- Ти решавай, щото аз сега ще те изпитам и ще те сапунисам на бърза ръка. Моля, не се забравяйте!
- Щом има нормален, значи има и ненормален тричлен.
- /към Доротея/ Можеш да изнесеш число, пък ще изкараш на баба си вода от кладенеца.
- Ако се държите така както се държите - ще ви отнема междучасието!
- Някои закъсняли ученици е по-добре да пият по една лъжица С-200 на гладно.
- Жаклин с приборите за чертане си служи както африканец с клечки за хранене.
- Благомир трябва да разбере задачата и утре като се върне от болест…
- Бърсалката ви е взета от най-новата изложба за технически средства в училище.
- Който няма ум има дълги крака – характерно за хората, които се занимават със спорт.
- Все едно да вземете топор голям и да гоните муха с него.
- …по метода на интервалите: с топора и мухата.
- Каторжник №18 – ами и той има 4.
- Какво имаш да докажеш ли? Ами да докажеш къде ти е мозъкът.
- …а знакът пред гробната черта?
- …защото е време да си седнете на полукълбата да учите.
- Заспало гардже под сълтън.
- А–а-а, ти си ги решил вкъщи?! Тогава ще ми кажеш, за да не стоиш празен и ще ти дам нови задачи!
- Значи някъде си съгрешил!
- Там не бива да триеш, щото Ирина ей сега ще ти издере очите.
- Или ти се концентрирай, или аз ще те концентрирам на бърза ръка!
- Мартин пак ли го няма? Ще го направим генно пособие на медицинска академия.
- Памукчиев, наливам сега лимонада, ама не знам в твоите уши ли влиза.
- Та и Иво – ако го изпратиш в Афганистан ще бъде пълен отличник.
- Колко ъгъла има многоъгълника? /Камен:/ Много.
- Ще духаме на някого под опашката!
- /към Жаклин в края на часа/ Свърши то вече – изпадна в цайт нот.
- Всички са тука, само че ги няма.
- /Камен/ Ами то дъската е кофти. -Вие сте кофти, че не сте я изчистили.
- /към Борислав/ К’во стана сега? Снощи гледа мача? То снощи нямаше мач.
- /към Милена/ 5 и 6 с родилни мъки.
- /за тетрадката на Сюзън/ Къдрици! Ангелски къдрици!
- /за тетрадката на Доротея/ Можеш да я дадеш на лелките да увиват баници. Ама и те няма да я вземат. Тя даже за тоалетна хартия не става. Много е замърсена.
- /Илина/ Господине, може ли да изляза? -Не, ти си голямо момиче! Ако искаш розов памперс - тука в чекмеджето има.
- Пфу! Не графолог, а който и да погледне няма да разбере.
- И ще обясниш на кучето сега защо съм те накарал да преписваш тетрадката. То ще те разбере. Кучето ако разбере знаете ли какво бафкане ще има – три часа без спиране!
- /Серж/ Господине, мен може ли да ме оформите?
- А, ти си си оформен още по рождение.
- Много си надут. Имай предвид, че ще стигнеш до тавана.
- Ти досега къде дряма? /Камен/ Ами тука.
- Ама вие тука сте спали и не можете да си намерите стая.
- На Сюзън писмената работа много ми хареса – тя от две хартийки събрала…
- И на Милена да и кажете да си изчисти чина! /някой:/ Тя е рожденичка. -Е, какво като е рожденичка – в слама ли живее?
- По отношение на телефонните имена има изменение.
- Михаиле, не е необходимо да чертаеш с прибори, защото чертежът е безотговорен в случая.
- Огняне, затвори си устата, защото Златина отпред изстина!
- С таз писалка… Гледай да не те хване на Благомир кучето.
- /към Милена/ Това изглежда като че ли Баба Ванга го е лепила.
- Михаиле, хвани другаря си за ухото, за да не говори.
- На Благомир прическата му са я направили като са му нахлюпили една кофа на главата и каквото остане отдолу са го подрязали; а на Михаил сякаш Тунгузкият метеорит му е минал през главата.
