Kopš 1983. gada MEGADETH ir darījuši lietas pa savam, uzņemoties riskus unparādot savas -  individuālas iezīmes. Laika gaitā grupa ir pierādījusi ticību tam, ko dara, spēlējusi izpārdotu biļešu koncertus un ieguvusi apmēram 20 miljonus no ierakstu tirdzniecības. MEGADETH pavisam noteikti ir kļuvusi par mācību vielu smagā ģitārroka faniem.
 Ar savu 1997. gada platīna albūmu Cryptic Writings MEGADETH sagādāja četrus rokradio hitus, piedalījusies OZZ festivālā, tikusi nominēta savai septītajai Grammy balvai, kā arī ierakstījusi dziesmas vairākiem soundtrack albūmiem.

Megadeth nav sauciens pēc Armagedona. Tas ir vārds, kas ticis uzbūvēts pirms 16 gadiem uz aukstā kara politikas, ekonomiskās izaugsmes un bendējošā kapitālisma pamatiem. “Kad atstāju savu iepriekšējo grupu, es sameklēju papīru, lai rakstītu dziesmu tekstus, jo mēģināju sevi paglābt no ārprāta četru dienu autobusa braucienā,” skaidro MEGADETH vokālists, dziesmu tekstu autors un grupas līderis Deivs Masteins (Dave Mustaine). “Es uzgāju senatora Alana Krenstona reklāmas afišu. Tā runāja par kodolbruņošanās briesmām. Tā runāja: Meganāves spēku nedrīkst atraisīt, un es domāju: Kas par fantastisku vārdu, tas reprezentē ekstrēmu enerģiju."
 Fani lasījās ap MEGADETH pieaugošā skaitā grupas konstantās tieksmes izvērsties un nobriest, neatkāpjoties pārāk tālu no sava zīmīgā skanējuma, ietekmēti un aizrauti. Grupas jaunākais - devītais (astotais studijas) albūms, saukts par Risk, ir tās lielākais radošais sasniegums kopš 1992. gada diska Countdown To Extinction, kurā MEGADETH izlauzās no tīra thrash metal saknēm un pievērsās smagu, melodisku dziesmu rakstīšanai. Periodā, kad hard roka un heavy metal laukā sevi pieteikušas tādas grupas kā KORN, LIMP BIZKIT, RAGE AGAINST THE MACHINE; MEGADETH turpina mīt savu taciņu.
 Pirmā dziesma no Riska - Insomnia (Bezmiegs) sākas ar emocionālu vijoli. No šīs vietas melodija ieslīd futūristiskā ģitārskaņu metālhimnā, papildinātā ar akustisko ģitāru, Vidusaustrumu melodijām un pulsējošā elektroniskā ritmā. “Domāju, ka dziesma ir kaut kas, ko cilvēki nav gaidījuši,” saka Masteins. “Tā ir lielā mērā angļu reiva un tehno grupu inspirēta, bet tai pašā laikā - samērā smaga. Runa ir par bezmiegu, bet īstenībā tā ir dziesma par manu dzīvi 80-to gadu laikā, par kuru nevēlos izplūst sarunās. Kaut kas, ko ikkatrs, kas ir visu nakti bijis nomodā, varētu saprast.”
 Kopējais ritms ritina Risku tālāk. Patiesībā MEGADETH varēja “ieslēgties autopilotā” un turpināt dinamiskā, ļoti veiksmīgā Cryptic Writings albūma garā, bet tas nebūtu radoši pilnvērtīgi un arī nebūtu apmierinājis fanu prasības, kas ir auguši līdzi skaņas evolūcijai un iepriekš neparedzamajiem mūzikālajiem pagriezieniem. Tā vietā grupa izšķīrās izrauties no rāmjiem un virzīties uz citādām (dziesmu) struktūrām un stiliem, kas iepriekš nav mēģināti. Rezultātā Risks ir neatvairāms, mūsdienīgs disks - eksplozīvs un nostrādāts, kā diapazons ir no smacējoša līdz brīnišķīgi eksperimentālam. Un kopā ar visu to ģitārrifi un izsmejošs vokāls dziesmās Prince Of Darkness (Tumsas Princis), Seven (Septiņi), un The Doctor’s Calling (Daktera Sauciens), kas noteikti ir labi pazīstams ilglaicīgajiem faniem un dażreizējiem klausītājiem tāpat.
