Yasli bir amca eseginin �zerinde karayolunda seyretmektedir. Bunu g�ren trafik polisleri amcaya takilmak isterler ve onu durdururlar. Polis: Be amca, necin dakman golani? (Golan: Emniyet kemeri) Amca: Dakmam be iste! Polis: E bak g�rd�n m�, simdi ceza keseceyik. Amca: Kes bakalim ne keseceysan da gidecem; acele isim var. Polis: Peki amca, cezayi sana yazalim yogsam esege?.. Amca: ??? Polis: Yani cezayi sana yazarsak 5 milyon �deycen, esege yazarsak 3 milyon �deycen. Amca: Bana kes o zaman. Polis: Be amca, anlaman?.. Cezayi sana yazarsak 5 milyon �deycen, esege yazarsak 3 milyon... Amca: Ey tamam iste; kes bana. Polis: Be amca necin fazla para �demek isten? Amca: Be oglum, lazim esegin sicili temiz olsun; polis yazdiracam gendini!!!
� K�y�n birinde d�nyanin en yasli adaminin yasadigini haber almis televizyoncular... Hemen kameralar, naklen yayin arabalari, k�ye koyulmus... Ihtiyari kahvede en �ne oturtup karsisina kameralari koymuslar... Reha Muhtar sormaya baslamis... "Bu kadar g�zel yasama kimbilir ne g�zel anilar sigdirmissinizdir... Bir g�zel aninizi anlatir misiniz?..." "Anlatayim" demis ihtiyar... "Birg�n aganin eseginin taze sipasi kaybolmustu. Gittik k�y�n delikanlilari sipayi aramaya... Sipayi bulduk dagin arkasinda... Baglayip dagdan indirirken serde gen�lik var. Sipa g�z�m�ze �ok g�zel g�r�nd�..." Reha bile kizarmis... "Aman dede, ge� bunu, daha g�zel bir anin yok mu?" demis... "Var" demis ihtiyar... "Birg�n muhtarin kizi kayboldu... K�y�n delikanlilari gittik kizi aramaya... Kizi bulduk dagin arkasinda... Dagdan indirirken serde gen�lik var, kiz g�z�m�ze �ok g�zel g�r�nd�..." "�h���... �h���... P���h�" diye Reha gene kesmis dedenin s�z�n�... Kesmese RT�K kanali kesecek... "Iyi anilari ge� dede" demis. "Sen en iyisi bir k�t� anini anlat bize..." Ihtiyar baslamis anlatmaya... "Bir g�n ben kayboldum..."
Trabzon'da bir grup laz cok agac kesebilmek icin Amerika'dan motorlu testere getirtmeye karar vermisler. Gerekli baglantilar kurulduktan sonra para odenmis ve birkac tane elektrikli testere alinmis. Garanti kagidinda da gunde enaz 500 tane agac kesecegi belirtiliyormus.Herneyse, bizimkiler koyulmuslar ise. Aksam oldugunda en fazla agac kesen Temel*mis ve sadece 50 tane agac kesmis. Dogal olarak herkes sasirmis. Bir sonraki gun Temel zorlayarak sayiyi 100*e cikarmis. Daha sonraki gun aksam Temel yerinden kalkamaz hale gelmis ama sadece 150 tane agac kesebilmis. Artik bizimkiler Amerika*dan bir yetkili cagirmaya karar vermisler. Yetkili gelmis ve birlikte ormana gitmisler. Amerikali motorun ipini cekip calistirmis ve cikan ses uzerine bizimkiler hep bir agizdan: Uyy o ne daa ?
