Şifreli/Dijital Tv

NEPTUN

..NET

Şifreli/Dijital Tv

Bu sayfayı 22 Mart 2000 tarihinden bu güne kişi ziyaret etti.

Bu sitede yayınlanan herşey bilimsel gelişmeye katkı amacıyla hazırlanmıştır. Lütfen bu katkının gelişmesi için yardımcı olunuz.

Sayfanın güncelleme tarihi: 08.10.2000

AÇIKLAMALAR

Pubs3 Tr. MultiDec5.X MoreTv3.4x BorgTv 2.1a Avant 0.94 Syster6e     Bleem! E-Mail

PUBS3 DE SES SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ

Pubs0966.exe dosyasını ilk çalıştırdığınızda bir crca.bin dosyası oluşturur. İşlem bitince Pubs3 çalışır. Pubs3 çalışırken ayarlar için mousun sağ tuşunu tıklayın, çıkan menüden gerekli ayarları yapın. Pubs3'ü ilk çalıştığında görüntünün net alınabilmesi için Tv programınızın önceden birkez açılıp kapatılmış olması gerekir. Eğer Dekpatch.exe aracılığıyla Pubs3'ü çalıştırırsanız bu işleme gerek kalmaz. Tek yapmanız gereken, Dekpatch30.zip dosyasını Pubs3'ün bulunduğu dizine açmak ve bundan sonra Pubs3'ü çalıştırmak için bu programı kullanmak. Dekpatch30 hafızada yerleşik olarak kalıyor ve pll initialize denen olayı yaparak Tv programını açma ihtiyacını ortadan kaldırıyor.
Ses alma sorununuz var ise, Tv programınız açıkken Dekpatch.exe'yi ilk çalıştırdığınızda GPIO buttonuna tıklayın buradaki değerleri bir yere notedin. Aynı işlemi Borg Tv ile birlikte (ya da ana sayfa programlar bölümünden Araclar.zip içinde) çekebileceğiniz Bttool.exe programıyla da yapabilirsiniz. Burada elde edeceğiniz değerleri Dek.ini dosyası [cards] bölümünde ilgili yerlere eklerseniz ses problemini de çözebilirsiniz. Dek.ini dosyası içinde [Cards] bölümünde yapacağınız düzenlemeler aşağıda anlatılmıştır.

Pubs3 Dek.ini [Cards] Bölümündeki değer: Bttool.exe Programındaki karşılığı : DekPatch 3.0 karşılığı :
OUT_EN GPIO (Out En) 0x118 (OUT_EN)
OUT_MASK GPIO (Out En) 0x118 (OUT_EN)
DATA_OFF GPIO (Out En) 0x118 (OUT_EN)
DATA_MUTE GPIO (Out En) 0x118 (OUT_EN)
DATA_TUNER GPIO (Data) 0x200(DATA)
DATA_AV1 GPIO (Data) 0x200(DATA)
DATA_AV2 GPIO (Data) 0x200(DATA)

DEKPATCH 3.0'ı Tv programınız açıkken çalıştırdığınızda muhtemelen şuna benzer değerlerle karşılaşacaksınız:
0x118(OUT_EN) : 0x00000E00
0X200(DATA) : 0x00FFF5FF
Dek.ini dosyasını açın, [Cards] Bölümünde yer alan ve C1= diye başlayıp devam eden satırlardan birisini kopyalayıp hemen altındaki boş satıra yapıştırın, Bu satıra örneğin C22= deyin.

C21=Pixelview Tv Pro BT878,40,60,20,
1fe00,1fe00,1fe00,1fe00,fe1dff,fe1dff,fe1dff
(1)=(2) ,(3),(4),(5),
(6), (7), (8), (9), (10),(11),(12)