 “Par iepriekšējo albūmu Larss Ulrihs no METALLICA man kaut ko pateica ar preses starpniecību,” skaidro Masteins par albūma nosaukumu. “Viņš teica, ka viņš domājot, ka esmu talantīgs, bet man būtu jāuzņemas vairāk risku, ko es uztvēru kā labu padomu. Kad jaunais ieraksts tapa, kļuva aizvien skaidrāks, ka to sauks Risk. Un visbeidzot, grupa saucas MEGADETH - mums nav bail izmantot iespējas.”
 “Ar šo ierakstu mēs sliecamies uz vairāk melodiskas koncepcijas pusi,” saka Masteins. “Mēs esam tik ilgi spēlējuši smagi un ātri, ka mēs sevi būtu iespieduši stūrī, turpinādami to darīt. Mēs nevaram visu laiku taisīt Rust In Peace un, es domāju, mūsu fani to sapratīs. Mums bija iespējas konstantai izaugsmei un, tai pat laikā, lielākā daļa mūsu ierakstu ir ieguvuši platīnu un esmu pilnībā lepns par to.”
 Kārtējais “izsišanās” “gabals” MEGADETH ir pirmais singls no Risk Crush ‘Em - slavinoša hard roka himna, kas iekļauta filmas Universālais Kareivis: Atgriešanās soundtrack. “Šo dziesmu izveidoju aiz mīlestības uz hokeju,” saka Masteins. “Es bieżi apmeklēju Fīniksas Koijotu spēles un vienmēr, kad viņi iesit golu, tiek spēlēta Garija Glitera Rock and Roll part II. Es esmu noguris no tās dziesmas. Es domāju, ka varbūt mēs varētu kaut ko uztaisīt, kas ir slavinošs un iespaidojošs. Un tā mēs uztaisījām Crush ‘Em, kas arī, kā mums šķiet, varētu labi derēt jebkuram sportam.”
 Arī šoreiz MEGADETH strādājuši kopā ar producentu Denu Hafu (Dan Huff), kam ir bijusi liela ietekme uz grupas izaugsmi kopš Cryptic Writings. Hafa pieredze ir devusi impulsu un improvizācijas spējas, kas ir vitāli radošajā darbībā kā priekšnoteikums dziesmu rakstīšanai. Šis process ir palīdzējis MEGADETH virzīt Risku viņu stiprākajā un ekspresīvākajā albūmā šodien.
 Viena no jomām, kurā Hafs palīdzēja Masteinam visvairāk, bija dziedātāja vokālo spēju attīstīšana. Šoreiz viņš uzrāda stila dinamiku un tehniku, kas sākas no viegla un sentimentāla toņa līdz nepiedzīvojušam un postošam. “Dażreiz tas bija kas tik viegls kā pārlikt mikrofonu no vienas pozīcijas citā,” saka Masteins. “Man arī bija vokālās stundas, pirms devos studijā, kas palīdzēja man nostādāt balsi un nostabilizēt tehniku.”
 MEGADETH ar “svaigām asinīm” papildinājis arī jaunais grupas dalībnieks Dżimijs DeGrasso (Jimmy DeGrasso). Viņš iepriekš strādājis kopā ar Elisu Kūperu un SUICIDAL TENDENCIES. Kopā ar Masteinu pirmoreiz sastrādājās pirms četriem gadiem, kad abi kopā spēlēja blakusprojektā MD.45. DeGrasso ir izaudzis, spēlējot nenobriedušu rokenrolu, papildinājis MEGADETH ar granītstipru ritmisko pamatu. “Dżimijs ir ļoti profesionāls bundzinieks un iekļaujas ļoti veiksmīgi,” saka Masteins.
 Ir tāds vecs teiciens: “Kas neriskē, tas nevinnē.” Riskā MEGADETH aizgāja pat līdz hard roka visuma tālākajām robeżām un ir atgriezušies ar visambiciozāko ierakstu šobrīd. Spēlējoties ar bungmašīnām, eksperimentējot ar gaisīgām melodijām vai baismīgi “grieżot” minorritmus MEGADETH demonstrē tieksmi pēc progresa un dziesmu rakstīšanas paņēmienus. Lai cik viegli iegaumējamas dziesmas sastopamas albūmā, tas satur daudzas mūzikālas un liriskas iezīmes, kas grupu labi ievirzīs jaunā tūkstošgadē. “Šis ir viens no tiem ierakstiem, kuru vari klausīties no pirmās reizes, bet nākas to noklausīties vairākkārt, lai dzirdētu visu,” saka Masteins. “Risks ir viens no tiem ierakstiem, kuru taisot bija jautri, un, es domāju, kļūs skaidrs, ka tas atdzīvosies ik reizi, kad tu to klausīsies.”