�inde bir �ift ya�amaktad�r.Eski ve k�kl� aileden gelen �iftin bir �ocuklar� olur.�ocuk simsiyah sa�l� ve siyah g�zl�d�r.�sim vermek i�in bilge aile b�y�kleri toplan�r ve �ocu�a siyah g�zl� kahraman anlam�na gelen �AN ��N �ONG ismi se�ilir. Aradan iki y�l ge�er.�iftin bir �ocu�u daha olur. Bu �ocuk da ince uzun bir buruna sahiptir ve di�li do�mu�tur.Yine bilge aile b�y�kleri toplan�r ve �ocu�a uzun burun,sivri di� anlam�nda TAI T�NG TONG ad�n� verirler. Be� y�l daha ge�er ve �iftin bir �ocuklar� daha olur. Ancak bu kez do�an �ocuk sar���n ve mavi g�zl�d�r. Aile b�y�kleri hemen toplan�r ve bu duruma bir anlam veremezler.Daha sonra di�er ailelerin bilgelerine ve �lkedeki y�ce ki�ilere ba�vurulur ve �ocu�un ad� konulur:SOME THING WRONG
Fenerbahceli bir sofor, kaza yapmis. Arabasinin kirilan farindan bir cin cikmis. "Dile benden ne dilersen?" diye sormus. Sask?nligi hemen uzerinden atan sofor, "Istanbul'un butun caddelerini dort seritli yap" isteginde bulunmus. Cin, basini kasimis, "Bu cok zor, daha kolay birsey iste" demi?. Sofor, sevincle atilmis; "Fenerbahce'yi sampiyon yap o zaman." Cin, soyle bir dusunmus, yeniden sormus: - Pardon, Istanbul'un caddelerini kac seritli istemistin?
G�n�n birinde acik denizlerde yol alirken, g�zc� seslenmis diregin tepesinden, "heyyoooo, uzakta bir korsan gemisi g�r�nd�����..." Bunun �zerine t�m m�rettebat dehset icinde saga sola kosusturmaya baslamis. Kaptan Bravo sakin bir sesle yardimcisina seslenmis, "bana kirmizi g�mlegimi getirin." Yardimci derhal kaptanin kirmizi g�mlegini getirmis... Bravo g�mlegi giyerken adamlarini savas d�zenine sokmus ve korsanlari yenmis... Daha sonra, g�zc� bu kez bir degil, iki korsan gemisini tespit etmis uzaklarda... Kaptan Bravo bu kez de kirmizi g�mlegini istemis ve yine korsanlari duman etmis. O aksam, b�t�n m�rettebat g�vertede oturmus, o g�nk� zaferi konusurken, adamlardan biri kaptana sormus: "Kaptanim, niye savastan �nce kirmizi g�mleginizi istiyorsunuz, cok merak ettik de, bagislayin sormakla bir kusur ediyorsam..." Bravo soruyu cevaplamis: "Sundan istiyorum evladim... Eger saldiri sirasinda yaralanirsam kirmizi g�mlek akan kanimi belli etmez, b�ylelikle siz de korkusuzca d�smanlarimiza direnmeyi s�rd�r�rs�n�z." Ortaligi bir sessizlik kaplamis, sadece denizin sipirtisi ve r�zgarin yelkenlere dokunusu duyuluyormus... Adamlarin y�rekleri kaptanlarinin cesaretine duyduklari hayranlikla g�m be de g�m atiyormus... Safak s�kerken g�zc� bu kez bir degil, iki degil, ama tam ON korsan gemisinin yaklasmakta oldugunu tespit etmis. M�rettebat kutsayici bir sessizlikle kaptanlarina bakarak, onun o artik alisilagelen kirmizi g�mlek talebinde bulunmasini beklemeye baslamislar. Kaptan Bravo celik gibi g�zleriyle gemisine yaklasan korsan filosuna bakmis, sonra korkusuzca adamlarina d�nm�s ve sakin bir sesle bagirmis: "Kahverengi pantolonumu getirin bana!"
�esitli milletlerden hanimlara "Kocaniz sizi aldatirsa ne yaparsiniz " diye sormuslar. * Italyan: "Kocami �ld�r�r�m." * Ispanyol: "Kocami da sevgilisini de �ld�r�r�m." * Alman : "Kendimi �ld�r�r�m." * Japon: "�nce kocamin sevgilisini, sonra kendimi �ld�r�r�m." * Ingiliz: "Viski ne g�ne duruyor.?" * Rus: "Votkalarla sarhos olurum." * Amerikali: "Alacagim nafakayi hesaplamaya baslarim." * Fransiz: "D�nyada baska erkek mi yok, hemen yenisini bulurum." * Arap: "Hocaya gider muska yazdiririm." * T�rk . "Kocam beni aldatmaz......."
