Utolsó változtatás: 2000.04.15.
,
.
Már igen régóta tervezem, hogy összerakom ezt az oldalt, csak mindig közbejött valami.
Mint mindenkit, engem is sokat foglalkoztat a terepasztal. A fantáziát azonban beszorítják az
anyagi és a rendelkezésre álló hely lehetőségei...(:-((
No de ettől függetlenül lássuk a medvét:
- Mivel Siófokon a vasútállomás mellett nőttem fel, ezért szívem csücskét képezi a régi
vágányhálózata. (Ugyanis a Budapest-Nagykanizsa vonal villamosításakor a vágányokat
átrendezték 1988-89ben...) Ezért titkos vágyam, hogy egyszer felépíthessem egy rövidített változatát.
A rövidített azonban még így is 5 méter fölötti...
Sajnos nem rendelkezem az vágányhálózatról túl sok eredeti dokumentummal és így csak emlékezetből
dolgoztam, de még nem teljes a dolog. Ezért ezúton kérek mindenkit, aki tud, segítsen!!!
(Minden érdekel: fotó, rajz, stb.)
A vágánygeometria a látható részen Pilz, a rejtetten BTTB.
Eddig ennyire jutottam:
A felszínen és
a felszín alatt. Ennek érdekessége, hogy a bal oldali tárolóállomás képezi a Budapest-Nagykanizsa
vonal két végállomását, a jobb oldali pedig a Kaposvár felé menő mellékvonal. Az asztalt
azonban úgy akarom kiképezni, hogy a rejtett részekre vezető íveket le lehessen szerelni
és helyettük szabványos modulcsatlakozásokat feltenni.
- A fenti pályát azonban a jelen körülmények között (54 m2, 7. emelet) biztosan nem tudom
létrehozni, ezért több kisméretű (max. 200 cm) pályát terveztem a Műhely oldalaimon
is megtalálható TrainCAD programmal. Ezek közül néhány:
és a fájl.
és a fájl.
és a fájl.
- Nemrégiben kaptam egy e-mailt Csehországból, Michal Hornich-tól. Benne egy szintén igen
kicsi asztal rajzával (140x65cm), ami szinte a legkisebb elérhető méret.
- Jelenlegi tervem az alábbi kisméretű (90x90 cm) pálya megépítése. Az ötletet a Modelleisenbahner egyik
cikke szolgáltatta egy N-es pályával. A vonal "kis" sugaraival és jelentős emelkedőivel
mellékvonali jellegű. A rejtett részen szándékozom kiépíteni 2 modulcsatlakozást is, hogy asztalkámat
másokéval össze tudjam kapcsolni. Jelenleg a váz tervezésénél tartok. Épüléséről itt fogok
hírt adni.
és a fájl.
Ezt az oldalt Bejczi Gábor ([email protected]) tartja karban.
Kattints ide, ha küldeni akarsz nekem egy emilt...