MEGADETH - Metāla spēkstacijas hronikas

Megadeth joprojām ir vitāla sastāvdaļa, turpinot noteikt un pārveidot metālmūzikas skanējumu un niknumu. Kad Deivs Masteins satika Deividu Elefsonu 1983. gadā, dažus mēnešus pēc tam, kad Masteins atstāja Metallica, mūzikālais nezvērs, ko viņi radīja, bija Megadeth.

grupas līdzdibinātāji, Masteins un Elefsons izgudroja mūzikālu radību, kas ar katru jaunu albūmu izkaļ jaunu pamatni un atklāj jaunas robežas tur, kur metāls dzīvo. Kā radošs ģēnijs, Masteins bez mūzikas raksta dziesmu tekstus, kas ir pamatīgi un ir analogi viņa šerpam, modernas sabiedrības ciniskajam skatījumam. "Nav tā, ka es būtu tas kaismīgais, asiņojošais anarhists, " atzīmē Masteins. "Es tikai stāstu par to, kāda ir mana dzīve. Es izaugu pussagruvušā mājā. Es biju noslēgts bērns. Vēlos, lai mūsu faniem ir labāks dzīvesstils par to, kādā es augu."

Masteina inteliģence un talants, kombinēts ar Elefsona un pārējo mūziķu talantu un prātu, kas labvēlīgi ietekmēja grupas pilnveidošanos gadu laikā, ir uzbūris autentisku, skarbu, nevaldāmu mūziku. "Mūsu mūzika ir ir ļoti stimulējoša, agresīva mūzika, kas ietver sevī ietekmes no visa kā - sākot no blūza un džeza sakausējuma līdz speed un thrash metālam," skaidro Masteins. Ar sarežģītiem, nikniem ģitārsitieniem un kārtīgi bungu un basa rīboņu Megadeth turpina valdīt kā pirmās kategorijas 1990-to speed metāla grupa, personificējot metālmūziku pašu par sevi, ar katru dziesmu spolējot mežonīgus, neviltotus un spēkpilnus thrash inducētus ritmus.

Viņu meteoriskā izvirzīšanās metāla žanra priekšgalā sākās 1985. gadā ar "Slepkavošana Ir Mans Bizness, Un Bizness Ir Labs" albūmu, izdotu caur "Combat Records". Šī enerģijas pilnā debija noveda viņus tieši pie līguma ar "Capitol Records". Viņu nākamais albūms "Miers Pārdodas...Bet Kurš Pērk?" tika izdots 1985. gada septembrī. Šis otrā kursa izdevums bija tīras agresijas patiesi straujš uzbrukums un ieguva zelta diska statusu.

1988. gadā "Tiktāl Labi...Ko Nu!" tika izdots. Albūms bija smagāks, spēcīgāks un uzturēja pat punk gaisotni, atklājot tādus monstrus kā "Mērija Džeina" un "Aizdedzini Pasauli".

Pēc "Tiktāl Labi... Ko Nu!" albūma ar Niku Menzu pie bungām un Martiju Frīdmenu kā ģitāristu Megadeth sāka ražot dziesmas, kas bija Masteina niknā intelekta ģenerētas un pārākās mūziķu apvienības pavadītas. Tās pagrieza Megadeth tās labākā un visradošākā perioda virzienā. "Kad mēs četri kopā uztaisījām ierakstu "Rūsa Mierā", mēs zinājām - virzamies uz ko īpašu," saka Elefsons. "No tā laika mēs pa īstam slīpējām mūsu skanējumu un iemācījāmies kā rakstīt un ierakstīt kopā." Unikālā saikne, kas rezultatīvi mainīja Megadeth nākotnes seju. "Šis sastāvs ir veiksmīgāks par jebkuru citu, jo skats uz visu ir vienāds," saka Deivs Masteins. Sentiments pārņem Mārtiju Frīdmenu, kurš piezīmē: "Mēs esam laimīgi tāpēc, ka visi esam viena vecuma, mums ir vienāds skats uz visu un tās pašas spējas "ķīmijā". Kad mēs četri trinam savus instrumentus, tas vienkārši skan kā Megaiznīcība." Kvartets veido dvēselisku kopību, īpaši tad, kad vēstī, par ko ir viņu mūzika. "Mēs vienmēr esam fokusēti un saskaņā ar to, ko vēlamies darīt un kā vēlamies to darīt," saka bundzinieks Niks Menza. "Mēs vienmēr esam bijuši tā tipa grupa, kas visvairāk mūziku raksta paši sev. Tāpēc tajā ir tik daudz matērijas. Tā nav tik tikko salikta kopā. Tas ir pa īstam. Tā ir realitāte."