C22='nin karşısına kartınızın adını yazın (Örn.=Örnek Tv BT878), sonra 40,60,20, değerlerini yazın, (6), (7), (8), (9) değerlerinin yerine Dekpatch.exe'den elde ettiğiniz 0x118(OUT_EN)'in karşısında yeralan değerin 0x bölümünü atarak geri kalan (00000E00)değerlerini giriniz(sol taraftaki sıfırları da atabilirsiniz).
(10), (11), (12) değerlerinin yerine Dekpatch.exe'den elde ettiğiniz 0x200(DATA)'nın karşısında yeralan değerin 0x bölümünü atarak geri kalan (00FFF5FF)değerlerini giriniz(sol taraftaki sıfırları atabilirsiniz).
Sonuçta Dek.ini [Cards] Bölümünün sonunda şöyle bir satır oluşturmuş olmalısınız:
C22=Örnek Tv BT878,40,60,20,
00000E00,00000E00,00000E00,00000E00,00FFF5FF,00FFF5FF,00FFF5FF
Dekpatch.exe'den elde edilen değerlerin solundaki sıfırları atarsanız satırınız şöyle olur:
C22=Örnek Tv BT878,40,60,20,
E00,E00,E00,E00,FFF5FF,FFF5FF,FFF5FF

PPUBS3'DE SES SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN BİR BAŞKA ÖRNEK :
(Format: "c??=Tvkartı,40,60,20,0x118(out_en),0x118(out_en),0x118(out_en),0x118(out_en),0x200(DATA),0x200(DATA),0x200(DATA)"

Örnek olarak:
(GPIO Değerleri)
0x118(out_en) : 0x00B33C07 ------> 00B33C07
0x200(DATA).. : 0x007FE300 ------> 007FE300

C25=winfasttv2000,40,60,20,
00b33c07,00b33c07,00b33c07,00b33c07,007fe300,007fe300,007fe300

Not: Bu bilgiler http://www.fortunecity.com/skyscraper/lol/47/teleon.html adresiden site sahibinin izniyle alınmış ve yeniden düzenlenerek yayınlanmıştır.

Burada anlatılan Bttool ve Dekpatch 3.0 programlarını ana sayfa programlar bölümünden çekebilirsiniz.(Araclar.zip)

.

MULTI DEC 5.X (Ses Ayarları)

Multi Dec 5.1'de ses alabilmek için Tv Kartı ayarlarında GPIO değerlerinin girilmesi gerekir. GPIO değerlerinin elde edilmesi için BTDIAG.EXE (CINEPUB Web Sayfasında Syster 4.6 dosyası içinde bulunabilir) adlı programın Tv programı açıkken çalıştırılması gerekir. Burada elde edilen GpIoOutputEnable: karşısındaki değer Multi Dec Programında Bt8x8 Menüsünde Tv Karte/ Eigenen Karten Typ seçili iken Eigenen Karten Typ einstellen bölümünde BT848_GPIO_OUT_EN karşısına, GpIoData: değeri de BT848_GPIO_DATA/Tuner karşısına yazılmalı. Burada test düğmesine basıldığında ses gelmeye başlar ve Eigenen Karten Typ seçili olduğu sürece ses kesilme problemi bir daha yaşanmaz. Şifreli ses alındıktan sonra görüntü şifresini çözmek için F6 tuşuna, ses şifresini çözmek için D tuşuna basmanız yeterlidir.

Aynı değerleri Pubs1 ve Pubs2 için çıkarılan patch dosyaları ile de bulabilirsiniz. Pubs1/Pubs2 patch ve Btdiag programlarından elde edeceğiniz değerlerin Multi Dec karşılıkları ise şöyle :

Multi Dec Programındaki değer: Btdiag.exe Programındaki karşılığı : Pubs1/Pubs2 Patch karşılığı :
BT848_GPIO_OUT_EN; GpIoOutputEnable: 0x118 :
BT848_GPIO_DATA/Tuner; GpIoData: 0x200 :

Burada anlatılan Btdiag ve Pubs1/Pubs2 patch programlarını ana sayfa programlar bölümünden çekebilirsiniz.(Araclar.zip)

.

