Magamról
Személyes tudnivalók.

Sasvári Tamásnak hívnak. 1974. márciusában születtem Miskolcon, jelenleg Budapesten dolgozom és ott is élek. Programozóként dolgozom egy nagy cégnél, és azon szerencsések közé tarozom, akiknek a munkája egyben a kedvenc időtöltése is. Eredeti végzettségem gépgyártástechnológiai technikus, de mivel 12 éves korom óta foglalkozom számítógépekkel, a sorsom „elrendeltetett”. (Egyébiránt az utolsó félévemet fejeztem be éppen rendszerprogramozási szakon.) A szakközépiskolát Miskolcon végeztem a „Gépipariban”, amelyet akkor még Zalka Máté Gépipari Műszaki Szakközépiskolának neveztek. A rendszerváltás óta több átmeneti elnevezés használata után az iskola ma Andrássy Gyula gróf nevét viseli. (Itt szeretném kifejezni köszönetemet Győrffy Péter tanár úrnak, aki elindított a magas szintű programnyelvek megismerésének útján. 13 éves koromtól érettségiig ugyanis kizárólag gépi kódban programoztam.)

13 éves voltam, amikor megkaptam életem első számítógépét, egy Commodore Plus/4-est. Korábban is láttam már számítógépet, BASIC-ben programoztam is (PRIMO, HT), de a Commodore az egy "csoda" volt akkoriban. A technikusminősítő vizsgámig TCFS DESIGN név alatt fejlesztettem körülbelül 50 játékprogramot és körülbelül 30 demót. (Ha érdekel pályafutásom ezen fejezete, látogass el a Plus/4-nek szentelt oldalamra.)

Az iskola befejezése után megbízott óraadóként egy iskolában dolgoztam. Katona is voltam, a PC-vel ott ismerkedtem meg közelebbről. (Számítógép kezelő voltam, pedig nem is volt "csókom". Ezt persze senki sem hitte el.) Leszerelés után pedig elkezdtem a rendszerprogramozói sulit, de már annak is vége. Épp az államvizsgára készülök egy belsőhálózati levelezőrendszerrel. Ha az államvizsga megvan, a programot felteszem ide, tehát nézzetek vissza néha...

Van egy bátyám ,ő a munkahelyemen a mellettem lévő asztalnál ül. Van barátnőm is, aki budapesti, de jelenleg Miskolcon tanul. Én miskolci vagyok, de Budapesten dolgozom, így ezzel a helycserés támadással elértük, hogy sajnos ritkán találkozunk.

Szeretem az állatokat (otthon kutyánk és macskánk van) de nem szeretem a spenótot, a hideget és a mindenféle főzeléket. Kedvenc játékom a Duke3D, dukematch-ben órákig el tudok szórakozni vele. Szeretem még a sziklamászást is, de hogy Budapestre költöztem a csapat Miskolcon maradt, ezért mostanában nem jutok gyakran terepre.

Ha levelet szeretnél írni, a [email protected] címen teheted meg.

Ez én vagyok...