verir misin demi� ve gen� horoz da kabul edince ya�l� horoz ba�lam�� ko�maya. Ya�l� horoz biraz uzakla�t�ktan sonra gen� horoz da pe�inden ona yeti�mek i�in h�zl� bir �ekilde ko�maya ba�lam�� ve birka� ad�m att�ktan sonra �ift�i gen� horozu vurmu� ve; - Ulan 1 ay i�inde ald���m 3. horoz bu da ibne ��kt�.
3 k�z �lm�� ve cennetin kap�s�na gelmi�ler,B�y�k melek k�zlar� kar��lam�� ve sormu�. - Cennete girmeden size k���k bir sorum var Hayat�n�zdayken iyi k�zlar m�yd�n�z ? �lk k�z at�lm��: -"Say�n melek inan�n ben �ok iyi bir k�zd�m evlenmeden kimseyle beraber olmad�m hatta evlendikten sonra bile olmad�m" B�y�k melek yan�ndaki yard�r�c�s�na -"Tamam bu k�za Alt�n anahtar� verin" �kinci k�z - "B�y�k melek ben evlenmeden kimseyle olmad�m ama evlendikten sonra kendimi koruyamad�m " demi� - "G�m�� anahtar� da bu k�za verin demi�" melek S�ra ���nc� k�za gelmi� - "Say�n melek ben her �n�me gelen erkekle evlenmeden �nce ve sonra doyas�ya birlikte oldum" demi� B�y�k melek sa�a ve sola bakt�ktan sonra yan�ndaki mele�e f�s�ldayarak "Buna benim odam�n anahtar�n� verin"
Bir g�n Misir'da bir mumya bulunur ve bunun ka� tarihine ait oldu�u ogrenilmek i�in Amerika, �ngiltere ve T�rkiye'den uzmanlar istenir. Tabii ki T�rkiye'den emniyet g�revlileri gider. Neyse �lk Amerikal�lar baslarlar. 3-5 saat sonra cikarlar ve olsa olsa 300-600 senelerine aittir derler. �ngilizler girerler. Bir ka� g�n sonra cikarlar ve olsa olsa 300-420 arasidir derler. Nihayet sira Turkiye'den giden emniyet gorevlilerine gelir ve iceri girerler. Girerler girmesine de, aradan 10 gun gectigi halde hala disari cikmazlar. Nihayet 15. gun cikarlar ve merakla gozlerinin icine bakan Misirli bilginlere tam tamina 427 derler. Tabiiki herkes sasar bu ise ve nasil olur yahu derler. Bizimkiler gayet ciddi, -"Biraz zor oldu amma, sonunda dili cozuldu keratanin!..."
NASA Mars'a adam gonderecekmis. Sadece bir kisi gidebilecek, giden de geri donemeyecekmis. Ilk aday olan muhendise bu is icin ne kadar isteyecegini sormuslar: '1 Milyon Dolar' demis ve eklemis 'MIT'ye bagislayacagim.* Ikinci aday olan doktora da ayni soruyu sormuslar. Doktor: '2 Milyon Dolar' demis. 'Bir milyonunu aileme bir milyonunu da tabbi arastirmalara bagislayacagim.' Ucuncu aday olan avukat ayni soruya '3 Milyon Dolar' diye cevap verince yetkililer digerleri bu kadar az isterken kendisinin neden 3 milyon istedigini sormuslar. Avukat yetkililere dogru egilmis, kisik bir sesle: '1 milyonunu ben alirim, 1 milyonunu size veririm, muhendisi de Mars'a gondeririz.'
Einstein olur ve cennete gider. Ancak, odasinin henuz hazir olmadigi kendisine bildirilir. Kapidaki melek, ozur diler ve bir yatakhanede baskalari ile ayni odayi paylasarak bir muddet bekleyecegini soyler. Einstein, "sorun yok" der ve melek ona yatakhanedeki odasina kadar eslik eder ve oda arkadaslari ile tanistirmaya baslar. Melek: "Bu ilk oda arkadasin, IQ'su 180'dir". Einstein: "Vay, bu mukemmel; onunla matematik konusunda tartisabiliriz!". Melek: "Bu ikinci oda arkadasin, IQ'su 150'dir". Einstein: "Harika, onunla fizik hakkinda konusabiliriz!". Melek: "Bu ucuncu oda arkadasin, IQ'su 100'dur". Einstein: "�ok guzel, onunla vizyondaki filmler hakkinda konusabiliriz!". Bu sirada, bir baska adam atilir ve Einstein ile el sikisarak kendini tanitir: "Ben son oda arkadasinizim, ancak uzgunum IQ'm sadece 80". Einstein gulumser ve sorar: "Oyle mi, soylesenize faiz oranlari nereye dogru gidiyor?".