MORE TV 3.4X TR(Ses Ayarları)

More Tv 3.4X TR'de ses alabilmek için Ayarlamalar/Ayarlar Menüsünde Tv Kartı bölümünde Kart Modeli olarak Unbekkante Video Karte (Listede Olmayan Tv Kartı) seçili iken etkin hale gelen ekranın sağındaki Listede Olmayan Tv Kartı bölümünde GPIO değerlerinin girilmesi gerekir. GPIO değerlerinin elde edilmesi için Tv programınız açıkken Dekpatch.exe'yi çalıştırıp GPIO buttonuna tıklayın buradaki değerleri bir yere notedin. Aynı işlemi Borg Tv ile birlikte (ya da ana sayfa programlar bölümünden Araclar.zip içinde) çekebileceğiniz Bttool.exe programıyla da yapabilirsiniz. More Tv 3.4X TR Programında Listede Olmayan Tv Kartı bölümünde OUT_EN : yazan yere Dekpatch 3.0 da elde edeceğiniz 0x118 (OUT_EN) 'in karşısındaki; GPIO Tuner : yazan yere Dekpatch 3.0 da elde edeceğiniz 0x200(DATA)'in karşısındaki değerler yazılmalı. Şifreli ses alındıktan sonra görüntü şifresini çözmek için F2 tuşuna basmanız gerekir. Ses şifresini çözmek için ise ayrıca ses çözücü bir program çalıştırmalısınız.

Dekpatch 3.0 ve Bttool.exe programlarından elde edeceğiniz değerlerin More Tv 3.4X TR karşılıkları ise şöyle dir:

Listede Olmayan Tv Kartı Böl. değer: Bttool.exe Programındaki karşılığı : DekPatch 3.0 karşılığı :
GPIO Tuner GPIO (Data) 0x200(DATA)

Burada anlatılan Bttool ve Dekpatch 3.0 programlarını ana sayfa programlar bölümünden çekebilirsiniz.(Araclar.zip)

.

BORG TV (bTV) 2.1a TR (Ses Ayarları)

Borg Tv'yi Türkçeleştirmek için F8 Ayar menüsünden dil seçeneği olarak Türkçe'nin seçili olması gerekir. Borg Tv 2.1a TR'de ses alabilmek için F4 Donanım Ayarları menüsünde Kart bölümünde (eğer kendi kart modelimiz yoksa) Kart olarak Girdiğim Değerler seçili iken ekranın sağındaki Ses Açma bölümünde GPIO değerlerinin girilmesi gerekir. GPIO değerlerinin elde edilmesi için Tv programınız açıkken Dekpatch.exe'yi çalıştırıp GPIO buttonuna tıklayın buradaki değerleri bir yere notedin. Aynı işlemi Borg Tv ile birlikte (ya da ana sayfa programlar bölümünden Araclar.zip içinde) çekebileceğiniz Bttool.exe programıyla da yapabilirsiniz. Borg Tv 2.1a TR'de Ses Açma bölümünde GPIO_EN : yazan yere Dekpatch 3.0 da elde edeceğiniz 0x118 (OUT_EN) 'in karşısındaki; TUNER : yazan yere Dekpatch 3.0 da elde edeceğiniz 0x200(DATA)'in karşısındaki değerler yazılmalı. Şifreli ses alındıktan sonra F7 Çözme Menüsünde Otomatik bölümünde Ses seçili olmalı, Ses bölümünde de Sessiz seçili olmalı. Bu ayarları yaptıktan sonra çözücü bölümünden Nagra seçildiğinde görüntü şifresi çözülmeye başlar, aynı anda da otomatik olarak ses çözülmeye başlar.

Dekpatch 3.0 ve Bttool.exe programlarından elde edeceğiniz değerlerin Borg Tv 2.1a TR karşılıkları ise şöyle dir:

Ses Açma Bölümündeki değer: Bttool.exe Programındaki karşılığı : DekPatch 3.0 karşılığı :
TUNER GPIO (Data) 0x200(DATA)

.

Avant 0.94 için Açıklama

Aşağıda daha önce Cinepub Mesaj Tahtasında Yayınlanan Avant 0.94 de Teleon'u çözmek için gereken ayarlarla ilgili 3 yazıya yer verdim.