Megadeth darīja labi, dodt savu mūziku jaunām audiencēm. "Atskaite Līdz Izmiršanai" tika izdota 1992. gadā, dodot viņiem pasaules turneju. Tajā gadā tika pieredzēts, ka Masteins kā saimnieks MTV telekanāla "Rock the Vote" programmā valkāja Demokrātisko konvenciju pārvalku - darbs, kas perfekti atbilda Masteina politiskā komentētāja un sociālo lietu izpratnes spējām. Arī turot grupu uzmanības centrā grupas singls "Dusmīgs Atkal" no "Pēdējā Action Filmu Varoņa" skaņu celiņa, guva vērā ņemamus panākumus, un "99 Iespējas Mirt", galvenais milzīgu veiksmi piedzīvojušajā "Bīvisa Un Pakaļgalvja Pieredze" izlases albūmā, kļuva par MTV un metālradiostaciju pamatelementu.

"Youthanasia" izdošana iecēla Megadeth jaunos augstumos un arī agrāk neapmeklētās pasaules daļās, ieskaitot Izraēlu un Austrumeiropu. Tā grupa reprezentēja citu virzienu daudzējādā ziņā. ""Slepkavošana Ir Mans Bizness...Un Bizness Ir Labs" līdz "Atskaite Līdz Izmiršanai" - visi tika rakstīti, kamēr uzstājāmies ar iepriekšējo materiālu," skaidro Masteins. ""Youthanasia" tika rakstīts totāli un visos 100%-tos studijā. Mēs nespēlējām nekādu iepriekšēju, atlasītu materiālu. Nekas no pagātnes neietekmēja jauno ierakstu." Albūms satur dziesmas, kas parāda Masteina tumšāko, dziļāko domu un jūtu dzīles - tādas dziesmas kā "Ciltskoks", dziesma par bērnu izmantošanu, un zudušas mīlas radītām dziļām sāpēm, aprakstītām "Nodevies Haosam", kamēr arī parādās viņa iekšējās bailes no kodolkara dziesmā "Melnie Aizkari".

Grupa izturēja konfliktu pēc konflikta līdz ar "Youthanasia" izdošanu. "Ardievu, Draugi" tika MTV noraidīta par dziesmas pašnāvnieciskajiem toņiem. "Tas nāk no institūcijas, kas, acīmredzot, ir domāta tavam prātam, un runā, ka cenzūra ir neamerikāniska," saka Masteins. "Mēs nerakstām mūziku, kas ierosina atņemt kādam paša dzīvību. Tā vairāk runā: "Mums te ir problēma, būsim daļa no risinājuma!"" Albūma vāka noformējums attēloja bērnus karājamies veļas auklā, kas tāpat izraisīja lielu kņadu. "Mēs nekad neko nedarām šoka vērtības dēļ, vai, lai gūtu preses atsauksmes tāpēc, ka pamatā tās ir sāpes sēžamvietā, " saka Martijs Frīdmens, "mums tas patīk un albūma vāks bija tāds, kādu mēs to gribējām." "Youthanasia" ieguva platīnu.

Grupa izdeva jaunu albūmu "Apslēptās Bagātības" Apvienotajā Karalistē 1995. gada 13. martā, lai apvienotu to ar Eiropas "Youth" turneju. Kopā ar Sex Pistols dziesmas "Problēmas" kaverversiju albūms satur tikai tās dziesmas, kas agrāk tika izdotas izlašu un filmu skaņu celiņu albūmos. "Apslēpto Bagātību" versija tāpat tika izdota arī Japānā un Savienotajās Valstīs.