Acaip utanga� bir kadin bir sex-shoptan i�eri girer. Binbir g��l�kle saticiya, "Sey," der: "Ben bir vibrator alacaktim." Satici gayet rahat, "Vibrat�rler karsi duvarda hanimefendi. Siz secin begenin, ben begendiginizi getiririm." der. Ay kadin nasil utanga�! Terler bosanir, kizarir, bozarir en nihayetinde, "O zaman," der, "Su kirmizi olani istiyorum." Satici derin bir nefes alip sabirla, "Hanimefendi," der, "Vibrat�rler yangin t�p�n�n sagindakiler"
Bir rahip berbere gider. Sa�larini kestirir. Berbere tesekk�r eder ve borcunu sorar.. "Muhterem Peder" der berber.. "Siz kutsal bir insansiniz. Sizden nasil para alabilirim. Sizi tiras etmek d�kkanim i�in sereftir." Rahip tekrar tekrar tesekk�r eder ve gider. Berber ertesi sabah d�kkani a�maya geldiginde kapisinda 12 altin lira bulur. Birka� g�n sonra bir Budist rahip gelir d�kkana. Sa�larini kestirir, borcunu sorar. Berber saygi ile egilir: "Siz ruhani bir lidersiniz.. Sizden nasil para alirim. Sizi tiras etmek d�kkanim i�in sereftir." Budist rahip tesekk�r eder gider. Berber ertesi sabah d�kkani a�maya geldiginde, kapisinda 12 yakut bulur. Ertesi hafta bir haham girer d�kkandan i�eri. Sa�ini kestirir ve elini c�zdanina atar.. "Sakin ha" der berber.. "Siz bir inan� adamisiniz.. Sizden nasil para alirim ben.. D�kkanimin konugusunuz.. G�le g�le gidin.." Haham gider. Berber ertesi sabah d�kkani a�maga gelir. Kapida 12 haham vardir.
Geveze'nin biri (!) o g�n yine rutin r�nt olay�na ��km��, bi ka� evi g�zetledikten sonra birden g�z� bi eve tak�lm�� ��r�l��plak kad�n�n biri koltukta oturmu� elleriyle g���slerini ovu�turuyomu�...ama garip bi tarz� varm�� derken bizim geveze ayn� evde bi de adam g�rm�� adam da c�plak bi elinde semsiye, bi taraftanda s�t �i�esini becermekle me�gulm��...Do�al olara bizim r�ntc� olaya pek bi anlam verememi� bi s�re daha g�zetlemi�...ertesi g�nde dayanamay�p oraya gitmi� ve o s�rada gordugu apartman�n kap�c�s�na durumu anlatm�� ya i�te ben d�n gece sizin 5. kata bak�yodum kad�n eliyle gogusunu ovusturyo adamda baska biryerde bi elinde semsiye sut �i�esini beceriyodu demi�............. kap�c� da " ha onlar mi? onlar sag�r dilsizdir" demi� " herhalde kad�n s�t istemi�tir adam da sitterim s�t�n� d��arda ya�mur ya��yo demi�tir" .
Sherlock Holmes ve Dr. Watson kamp yapmaya giderler. �yi bir yemek ve i�ilen �arap sonras� uyumak �zere �ad�rlar�na �ekilirler. Bir ka� saat sonra Holmes uyan�r ve g�venilir arkada��n� da uyand�r�r. "Watson, etrafa bak ve bana ne g�rd���n� s�yle" Watson "milyonlarca, milyarlarca y�ld�z g�r�yorum"diye cevap verir. "Peki bu ne demektir Watson?" diye sorar Holmes. Watson bir an duraklar ve �u yan�t� verir "Astronomik olarak bu, uzayda milyarlarca galaksi ve gezegen oldu�u anlam�na gelir. Astrolojik olarak san�r�m Saturn Aslan burcuna girmi� olmal� Horolojik olarak saat ��� �eyrek ge�mekte. Teolojik olarak Allah'�n g�c�n� ve bizim k���kl���m�z� g�rmekteyim. Meteorolojik olarak yar�n g�zel bir g�n olacak.Peki sence bu ne anlama geliyor Holmes?" Holmes bir dakika durup d���n�r ve sonunda konu�ur. "Watson, seni aptal.Bir h�rs�z �ad�r�m�z� �alm��."