---------------------------------------------------------------------------------
Konu: Ynt: AVANT'DA TELEONU 1-2 FRAME ÇÖZMEK İÇİN YAPMANIZ GEREKENLERİ YAZIYORUM
Yazan: Sirrus Tarih:12 Aralık 1999 (06:29:16) <Mesaj No: 6279 >

Arkadaşlar Avant konusunda çok yazıldı,çizildi ama key dosya kullanmayan ve satırları bouble shorting sıralayan bu program Cine5 de Teleonu da yakın çekimlerde 1,2 fbs çözebiliyor ve bunun ram le veya işlemciyle değil ekran kartı ile alakası olduğunu düşünüyorum nerden biliyorsun derseniz arkadaşa yeni prog var diye elimdeki ram ler gittiğimde ondada aynı frame de çözdüğünü gördüm bendiki sistem 200 64 ram program için ona oluşturduğumuz sistem ise overclock edilmiş 400 Celeron 96 MB PC100 Sd-ram di.Avantı herkes çalıştırabilir ama mümkünse hiç bir programı çalıştırmadan önce çalıştırınki sinir harbi yaşamayın.Yapmanız gerekenler;
1-Kartınız Bt848 chip setli olması gerekiyor.
2-Options menüsündeki preview onay kutusunu seçin
3-Video format kısmını rgb 24 bit veya desktop renginiz neyse mesala 32 ise 32 bit 16 bit ise 16 bit olmalı
4-Field Order kısmını even(düz) seçin öbürü tek satır işlem yapar
5-İmagesize kısmını çerçeve içindeki yere 768 576 yazın(Bu default) ama 704 576 352 288 de yazmak mümkün ayarları yaptıkdan sonra;
6-Decyrptsettigs e tıklayın ekran kartları çeşitli bitleri destekler mesala bendeki s3 15 bit destekliyor i740 veya 3d özellikli olanlar 16 bit destekler eğer 15 bit ise r g b kısmına sırayla 5 5 5 16 bit ise 5 6 5 yazın Bunu bilmiyorsanız hepinizde sister46 veya pubs deckpatch vardır onda 15 ,16 bit ayarı var sırayla seçin seçtiğiniz ayar ekranı negatif görüntü veriyorsa ekran kartınız o modu desteklemiyordur öbürünü deneyin
7-decode onay kutusunu seçin
8-Use nagravision radyo düğmesini seçin
9-Nagra/Syster decode options kısmında all lines seçin
10-Compare step orda yazan rakam kalsın deepness değerini mümkün olduğunca düşürün ignore black line'si seçin
11-Limit of black line's 350 olsun OK deyip çıkın
12-Başta yazmayı unutmuşum pll kanalı ayarlanmış olmalı yani tv kartınız orjinal programı çalıştırın teleon getirerek çıkın Bende K22 den alıyor BUNU İLK ÖNCE YAPIN
13-Make palet kısmını 236 veya 256 yapın diğeri aynı kalsın OK deyin
14-Böylece üsteki no decoding yazısı yerine in 1,2 bitc benzeri bir yazı çıkar.Görüntü uzak çekimleri kesinlikle çözmüyor.Ama yerde yatan futbolcuyu veya korner kullanmakta olan kişiyi çok rahat gösteriyor.Ayrıca ses problemide yok.
15-Aynı durum Cine5 içinde geçerli 1.2 frame siyah/beyaz olarak çözebiliyor
16-Kendi yöntemlerimle bu kodu geliştirmeye çalışıyorum.
17-Üste yazan maddeleri eksiksiz yaparsanız ve ekran kartınızda aksilik çıkarmazsa en azından 1,2 frame seyrebilirsiniz.
Bütün bu yazdıklarım 0.94 için geçerli alt sürümlerde ise HKEY_CURRENT_USER\Software\RAEZ\AVANT\Options kısmına bir dize değeri açmanız lazım.Bunların hepsi ingilizce olarak txt dosyasında mevcut ama anlamayan arkadaşlar için yazmayı uygun gördüm.
-------------------------------
By Sirrus

