I Yarin gunlerden agustosbocegi Bir dali kirdik diyelim siirden baska nereye konur elbet bir �i�ege konar siir kirik dalin yerine Pencereden bakinca, kirlangi�larla yildizlara oradan buralara, buradan nereleres siir almali siir vermeli insan Olusta savurmustu hani Tanri Opuste bulusur yine sevginin yarilari Duse kalka dusulen yollarin duslerinde Opule opule �atlamis ellerin gunlesinde siir Tanri'dan bir opucuktur kirik daldaki kusa yeni binyil nerden bilecek bunu Her seyi Ask bilir, ona sorun bir gulun bin yilini... II Adam ona bin ad koyduydu Tekvin'de bin kere yanil, epi topu bir ad iste Doguma sancilanan kisrak gibi su yurek Yeni bir yila devrilirken zaman, patladi patlayacak Ama her sey kendiyle �alisir zamanla bin yilda bin zaman ge�mis ne aciyla Hamdin / yanip da pistin / gerisi bos nakarat: Zaten boyledir hayat / Zaten boyledir hayat Duslerin dunyasidir siir Kurtulusudur insanin. Yirminci yuzyil, iyi ki bitiyorsun! Dogan gunun haberi yok Hep cahil donup giderken Omrum, armagan olsun ge�mis binyilda sana Bu, vedasidir hayatin hayatimiza Omrum, gelecek binyilda da bana armagan Bu da elvedasi yasadigimizin Kutlu olsun sana da bana da... III Hayal buyucusuydum, ilk yanlisim akarsu olmak istememle basladi Kimi duslerin ellerinden tutardim, kimi dusleri baglasam durmazdi Her marti kayisinda bir siir kokusu sonraya kadar Vaktiyle dusurmusken Sadri Alisik Sokaginda hayatimi Sahi kim takar simdi binyilin ilk imgesini siirsinema derinliginde klaket bi�agi gibi yakama Binyili omuzlayan aydinlik gelecek, Kefaretini odemis bir gelecek olmali Binyilin esiginde binyila atilan adim Yeniden diriltmek i�in yarim kalan dusu, Milyonlarca insanin yuzyillardir gordugu. Agzi gece �ocuk Ask'la olum vakit alir Binyil yasandi yuzyil i�inde Acilar binyili savaslar binyili Binyil bitti yuzyil sonunda Umut ve avuntudur beklenen beklendik�e Clinton'un burnunu sikan �ocuk da girdi iste bu siire Hayatin yanagindan makas alirlarsa iyi yoksa bu dizelerin hepsi devrilir sairlerin ustune Askin ocagini yeniden kaynattim bin yurekle merhaba binyila Kimbilir ka� bin yilin yalnizligidir bu. Hep ayni kavgasi kalabaligin, ve hep ayni pembeyi savunusu baharlarin. Bisikletime bindim, gokyuzunu optum ve bir sozcugu o kadar incelttim ki, ucu u� okyanusu yirtti. Fakat bir menekse kokusunun i�inde kirildi ve anlasildi ki, binyillarin en guzel bileskesi ask. IV Zaman birakip gidebilir dunyayi Benim zamanim doldu deyip Ne benim hakkimi verdin. simdi zamani sen yarat Ne halin varsa gor insanoglu. Amazonlarda Yanomami kabilesinde zaman hi� olmadi, hi� bilmediler �ocuk ka� ayda dogar -aylari yoktu- gunler midir, yillar midir askin bedeli -hi� bilmediler- yoksa saniyelerle mi surer... V Ve yiter sonunda siirin sesi de sonsuz duzyasinin i�inde zamanin Alikoyma beni yolumdan �ag Ulasayim yanimdaki insana Acinin, ihanete ugramisligin �ocugu siir -�atal kuyruklu seytan Nereye kazsin son yasam tunelini -kendi ruyasindan baska onu ikibin agizli, dortbin gozlu bir esinti sansa da insan hep ayni ruzg�ri eskiten sert bir kayadir zaman dolunaya benzese de i�imizdeki saatin golgesi bosa ge�en anlarin uzunlugudur olurken geride kalan VI ihtiyar yuzyila bin kufur VII Zaman o sinirsiz gelgit buyulu �agri Gizemin karanlik bah�esinden uzanir siirin gunesine �atalhoyuk'te memeleri sut dolu tanri�a devam edecek varolusuna zamanin karni var mi ki yutsun yeni binyil dedigimiz bakire degil ki binlerce yili tasiyarak gelmis omuzlarinda Anlat. Hakkini vermeyen hayati anlat Seni yok sayan geceyi ve ger�egi Benzerini bulamamis kalbinde i� �eken hayalleri Ve artik kapanirken kapilar aksamin yuzune Herkes birer seyirci kendi kederine Ge�tik in �agindan, kuvantum ve zorunluluk �agindan Degildik insandan otede HANGi DiZE/LER, HANGi sAiRiN 1 Melih Cevdet Anday 2 Arif Damar 3 Haydar Ergulen 4 Cevat �apan 5 Cengiz Bektas 6 Yuksel Pazarkaya 7 Turgay Fisek�i 8 Talat Halman 9 Hilmi Yavuz 10 Orhan Alkaya 11 Hasan Oztoprak 12 Nihat Behram 13 Ahmet Necdet 14 Erdogan Alkan 15 Ataol Behramoglu 16 Guven Turan 17 Refik Durbas 18 Engin Turgut 19 Sedef Ozkan 20 Huseyin Alemdar 21 Ahmet Oktay 22 Kemal Ozer 23 ilhan Berk 24 Eray Canberk 25 Enver Ercan 26 Mehmet Basaran 27 Melisa Gurpinar 28 Ozkan Mert 29 Hidayet Karakus 30 inci Asena 31 savkar Altinel 32 Sureyya Berfe 33 Zeynep Aliye 34 Akgun Akova 35 ilter Yesilay 36 Turgay Gonen� 37 Yesim Agaoglu 38 Oya Uysal 39 Mustafa Koz 40 Murathan mungan (Melih Cevdet Anday, Arif Damar, Cengiz Bektas, Ahmet Necdet yayimlanmis siirlerinden dize verdiler.)