- Още едно заспало гардже!
- /за Михаил/ Не може да си среше косата сутринта, затова закъснява.
- Има още един признак, но за него ще говорим, когато завършите пубертетската възраст.
- /към Благомир/ Сега остана да си направиш снимка; ако нямаш снимка – Илиян ще ти услужи.
- /към Сюзън/ Какво отношение – любовно, нелюбовно?
- Владимир добре, че има дълга коса, иначе ще настине.
- /към Мартин/ Ще си вземеш едно бележниче и ще си го кръстиш “Незабравка”!
- /към Мартин/ Ще извикам възлюбената му от подготвителен клас
- Димитър/ Не е от подготвителен. - Тя не е и от осми, ами и от девети не е, тя и от десети не е… Тя да не е прислужницата?
- /към Михаил/ Не си закъснял – нямало те е ник’ва. Иначе става за радист; идеално чува с ушите си.
- /Към Кенеди/ По-бързо, защото аз ще трябва да взема един ченгел, ти да си отвориш устата и аз да вадя думичка по думичка.
- Кой спа и надраска тука в дневника "литература" и "география"?
- Най-късно в сряда не ми ли дадете отсъствията си - оправям дневника!
- О-о-о, имайте предвид, че аз имам грешка там.
- Толкова много си отваряш устата, че ще ти паднат шарнирните болтове!
- Не ме вдигай много високо, че дебел съм и като падна…
- Ох, какви холери!
- Ей, че хубаво! То уравнението остана без неизвестно!
- Къде лежи т.М, която е среда на АХ?
- В шест и половина очаквам родителското тяло!
- А-а…, направи челна стойка – иначе не можеш!
- За домашно: 20-та задача и следващата.
- За домашно: от първа до четвърта задача, пета включително.
- В една държава, няма да споменавам коя, един арабин се опитал да преписва…
- Михаил чисти дъската с такъв хъс, с какъвто решава задачи по математика.
- Дежурните идват 10 сантима по-късно.
- Защо не се ожениш за Камен? Зщото има сива риза.Но след една година ще искаш развод, защото сивата му риза се е измърсила и няма кой да му я изпере. Майка му ще я изпере 3-4 пъти в годината, но ще се изтърка. Ти няма да искаш да я переш и Камен ще ти каже: “Хайде, взимай си парцалите и се махай!” Понеже тя си е оставила сърцето в краката му и той в нейните, ще трябва да купува чорапогащи за 600лв.
- Още едно отсъствие и милионер ще станеш.
- Иванчо не иска да стои до Галя, защото тя му взима гумичката, първо; второ: рита го по кокалчето; и трето: взима му паричките за закуска.
- Снощи не можах да спя. Цяла нощ се чудих Михаил как си прави прическата. Накрай реших, че прави челна стойка.
- Даден е триъгълникът ABCD.
- Там, в тези райони покривите са били по-особени – нямало е покриви.
- Всеки ученик, без №25 в класа, може да каже…
- Моля, не флиртувайте!
- Кажете на г-жа Румяна да си изяде ушенцата!
- За домашно – страница…., няма страница. Направо 17-та задача на стр. 68.
- /Ирина/ Какво трябваше да направя? -. Ами, да си вземеш мозъка и да дойдеш на черната дъска. Без мозък не ми трябваш!
- Много хубава тетрадка имаш днес – влюбен съм в тетрадката ти!
- Ти, хапче не – клизма е трябвало да ти дадат!
- На Доротея мозъкът и стана на осмица.
- Димитре, ушите ти станаха на радари този час.
- Пък ако искате обърнете трапеца, ако трябва на челна стойка да решавате задачата.
- Някои господа… ще им поискам тетрадките в края на годината и ще изживеят чудни мигове.
- Като ми шумите тука на главата мога да объркам и таблицата за умножение.
- Друг път като взимате гащи от физкултурния кабинет, избирайте по-малки!
- Внимавай, внимавай, че си много тънък. Като те хвана и ще се видим на 8-ми юли!