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Konu: Avant ı mutlaka deneyin!!!!Tele on için önemli
Yazan: ersel Tarih:5 Şubat 2000 (21:23:32) <Mesaj No: 3292 >
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Seçeneklerde "only odd lines" compare step:4 ( rakam büyüdüçe daha çok kare gösteriyo ama görüntü daha çok bozuluyo)
deepness:100
limit of black lines: 350
ignore black lines seçili
üstteki ayarlar R 5 G 5 B 5 640*480
yakın çekimlerde siyah beyaz çözülmüş görüntüler alıyorum
Not: 1.avant key.txt istemiyor
2.makinam p2-300(overclock 464),8mb.i740,128ram,fly'98 bt878
3.isteyene çözülmüş bir görüntü yollarım(1.3 mb büyüklüğünde oldugundan herkese yollayamam.lutfen bilgili kisiler onlara nasıl ulastıracagımı soylesin)
4. Lütfen isi bilen arkadaslar su avanta bir el atalım
5.Belki aynı mantıkla çalışan proglar bulabiliriz.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Konu: Ynt: AVANT'LA ILGILI(avant'ı bilenler)
Yazan: kandirtali Tarih:26 Kasım 1999 (18:51:54) <Mesaj No: 4984 >

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sana cok genis bır metin yazmıştım fakat sıte o anda mesaj tahtası gıttı ve benım mesajda gıttı
Gelelım ayarlara burda nagrayı decodeyı sectın sonra asagıda all lınes ı secebılırsın ama even yada odd da daha hızlı olacaktır
onun ıcın bunlardan bırını sec compare step dekı deger 1 sayısından baslar en kalıtelısıde 1 dır fakat ona gore yavas makınana guvenırsen deepness da 70 e yakın degerler secer sen ıı olur ne kadar artarsa o kadar ıı goruntu ama ram ısterer.black lıne ı ısaretleme bunun dısında sanırım ramını bıraz bosaltman lazım yanı task bardakı sımgelerden bahsedıyorum bunun ıcın calıstır msconfıg dedıkten sonra genel sekmesınde secmelı baslatmayı sec ve bır tek baslangıc gurubu ogelerını ısaretlemeyıp dıgerlerını ısaretle onayla ve makınanı restart et sonra tv kartının soft wareınden goruntuyu sıyah beyaz yap kapat avanttan vıdeo formattan 16 bıt ı sec cozunurluk olarak 768x576 secebılırsın eger cokyavas olursa sanmıyorum 352x288 sec
insallah yardımcı olmustur

.

Syster6e için Açıklama

Ö Z E T L E

1- 32 Mb rami olan No MMx işlemcili sistemlerde 2MB DirectDRaw desteği olan ekran kartlarıyla Windows 95 altında Syster6e sürümünü çalıştırabilmek mümkün. (98SE altanda bu daha da mümkün)
2- Bunun için öncelikle syster6e sürümünü kullanmalısınız. (Programı Web sayfamdan çekebilirsiniz)
3- Windows 95 altında autoexec.bat dosyası içine SET BTADDR=XXXXXXX (Benim Tv kartım için SET BTADDR=E4000000 ) Bu değeri kendi sisteminizde denetim Masası/Sistem/AygıtYöneticisi/ses video oyun kumandaları/*** video capture device üzerine tıklayıp alttan özellikleri seçerek, buradan kaynaklar bölümüne bakıp bulabilirsiniz. Burada arada - işareti ile ayrılmış iki değer vardır. Siz birincisini yazacaksınız.
4- Ekran kartınızın en yeni driver'larını yüklemeli ve directx bilgilerinden (dxdiagı çalıştırın) bendeki gibi hatalı listelenen dosyaları bulup (eğer her ekran kartı için aynı dosyaların eksik olduğu uyarısı var ise bu dosyaları Web sayfamdan çekebilirsiniz. (dll.zip) Windows/system klasörü altına kopyalayıp Windowsu yeniden başlatmalısınız.
5- Ekran çözünürlüğünüzü 16 bit ve 800x600'e ayarlamalısınz.
6- Syster6e'yi çalıştırdığınızda taskbarda syster6 ikonu görüntüleniyorsa mousun sağ tuşunu üzerine tıklayıp Tv kart vb ayarları yaptıktan sonra Video bölümünden full screen'i seçmeli ya da, mavi ekranı tam ekranı kaplayacak şekilde köşesinden çekerek genişletmelisiniz.

.

AYRINTILAR

Öncelikle k'ya MMX desteği olmayan işlemcilerde sorun çıkarmadan çalışması için Syster6d'de benim için yaptığı değişiklik için teşekkür ediyorum.