Istanbulun gobeginde feci bir yangin; gazeteciler fotograflarini cekmek uzere meraklilarla birlikte 200-300'e yakin insan olusturmuslar. Itfaiyeciler cayir cayir yanan apartmandan tum kazazedeleri kurtardik sanirlarken, bir de ne gorsunler: Bir kadin yanindaki bebegi ile 4. kattan Imdak, imdak diye avazi ciktigi kadar bagiriyor. Itfaiyecilerin yapacaklari hic bir sey yok, zira ates binayi oylesine sarmis ki, birak 4. kata cikmayi, artik binaya bile yaklasilmiyor. O esnada insan toplulugunun arasindan bizim Temel siyrilir ve yukardaki kadina cocugunu asagiya attigi takdirde tutarak hayatini kurtaracagini soyler. Hic 4. kattan cocuk asagiya atilir mi, diye dusunen kadin cocugunu atmamakta israr eder. Bunun uzerine Temel: Ablacugum, ha cen ataysun cocugu asaguya, pen oni iyi tutayrum, zira pen Rizespor'un kalecisuyum der. Kadin artik ne yapsin, hic olmazsa cocugum kurtulsun maksatiyla sallar bebegi asagiya. Asagida cit yok; cocuk asagiya agir cekimde duserken fotografcilar gunun ve hatta yilin olayini goruntulemek uzere yerlerini almislar. Temel yine agir cekimde daha halen havada olan bebege dogru kosar, bir sicrayisda bebegi tam 90'da avuclarinin icine alir, ve yumusak bir inisle gazetecilerin flaslari arasinda yere yuvarlanir. Artik seyircileri yerinde tutmak imkansiz; alkislar, tezahuratlar ardi ardina kesilmezken, Temel millete doner, elini kaldirarak onlari selamlar ve bebegi 2 kere yere vurduktan sonra DEGAJINI yapar...
adamin biri evlenmeye karar vermis ama yasi 75. Kiz da 22 lik fistik gibi hatun. Cocuklari, torunlari evlenmesin diye durmadan ikna etmeye calisiyorlarmis. "Babacim bak yasin ilerledi. Kalbin dayanmaz." diye. Neyse, evlenmisler. Gerdek gecesi olmus; sabah olmus; oglu kapida bekliyor, yeni evliler hala icerde. 1-2 saat geciyor ve kiz icerden bitkin bir vaziyette, gerine gerine cikiyor. Yasli adamin oglu endise ile soruyor: "N'oldu ? babam iyi mi?" kiz: "Evet cok iyi idi. Ben yoruldum. biraz mola verdik" cocuk: "allah allah!! 75 yasinda adam, nasil oluyor da bu kadar aktif" kiz: "eee. kocam bunak. yapiyo unutuyo, yapiyo unutuyo."
Fadime kumar oynuyormus.Temelde arada sirada gidip soruyormus: * Nasil gidiyor kanaryam? * Kaybediyorum. Bir muddet sonra yine: * Nasil gidiyor guvercinim? * Kaybediyorum Bu konusma bulbulum, sercem diye devam edince Cemal sormus, -Neden karina hep kus isimleriyle hitap ediyorsun? * Bu kadar kisinin icinde kus beyinli diyemem ya!, diye fisildamis Temel.