1995. gadā notika arī grupas iziešana tiešajā saiknē ar Megadeth Arizonā. "Mēs lietojam to kā komunikēšanās līdzekli starp mums un mūsu faniem. Mēs esam pieejamāki un ir vairāk iespēju kontaktēties ar mums, un iekļaut mūsu fanus Megadeth pasaules iekšienē," saka Deivids Elefsons.

"Slepenajos Rakstos" (1997. gads), Megadeth astotajā albūmā, grupas nemainīgā pārliecība sajaucas ar tieksmi apgūt jaunu teritoriju - raksturojumi, kas iezīmē to kā patiesu mūzikālu pionieru karjeru. Ierakstīts Nešvilā, Tenesi štatā, "Slepeno Rakstu" albūms svārstās starp Megaroku (melodiskās "Uzticība" un "Gandrīz Godīgs" ar 'šķērsām sagājušu' attiecību vārīgumu), nobumbojošu, spēkpilnu (monstrthrash dziesmā "Dalītāji" un "CPB" brīvības cīņa) un dūrēm dauzošu metālu ("Pārākais Prāts" un asais "Es Norēķināšos" gabals).

"Slepenie Raksti" tika uzrakstīti 1996. gada laikā un pēdējie trīs gada mēneši tika pavadīti ierakstu studijā ar producentu Denu Haffu. Kad Megadeth devās griezoša asmens meklējumos, ne obligāti labi zināma producenta - viņi atrada Haffu, dziedātāju/ģitāristu, hārdroka grupas Giant mūziķis 80-to gadu beigās, 90-to sākumā, kurš bijis arī slavena producenta Mata Lendža students.

"Es vēlējos paņemt no Dena ģitārstundas pirms sešiem gadiem. Biju dzirdējis Giant ierakstu un teicu: "Šeit ir vecis, kas zina, kur likt notis. Viņš skanēja kā kaut kas majestātisks," saka Masteins. Bet Haffs tā vietā piedāvāja viņam kopā uzspēlēt. Masteins atceras: "Es nesapratu, ka viņš bija sesiju muzikants un ko viņš nozīmēja, bija 'Es došu tev stundu par brīvu'. Tā es viņa piedāvājumu nepieņēmu." Tagad Masteinam viņu vajadzēja kā producentu un viņš lidoja uz Nešvilu. "Nekad neko viņa producētu nebiju dzirdējis, vai arī kādu mūziku no viņa pēdējā laikā. Viņam bija patiešām īsi mati un viņš mūs nogurdināja, vedot no mājām uz studiju. Bet es domāju: "Tas tik ir vīrs!""

"Rakstīties tālu no mājām," viņš saka, "bija vislabākais, kas grupai jebkad bijis, kas nav bijis gaistošs, gadiem ritot. Bija radniecības sajūta un ticības līmenis katrā no mums, kas radīja sadarbības gaisotni. Tā bija vismazāk mocībām pildītā pieredze, kāda mums jebkad bijusi studijā."

Laikā starp "Youthanasia" un "Slepenajiem Rakstiem" Megadeth dalībnieki uzturēja savu darbaspēju pilnos apgriezienus. Masteins sadarbojās ar Lī Vingu no Fear projektā MD.45 pilnā albūma "The Craving" ierakstā "Capitol". Martijs Frīdmens izdeva soloalbūmu ar nosaukumu "True Osessions". Kopā ar regulāru ieguldījumu Bass Player žurnāla slejā "The Real Deal" tagad ir pieejama arī Elefsona grāmata "Padarot Mūziku Par Savu Darbu", to publicējis Millers Frīmens. Niks Menza savāca grupu, sauktu SOMA, kura ierakstīja 14 dziesmas.

1998. gadā Menza grupu ir atstājis un jaunā Megadeth albūma "Risk" ierakstā piedalījies bijušais Suicidal Tendencies un Elisa Kūpera turneju bundzinieks Džoijs De Grasio.

Tulkojis Ints Bariss (Megadeth CyberArmy)