- /към Димитър/ Георги, не налитай!
- Догодина в час на класния ще ви разказвам как не трябва да пушите и как да се целувате. Ще хванем Добромирчо и Деянчо да показват, защото ако вземем някое момиче няма да върви.
- Благомире-е-е, ще те обеся долу на дървото с таз закуска!
- Всеки пияница се движи по синусоида или косинусоида в зависимост от количеството алкохол, което е погълнал.
- Тука вече не може “Аз обичам Иванчо, щото има дълги уши”.
- Това понятие другия час ще го уточним по-точно.
- Е, много хубаво, лежат в една равнина, станало им топличко и…
- Как става тъй – едната права лежи в другата, като макарони!
- Точно така, ама аз ти вадя знанията едва ли не от дебелите черва.
- Ако я начертаеш така пирамидата, то височината и ще те плесне, ако не в носа, то в сърцето.
- Е, ако гледаш отгоре – да, ама трябва да бъдеш птичка.
- Начертай пирамидата както се чертае пирамида изобщо. Не я гледай отгоре, щото ще бъдеш не Камен, ами Врабчо.
- Не стой като кютюк в компания, в която трябва да бъдеш весел!
- Не си купувай къща без комини /не “без камини”/!
- Когато влезеш в тоалетната първо виж дали има хартия.
- /Камен/ Господине, чува ли се кога ще пускат парното? -Да, на 31-ви май ще го спират.
- Чували ли сте за метода в нашето училище за студено отглеждане на телета?
- Ще го оцветя тука, защото лудите на шаренко се радват.
- Кат гледам някои чертежи си казвам: ако види Пикасо в гроба си ще се превърне на свредло; ще каже: “Нищо не струвам в сравнение с модернистите от X
-B клас!”.
- И на тази задача някой изпличкан мозък написал звездичка!
- Танто за кукуриго – вече ми омръзна!
- Оттам излизат един, два, три перпендикуляра – цяло букетче!
- Е, не може иначе да чертаем, защото ще стигнем чак до института за усъвършенстване на очите
.
- /към Милена/ Като те видя да цапаш с туй бялото и косите ми настръхват!
- Графиките трябва да са симетрични, пък то долната графика излезе с подвита опашка.
- Доротея в нокаут. Кислород и даваме, а тя от време на време обелва едно оченце./Илиан/ Да и дадем минерална вода.
- На Мишо от тази обеца ухото му ще увисне и като се роди след 5-6 години едно отроче ще попита: “Татко, защо едното ти ухо е по-дълго от другото?” /Димитър/ За да те чувам по-добре. -Aко се роди дъщеря тя ще бъде по цял ден на Мишо на темето покачена.
- Галина, ще пишеме 6, но отиваш да купиш един геврек на другата Галя за това, че си получила 6 по алгебра.
- После няма да пише “завършил I-ЕГ”, ами “завършил бар РИО”.
- Който не ми даде и в сряда бележката си няма да му го върна и в четвъртък.
- За д-р Чирков знам, но да д-р Гъзаркова…
- /към Благомир/ Какво момче беше – какъв примерен ученик стана! /Камен/ Той е под моето благотворно влияние.-То има и едно друго влияние. Тука все край вратата се върти. Има и вкъщи трето влияние – едно с дълги уши.
- Ако капиталът ти е 10 000 и го повдигнеш на 10 000 години ще станеш старец белобради.
- “К”-а голямо – капитал е това, не е теврек!
- Страшно много сте надути този срок. Внимавайте да не се пръснете до следващия!
- Класната ви стая днеска е идеална кочина.
- Мартинчо, не философствай, защото ще те дам на г-н Устапанов и той ще ти пише 5.
- Станислава, ако орелът на Бузлуджа те види - направо ще се влюби в теб!
- Яде се с прибори, а не с разкрачени ръце.
- /към Благомир/ Ще те пита някоя деветокласничка какво е косинус на някой ъгъл, а ти ще я гледаш като празно пространство.