Temel tarikata girmek icin basvurmus. Seyhin karsisina cikarmislar. Temel: "Seyhim tarikata girmek istiyorum demis." Seyh de : - "Olur ama 3 hafta boyunca karinla yatmayacaksin" demis. Neyse, aradan 3 hafta gecmis ve Temel Seyhin onune tekrar gelmis. Seyh sormus: "Temel tamam mi? Sabredebildin mi?" Temel: "Valla, ilk hafta hic problem yoktu. Ikinci hafta sabrim cok zorlandi. Ama dayandim. Ucuncu hafta bir gun Migros'a gitmistik. Benim kari ust raflardan bir iki paket almaya calisiyordu. Hatunun bacaklari gozukunce icim gitti. Daha sonra paketler yere dustu. Benim kari da paketleri almak icin egilince dayanamadim daldim." demis. Seyh de : "Aaaa olmadi. Simdi biz seni tarikata alamayiz deyince." Temel: "Siktiret tarikati bizi artik Migros'a bile almiyorlar."
Temelin bindigi gemi okyanusda batmis ve y�zerek ciktigi adada kendisinden baska kurtulan bir zenci ile arkadas olmus.Adada aylar aylari kovalamis. Nasil olsa bu adadan kurtulamiyacagiz bari birbirimizi yapalim demisler. Zenci ilk atisi temele birakmis ve egilmis. Tam bu sirada temelin elinde bir kucuk sise gorup ne oldugunu sormus ve temel cevaplamis: "vazelin vazelin, sen iyi arkadasimsin canini acitmak istemem" Biraz sonra sira zenciye gelmis ve temel egildigi sirada zencinin elinde bir kucuk sise gorup ne oldugunu sormus ve zenci cevaplamis: "Vicks Vicks, cigerlerin ferahlar"
Yillarca, iki kahraman heykeli, biri erkek, biri disi, birbirlerine bakar durumda parkta dururlarmis, ta ki birgun bir melek cennetten gelene kadar. -"Sizler iyi ve ornek heykel oldunuz, bu yuzden ben de size ozel bir hediye verecegim. Yarim saat icin sizi canlandiracagim, siz de bu sure icinde ne isterseniz yapabileceksiniz" demis. Ve melek ellerini cirpar cirpmaz heykeller canlanmis. Birbirlerine biraz utanarak yaklasmislar, ama sonra hizla parktaki caliliklarin arkasina kosmuslar. Kisa bir sure sonra caliliklarin arkasindan kikirdesmeler, kahkahalar duyulmus, calilar sallanmis. Onbes dakika sonra, caliliklardan cikmislar, ikisinin de yuzunde genis bir tebessum varmis. -"Onbes dakikaniz daha var" demis melek, gozlerini anlamli anlamli kirparak. Disi heykelin yuzundeki tebessum biraz daha yayilmis ve erkek heykele donmus: -"Harika! Ama bu sefer guvercini sen tut, ben siccam kafasina !.."
Yasli borsaci ile genc borsaci parkta sohbet ederek dolasiyorlar. Yasli, gence meslegin puf noktalarini anlatiyor: - Bak evladim. Bu meslekte basarili olmak icin sadece firsatlari degerlendirmek yetmez. Zaman zaman firsatlari da senin yaratman gerekir.Bunun icin surekli dikkatli olman gerekir. Uygun bir yorumla hic umulmadik olaylar bile, cok buyuk firsatlara donusebilir.Bak mesela, su karsida gordugun taze kopek pisligi sana sadece igrenc bir sey olarak geliyordur. Ama ben eger, "su pislikten bir lokma agzina atarsan sana 1 milyar lira veririm" dersem, olay senin acindan nasil da buyuk bir firsata donusuverir, degil mi? Yapar misin? Genc borsaci tabi efendim der. Parmagini pislige daldirir, bir lokma alir yutar. Yasli borsaci cebinden bir milyari cikartir, gence verir.Bir sure yururler, genc dayanamaz sorar: - Hocam, ben size ayni teklifte bulunsaydim kabul eder miydiniz? Bakin ileride de baska bir pislik var. Bir milyar karsiligi denermiydiniz? Yasli borsaci tabi ki der. O da bir lokma alip yutar. Genc borsaci da cikartir,biraz once kazandigi 1 milyari iade eder. Bir sure sessiz sessiz yururler. Genc yine dayanamaz sorar: - Hocam. Ne sizin cebinizdeki para miktari degisti. Ne de benim cebimdeki. Soyler misiniz, biz bu boku niye yedik ? Kurt borsaci cevap verir: - Oyle deme evladim. 2 milyarlik islem hacmi yarattik!!!