Önceki mesajlarımda sözünü ettiğim TX Anakart, Pentium 133 CPU, 32 MB SDRAM (66 Mhz)ve 2MB S3 Trio64V+ ekran kartı ve Askey MagicExpress BT848 Tv kartı olan sistemde Windows 95b yüklü idi. Bu sistemi geçici olarak Tamirde olan Televizyonun yerine kullanmakta olduğumdan, k'nın programını burada kullanmak istemiştim. Tv kartının kendi Tv programı var tabii, ama ben ondan daha güzel ve işlevsel olan Syster6'yı kullanmakta ısrarlıydım. :)

Yukarıda sözünü ettiğim sistemde Windows 98 SE kuruluyken Syster6b'yi çalıştırabiliyordum (BT chip yada unable to load Syster driver(vxd/sys)hatası vermiyordu) Çalıştırabildiğim sistemde tek fark VX chipsetli bir anakartdı. Çalıştırmaktan kastım programın hata vermemesi ve traya ikonu yerleştirmesi. Tek sorun ekrana görüntü gelmemesi idi. (daha sonra bu sorunun windowsu 640x480 çözünürlükte çalıştırmamdan kaynaklandığını anladım, bu arada tamirde olan 14 inç monitor gelince 800x600 e ayarladım)
Şimdi Windows 95b kurulu ve Syster 6b'yi ve 6c'yi çalıştırmayı denediğimde BT chip hatası vermiyor ancak, Unable to Load syster drive(vxd/sys) hatası verip kalıyor(du). Syster6d ise hiç çalışmıyor, windows95'i kilitliyor ve resetlemek zorunda kalıyor(d)um. :(
Son çözüm olarak k'nın bt chip hatası mesajını alanlar için önerdiği SET BTADDR=XXXXXXXX (Benim Tv kartımın kullandığı adrese göre SET BTADDR=E4000000) satırın autoexec.bat dosyasının içine ekleyip bilgisayarı kapatıp açtım. Syster6d'yi tekrar çalıştırdım. O ne bu kez program kilitlenmedi ve syster ikonu traya yerleşti. Kart ayarlarını yaptığımda ses de gelmeye başladı. Ancak görüntü için çift tıkladığımda mavi bir ekran çıkıyor ve görüntü gelmeden hata (şu klasik, "bu program illegal bir operasyon yürüttü ve kapatılacak, lütfen program satıcınızla (!!!) görüşünüz" hatasını) verdi ve tamamı tıklayınca da kapandı. Bu hatayı Windows98SE de iken vermiyordu, sadece ekrana hiç görüntü gelmiyordu. Hata mesajının ayrıntılarını k'ya bildirince, k hatanın işlemcinin P133-no mmx olmasından kaynaklandığını, programı mmx desteği olmayan işlemcilerde çalışabilecek şekilde değiştirip ("sadece televizyon izlemen için non-mmx hale getirebilirim o kısmı ama decode bölümlerini non-mmx yapmam mümkün değil") bana göndereceğini bildirdi. Sağolsun aynı gece programın yeni sürümünü gönderdi. Ben bu sürümü Syster6e olarak adlandırdım. Sanırım kimsenin buna itirazı olmaz.

Bu arada şunu ekliyeyem S3Trio64V+ ekran kartımın rami daha önce 1 MB tı, bu denemeler sırasında evdeki eski kartların arasından 1 MB ram daha bulup eklemiştim. Yani şimdi 2 MB.

