Day 2 - July 14th

Legendary History, Legendary facts, Legendary Areas, Legendary Events,
Legendary Players, and Random Legendary stuff.


Legend Trivia Hosted by West

Day 2

51. What is a magpie?
Ans: a bird

52. Gail was the Guild Mistress of which clan before she immorted?
Ans: The Knights of Legend

53. Which herb is "A vine with yellowish cones?"
Ans: Some hops

54. What is the occupation of Bjarni Greatarm of the Viking area?
Ans: Black Smith

55. Romeo, Juliet, Tybalt and many others from the works of Shakespeare
were all Legend characters at one point. Which area contains the famous
Globe Theatre?
Ans: Tudor London

56. The cellars of St Dennis Abbey are full of rats and sarcophaguses.
What will you find on the roof of St Dennis Abbey?
Ans: Stone Gargoyles and Flying Buttresses

57. What is the name of the inn in Transylvania?
Ans: The Golden Dragon

58. Ptah is actually an ancient Egyptian god of this.
Ans: Creation or Architecture or Builder etc etc.

59. Legend has many churches and altars. In fact you can find one in
almost every town! What is the name of the church in Industrial London?
Ans: St Stephen's Church

60. Which area on legend is based on/inspired by a movie?
Ans: Casablanca or World War II

61. To whom does Mika belong to? Or more specifically, on its collar,
it says "I belong to ____ and _____."
Ans: Ptah and Kaige
Note: Due to a fire at Ptah and Kaige's house, Mika and Gabe perished in the flames.

62. Name the person. A snippet of his long description: "He hiccups.
That's what first draws your attention to the Scotsman lying in the gutter
here."
Ans: McDougan

63. Matrix is currently working on this area.
Ans: Nero's Rome

64. To what clan did DeathStalker belong?
Ans: Anti-Paladins

65. Who was Dusty's Champion? He was also a member of the Order Of the
Scroll.
Ans: Byron
Note: Apparently, Dusty had several Champions. Point was also awarded for 'Greyscot.'

66. Who was Keyzer Soze's fiancee?
Ans: Alexandria

67. What is the origins of clan Grendel. (What are its RL roots?)
Bonus point if you can tell me what ennui means.
Ans: The comic book, boredom.

68. Rusalka was the GuildMistress of this clan.
Ans: Hermetics

69. Which immortal served as the maid of honor at Sir Dominic and Lady
Lirra's wedding?
Ans: Rusalka

70. During the Bart's courtship of Rusalka, she set him to several(4)
tasks. The first was to find out what became of her tribe, the next
was to obtain tokens of approval from the Knights of Legend, and
the third was climb the highest mountain. What was the fourth
task Rusalka asked Bart to do?
Ans: to obtain verses from the bards of the OTS.

71. The first GuildMaster of the Assassins was determined by every
member of the clan. They killed each other and the last man standing
became GM. Who's the first GuildMaster of the Assassins?
Ans: Joe   (LTv2n5)

72. Wraith was once a guildmaster of this clan.
Ans: Order of the Scroll

73. French Indian War was based on this book by this author. (1 point for
getting the movie, 1 for getting the author and 1 for book)
Ans: James Fenimore Cooper's "Leatherstocking Tales"
     Movie - The Last of the Mohicans.

74. The Expies have been around since the beginning of Legend. Which item
won in the Best Item category in the First Legend Expies?
Ans: A DERT Bag

75. Once the Guildmaster of the Order of the Scroll, What is Eretz's last
name.
Ans: Mizraq

76. Blackbeard was one of the infamous pirates to sail the carribean sea.
However, what was Blackbeard's real name?
Ans: Edward Teach

77. Various surgeons and nurses offer their expertise to the soldiers of
Somme, Doctor Le'Cheir practices in French Indian War. Which doctor serves
the citizens of Lima?
Ans: Doctor Ruiz

78. Who's the original Mac Laren?
Ans: Kendrick (ltv2n34)

79. Can anyone still remember clan SMILE? Thats not the question...
but the question is what does it stand for??? Bonus points for naming
the founding members of this RP clan.
ans: Sugar Mixed in Legend's Engine, Sabella and Baca

80. Legend's Ancient Egypt is set under the reign of this Pharaoh.
Ans: Akhenaten

81. The Seoni Jungle is based on this author's description in his works.
Ans: Rudyard Kipling

82. Warbird, immortalized in HOL on a plaque, was the Guildmaster of this
clan.
Ans: Secretives

83. What is the name of Penelope and Odysseus' son?
Ans: Telemachus

84. The incompetent guards of Agrabah is always looking for this
person.
Ans: an escaped prisoner.
Note: Point was also awarded for 'Aladdin.'

85. You can pan for gold in this area on Legend.
ans: San Francisco

86. Who was the first GuildMistress of The Order of The Scroll?
Ans: Magdalen

87. Often found wandering around in Klein, what exactly is a Sklave?
Ans: Human chattel. A slave

88. Led by this man, the boucaniers of Hispanola and Tortuga, or Turtle
island, held off many attacks by the Spanish Navy.
Ans: Mssr. Levassuer

89. Which immortal can we accredit the Savanna to?
Ans: Llew

90. Permadeath is quite common actually if you've been around to witness
them. But its in the way that you die that makes it noteworthy.
How, to what, or who did Rachael perma to?
Ans: killed by a massive red and gold dragon with nasty razor teeth
and beady eyes that suck your soul in and devour it.

91. How much did Kiera demand from the OTS/Knights for a truce?
Ans: 3 Million gold coins

92. This a young man dressed to the nines can be often seen wandering around
this city.
Ans: Lima

93. Ladyace and Ea! offered these items for leveling them.
Bonus Point: At what level did they start offering them.
Ans: Coupons, lev 13

94. This innkeeper sells sausage links, legs of mutton, and pieces
of goat cheese.
Ans: Calpurnius

95. The great Paris opera House had taken 14 years, 3 acres of land and
this amount of francs to build.
Ans: 47 million francs

96. From the words of Professor Thrakken, Dean of languages and certified
Insane Chap, "McDougan is a horrid, smelly, drunken old fool, commonly
known as a Scotsman." According to the professor's McDougan/English,
English/McDougan Dictionary, What does McDougan call Norseman, Spainard,
Agrarian, and Irishman?
Ans: bashtrrrrrd (ltv4n9)

97. In which month and year was the Grendels first disbanded by the immortals
due to not having a GM for an extended period of time?
Ans: April of 1997

98. Who won the Best Mud Citizen award in the Legendmud third annual Expies?
Ans: Point (LT_expies3)

99. What is the island of Ceylon known today as?
Ans: Sri Lanka

100. To whom did the Guildmaster's Pen belong?
Ans: Eretz

Day 1 | Day 2 | Day 3


     After the first night, I realized that I should have entered the question into Mudmaster as aliases. That certainly made the second night go a lot smoother and a lot faster. This was the quickest way I could think of to make my life a little easier. Originally I wanted to write an automatic scoring system, but I gave up after finding the functions too restricting and would require too much work.

Mudmaster Example:
/alias {triq1} {triv |1051. What is a magpie?|10}
/alias {ans1 %0} {triv |10*Point $0* Ans: a bird|U10}


Homepage of Sir West | Characters Homepage | LegendMUD | Links
Please email comments or suggestions to: [email protected]