Gezi ve İnceleme Kolu

PAMUKKALE

Pamukkale gezisi sırasında  öyle garip şeyler hissediyor ki  insan içinde! Kendini de sanki o devirde yaşamış gibi hissediyor, yabancılık çekmiyorsunuz o eski mitolojik mekanlarda yani.
Eeee buna da Pamukkale' nin gizemli büyüsü de denebilir. 

Adamlar sanki yememiş içmemiş o muhteşem barınakları, mezarları su yollarını, en mükemeli de antik dediğimiz o müthiş tiyatroyu öyle akılcı yapmışlar ki; sadece zamana karşı dayanıklı olmasının yanısıra, estetik yönündende durup durup bakılası harikalar ... 

Haa bir de Pamukkale' den yaklaşık 3km kuzeyde Karahayıt var. Karahayıt ise kaplıcaları ile ünlü. Sadece kaplıcaları değil alışveriş yerleri ve pansiyonları da  birbirlerinden ilginç.

İşte size Pamukkale' nin adını Pamukkale yapan travertenler' den bir görüntü. Gülüyorum çünki her ne kadar görünmesede üzerime şelale misali su geliyor.  Çok ıslanmamın nedeni ise gölgesi görünen arkadaşın elinin biraz yavaş olması. :))

Soldaki resimde yine o çocuk görünüyor. 
Kim mi? Yaaaa işte o, gölgesi görünen. Ben mezarın yanında tir tir titrerken o da kafasını kaşıyor. Nasıl fotoğraf çekilir onu düşünüyordu heralde... Zaten girmişiz yerin altına, boyumdan büyük çukurun içine yanımızda devasa bir mezar...

Sağdaki fotoğrafta rahat görünüyorum diil mi? Çünkü orada yukarıdan gelen su yok yani kuru kuru bir fotoğraf olmuş diyecem. "Görmüyormusun ayakların suyun içinde? " diyeceksin. Doğru aslında pamukkaleye kuru gidip de gittiğin gibi kuru kuru gelmek gelenekten değildir. 

Siz siz olun Pamukkalenin pamuk gibi suları içine girmeden, suların içinde çocuklar gibi oynamadan ayrılmayın.

Parantez içi:
(parantez içinde bu sayfanın ilginç ayrıntısı var. Sizinde dikkatini çekmiştir. Hatta sormuş da olabilirsiniz kendi kendinize "Bu neden hep çıplak fotoğraf çekilmiş yaa ? " diye. Bende bu sorunun yanıtını veriyorum işte: Bunların hepsi tesadüf oldu. Yani bir günde çekildi. Zamanın nasıl geçtiği belli bile olmayan bir yerde nasıl giyindiğiniz de hiiç de önemli diil beaaa..)

sIrA GeLdİ PaM aNıLaRıMa
   Pam' da gezinirken yakıcı güneş beni susatmaya başlamıştı. Uzaklardan gördüğüm  kalabalığın ardında büfe olduğunu anladım ve kalabalığa doğru yola koyuldum. Sıraya girdim, çok kalbalıktı çünki ... 

Sonunda sıra bana gelmişti oradaki satıcı bey' e tam su ve dondurma istediğmi söyleyecektim. Adam bana ingilizce birşeyler söledi ben önce anlamdım kısa bi afallama sendromundan sonra "size nasıl yardımcı olabilirim" dediğini anladım. Satıcıya Türkçe su ve dondurma deyince, bu sefer bendeki şaşkınlık adama geçmiş adam neye uğradığını şaşırmıştı adeta. 
   (Size bu durum gayet normal gelebilir ama ben gezi kıyafetlerim içinde bir turist den daha turist görünüyorum. Hatta gizi kafilesinin içine girip onlarla beraber dolaşıyorum. Kafilenin şefi bile çakmıyor bu durumu.)  :)))

dAhAsI vAr:
( Farklı mekan ve zamanın birinde... Bir gezgin çocuk varmış. Pam' a gitmek için otogarda araba beklerken canı çekmiş işte buz gibi bir kola içmek. )

Dışarıda bulunan kola dolabının içinden coc co colayı aldım ve tezgahın üzerine koydum. O sırada satıcı başka bir müşteri ile ilgileniyordu. Fazla uzun sayılmayacak bir zaman dilimi içinde bile sıkılmış olacağım. Yüzümdeki bu ifadeyi gören satıcı bana doğru baktı. Ben de aldığım kolayı çok cool bir hareket ile gösterdim.Tamamm ilgilenicem gibi birşeyler yaptı.Tekrar aynı müşteri ile ilgilenmeye devam etti. En sonunda geldi bende parayı uzattım kendisine. Hiç konuşmamış olmam yada tipimden olacak adam bana " are you inglish people " diye sordu... Ben durumumda hiç değişiklik yapmadan hayır şeklinde kafamı sağa sola salladım. Adam merakını yenememiş olacak bana almanca sorular sormaya başladı. Ben zaten zor anlıyorum ingilizceyi, almanca sorular karşısında ise doğal bir şaşkınlığım vardı... ve sukunluk daimi oldu ...

Bende güldüm sonra kahkahalar ile kendime... Tabi adamın yanından uzaklaştıktan sonra.      :)))

Banner' a tıkladığınızda Denizli' nin resmi sitesine ulaşabilirsiniz. Denizli'yi tanımak için...

Termal su kaynakları ve kalıntıları ile eşşiz bir güzelliğe sahip olan Pamukkale,