Hatanın Windows95'den kaynaklanabileceğini düşünerek içinde Windows 98 SE kurulu bir başka hardiski kullanarak denemelerimi Windows98'de de sürdürdüm ama bir türlü ekran görüntüsü alamayınca sorunun 2 MB olan ekran kartımın overlay (yuy2) desteği olmamasından kaynaklandığı düşünerek bugün (dün) tekrar 4 MB ramli PCI ekran kartı aramamı sürdürdüm ve tesadüfen 4MB S3 Virge/Dx bir kart buldum. Akşam eve gelince ilk denemem bu oldu. Ama yine pencere mavi açılıyordu. Pubs3'ü çalıştırıp kontrol ettim. Kartın overlay(yuy2) desteğinin Pubs3'de sorunsuz çalıştığını görünce bu kez programı çalıştırmadan önce Video modunu full screen'e ayarladım ve çift tıkladım. Hoop işte mutlu :) an görüntü geldi. Daha sonra pencere moduna geçip pencereyi mous ile tam ekran olacak şekilde genişlettim. Tam ekrana yakın bir yerlerde yeniden görüntü geldi. (Bu arada bu işlemler sırasında ekran çözünürlüğü 16 bit ve 800x600 idi/ 640x480 ve 1024x768 çözünürlüklerde yine ekrana görüntünün hiç gelmediğini belirteyim)
Windows 98'de mutlu sona erişince bu kez denemeyi Windows 95'de yaptım ve aynı sonuca orda da ulaştım.
Son olarak, yarın ödünç aldığım S3 Virge/Dx ekran kartını iade edeceğim için bilgisayarı kapatıp ekran kartını çıkarttım ve benim emektar S3 Trio'yu tekrar PCI slota yerleştirdim. Hiç umudum olmamasına karşın Windows 98'i tekrar başlattım ve denemeyi tekrarladım. Ve ne göreyim tam ekranda ve pencereyi tam ekrana yaklaşacak şekilde genişlettiğimde yine görüntü alabiliyorum. :) Hemen Bilgisayarı kapattım ve bu kez Windows 95'de tekrar açtım. Aynı denemeyi yaptım ne yazık ki sonuç hüsrendı. :( Ama bu kez şunu biliyordum. Ekran kartım Syster6'yı izleyebilmem için yeterli. Sorunun sürücülerden kaynaklanabileceğini düşünüp S3 Trio64V+'ın daha yeni sürücülerini sürücü arşivimden çıkarıp yükledim. ama sonuç yine değişmedi. Sorunun nedenini anlayabilmek için bir de Dxdiag'ı çalıştırıp baktım. DX Media Files bölümünde, qcap.dll, qcut.dll ve qdv.dll
(dll.zip) dosyalarının bulunmadığını belirten hata mesajını görünce bu dosyaları Bul ile arattım.Bu dosyaların hiç biri Windows95 sysem klasörü altında bulunmuyordu, D'de yaptığım taramada her üç dosyanın da Windows98/System klasörü altında yeraldığını ve Windowsla birlikte gelen dosyalar olduğunu gördüm. Bu dosyaları Windows95/System klasörü altına kopyaladım ve Windowsu yeniden başlattım. Ve işte mutlu son artık Windows95 altında da Syster6e ile Tv izleyebiliyorum. :)

k'ya tekrar teşekkürlerimi sunmayı borç bilirim.

.

Bleem! 1.5b için Açıklama

Kendi denediğim Bleem! 1.5b versiyonunu siteme koydum. Tabii ki çalışması için crack programı aracılığıyla çalıştırmalısınız.
Programı çektikten sonra zipli dosyayı bir klasöre açın ve n sonra klasör içindeki cracklerden biri için masaüstüne bir kısayol oluşutun. Zipli dosya içinde iki crack dosyası var ve her ikisi de Bleem!'i çalıştırıyor. Dosyalar
Bleem!er.exe ve Zf15crk2.exe.
İsteyenler için Bleem! 1.5b'nin orjinalini de siteme koydum. Ancak bu program için sayfama link koymadım. Orjinal bleem! çalışmak için CD-key istiyor. Eğer crack dosyalarını ve dll uzantılı eklerini orjinal bleem'in kurulduğu klasöre atarsanız crack'ler bu programı çalıştıramıyor (Bildiğimiz klasik Windows mavi ekranı), cracklerle birlikte çektiğiniz dosyaları full olarak orjinalin üzerine kopyalarsanız (bleem!.exe'yi de yani) çalışıyor ama zaten sitemde yayınladığım bleem! sorunsuz çalıştığı için orjinalini çekmenize hiç gerek yok bence. Yine de buraya orjinal Bleem! 1.5b'yi çekebileceğiniz linki yazıyorum. Belki işinize yarayabilir. (Crackli Bleem!'i sitemden çekebilirsiniz)
http://www.fortunecity.com/skyscraper/skully/1170/dosya/bleem-v1_5b.zip

Email : [email protected]