(!) Cep telefonunuzun ton mesaj uyari sesini çikarmasini istermisiniz? Tabiki mesaj almadan,
Bunun için ; *00# yi tuslamaniz yeterli cep telefonunuz size ton sesiyle UNKNOWN APPLICATION Uyarisin verecektir.
(!) Telefonunuzun yazilim versiyonunu ögrenmek için;
-> -> * <- <- * <- * (2kere sag ok yildiz 2kere sol ok yildiz sol ok yildiz ) yaparsaniz ögrenebilirsiniz. Bir
daha sol oka basarsaniz cep telefonunuzu o anki dilde programlar.Ama nasil bende anlamadim :)
(!) Telefonunuzu dilini hemen ingilizce isterseniz yapacaginiz sey; *#0000#
(!) Telefonunuzun IMEI (seri numarasi) ni ögrenmek için ; *#06#
(!) Telefon defterinde sira nosunu bildiginiz birisni aramak için ; sira nosu #
Örnek: 35#
Ayrica ilk 9 siradaki telefonlari ararken hiç #(kare) ye basmadan direk yes yaparak arayabilirsiniz.
(!) Telefonunuzda hangi gsm sistemlerinin kayitli oldugunu biliyormusunuz.
Ögrenmek için; Sebekeler menüsünden listeye gelin ve liste isteyin.Daha sonra karsiniza 1 çikar. Ona yes diyip
yeni ekle diyin.Iste karsinizda sizin telefonunuza kayitli olan gsm sistemleri.Ne kadar çok di mi? :)
(!) Cep telefonunuzdan yolladiginiz mesajin ulasip ulasmadigina dair bir bilgi almak isterseniz mesajinizin basina *00# bosluk yazip yollayiniz.Mesajiniz karsi tarafa ulasinca size de ulastirildigina dair gsm sisteminizden mesaj gelir.[Bu özellik için telinizin yeni versiyon olmasi gerekmez.]
(!)Bu anlatcam özellik biras tehlikeli olabilir.Sahsen ben deneme cesaretinde bulunamadim,ama ne yapcaniz size kalmis. :) ana menüdeyken <-**<-(sol ok,2kere yildiz,sol ok) evet karsiniza "Sebeke kilit açik?" yazisi çikti.Bunu bende bilemedigim için bir yorumda da bulunamicak ama size NO ya basmanizi öneririm.
NOT: Bu anlattiklarim Ericsson GH628,GH688 GF768 ,GF788 ve daha üst modeller içindir.
Nokia 5110- Nokia6110
(!) *#0000# cep telefonunnuzun seri numarasini gösterir.
(!) *#06# cep telefonunuzla ilgili farkli bilgiler.
(!) Nokia 6110 telefonunuz hakkinda daha çok bilgi edinmek isterseniz *#92702689# yi tuslayin.
*** Simdilik bu kadar daha çok ögrendikce sizlerle paylascam***