Právě jste dočetli krátký úryvek z knihy američana Donalda Niela Welshe - "Hovory s Bohem II - neobvyklý dialog". Tato kniha, stejně jako tato webowská stránka je zaměřena na bourání lidských dogmat. To zde říkám zcela otevřeně. Dogmata existují ve všech oblastech našeho života a velice často ovlivňují negativně naše rozhodování, ať už toto vychází z rozumu, srdce či intuice. Náboženská dogmata jsou jedním z nejstrašnějších druhů dogmat na světě, neboť ve svých extrémech, stejně jako dogmata politická, vedla a vedou k ničím neospraveditelném násilí a "zlu" po celém světě. Je třeba také říci, že nemají nic společného s Bohem (alespoň ne s tím mojím) a proto cítím jako svou povinnost je bořit.
Pokud vás tento úryvek rozhořčil, pobavil nebo jinak zaujal, jste na správném místě. Dost možná se vám nelíbí název stránky a její popis ve vyhledávači, ale prostě jsem chtěl, aby si to přečetli lidé, kteří o církvi vědí více něž já. Pokládám se za člověka poměrně tolerantního a můžu slyšet i jiný názor a tak bych rád uvítal ty vaše. Slibuji, že uveřejním jakýkoliv názor na tento článek, či o podobné tématice (místa je zatím dost). Chtěl bych, aby se tato stránka stala místem virtuálního setkávání názorů o těchto duchovních a filosofických záležitostech. Pokud chcete vědět něco více o mě, můžete navštívit projekt msg na tomto serveru.
Reakce čtenářů - konečně něco přišlo!