|
| |
|
|
|
|
LOTUSS
K� pametot �o krastu vienm�r rakstot tev v�stules Par biju�aj�m jaukaj�m dien�m, kas tika kop� pavad�tas. Viss palicis tai gaism� Viss sp�d, viss staro.
Par to m�lest�bu, kas bija kop� Bet viss palicis pag�tn�, jo esam sadal�ti Viens vien� debess mal� Viens otr� debess mal� T�lu prom, kuru nesasniegt, Kur domas sav�d�kas Kur civilizac�ja sav�d�ka. Un tu, k� dabas b�rns - paliec Iek� li�nkoku d�ung�iem Iek� balto lotusu ziediem Es kaut kur prom - kur dun un rit dz�ve T� grib�tos mukt no ��s duno�as un ribo�as Un palikt ar tev�m tav� klusaj� - vientul�gaj� sal� B�t atkal �eit dal�s domas un apzi�a Tas, kas ir lemts tev Tas nav lemts man Un tas, kas ir lemts man Nav lemts tev - K� un K�p�c tas mums ir j�saprot ! Jazz Master
|
|
|
|
�DENS DEJA
K� iekr�tot ledain� �den� Aizverot savas n�sis V�roju, k� burbul��i gar�m peld �dens z�mes z�m�jot sav� galaktik�
Tur visu n�kotni saskat�t - izz�l�t �dens dej� - zilaj� gaism� T� aizspiedis n�sis es peldu - Zelta ziv�m smaidu veltu
Za�aj�s �dens z�l�s Kur, k� pakl�j� m�kst� - p�rles aug Un kor��i - amforas - v�zes K� c�ls liecin�jums pasaul�gajai k�rt�bai
Es sl�du zem�k un zem�k Med�zu bari manus matus rot� K� k�pnes gaismas -saules stari Izgrie� taisnu staru
T� aizverot n�sis V�rojot burbu�us gar�m peldot Mekl�jot tavu -dzelmi Nosl�cis varb�t es esmu
Jazz Master 11.02.99.
|
|
|
KLUS� DABA
Gadi, kas pieredzi d�v� K� briedu�i graudi v�rp�s ��e��s K� �dens ak� nost�v�jies - Gadu simtiem liekas m�su izdz�votie gadi
Vakardien nosm���tie cig�ri �sten�b� izgaisu�i jau sen Smar�a, kas gaisa gadiem atpaka� Tas liecina par tavu aizie�anu
Sudraba karote, kas nolikta blakus Blakus ��n� z�m�taj tasej - Un da�i pilieni no tava sald� nekt�ra Izgaist stikla galda r�t�
T� klus� dab� skatoties �aj audekl�, kur iztr�ksti tikai tu Klusaj� dab� br�numu gaidot Lai to portret� - p�rv�rst var�tu.
12.09.98. Jazz Master
|
|
Favorite Links
|
| |