- Хайде сега да изкажеш цялото определение, пък при мен да изсъхне черната дъска.
- Пък да не обръщам последната страница на дневника, щото треска ме хваща.
- А пък тези , които се интересуват много ще си отворят старите тетрадки, ако не са ги дали за капачки.
- Серж, с уста не се чертае!
- Тя си играе с прибора, ама той има и друго предназначение.
- Тука трябваше да има три страници задачи, че да може Борислав десет дена да си уплътнява с тях, пък на леля Веселина сборника да стане два пъти по-голям.
- На 10 отсъствия: вземаме един макарон, може и крив да бъде, и гледаме през него учениците около себе си, които вземат стипендия.
- Височините на околните стени са височините на трапеците, трапците, по-прaво.
- Владо, затвори си човката !
- Марто – много болен. Боли го долната част на гръбнака.Светославе, ако види таз тетрадка Питагор тирбушон ще стане. Ще се завърти не един, ами сто пъти.
- /към Светлъо/ Ще седнеш да напишеш две любовни писма. Ще си избереш две момичета тука и ще им напишеш любовни писма, ама красиво!
- Таз гъба я виждам вече в трети клас. То гъба да беше, нямаше да ме е яд, ама то – огризка!
- Сега след 15 минути ще пекне слънце, после пак де завали и ще станат краставиците.
- От бележките ще направим такъв огън, че не само тази сграда, ами и учителският институт ще изгори.
- Когато станете болни, първото нещо, което трябва да направите е да уведомите родителите си.
- Докажете, че тази функция е ограничена и познайте откъде!
- Като се обадите на Марто, кажете му, че гимназията е още тука и от време на време може да се отбива.
- Мишо, ти пишеш със санскритско писмо – не мога да ти разбера. Хубаво, че е Владо.
- Ама аз така ги построих, че те ще се пресекат в тоалетната.
- Начертайте един кръг и впишете в нея четириъгълник.
- Бързо, бързо, че докато излезеш биволът с кавал ще засвири.
- Благомире, чертай! Не мисли за долния етаж!
- Ето ви една пирамида, ей така - чукната отгоре.
- Ей, че силно парно! Човек не може да го пипне – ще му замръзне ръката.
- Няма вече “баф-баф” - ще ставаш космонафт!
- Намерете границата на този дроб.
- На абитуриентски бал ли - къде ще ходите ? Ами долу на офицерския плаж има един гьол…
- Аз държа балът ви да бъде на Луната, там при Ян Бибиян.
- Когато разглеждахме дължината на окръжността, казахме, че ако ограничаваме неограничено броя на страните…
- М-м, че хубава бележка имаш – две задачи ще решим на нея.
- Иринче, махни си тез ръкавици. /Ирина/ Студено ми е. -А-а, трима души в другия клас замръзнали като си вдигнали ръката към ухото.
- Мини тука на тая дъска, щото Доротея – узурпатор.
- Смятай, смятай, тя след малко ще загрее.
- И друг път като хвърляте бомба да я хвърляте в петък!
- №14 кой е? За 8-ми бележка? /№14/ Утре ще ви я дам.-Kъсно е, чадо…
- Владо, пиши на голямата дъска, по-прaво, на малката, щото си голям агресор.
- /Деян/ Точка М е от таковата… Да, точка М е от таковата, ама ти тъй както си я начертал, тя е от вътрешността на сферата.
- Дежурните, Ирина и Илина, и двамата да донесат гъби!
- Деянчо, петичка, сядай! /Деян/ Добре, ще седна, ама как ще стане тука задачата?
- Виж каква лудница е! Тез ме изнасилиха днеска.
- Хайде, Петя да реши задачата, че тя има най добри знания по физика. Още повече, че има и цилиндрична кутия и винаги може да пусне в нея някое топче, ако Димитър и даде едно от своите, с които си играел като малък.
- Ако не се бяхме сетили за перпендикулярното сечение имаше да решаваме задачата до….второ произшествие
.
- Начертаваме една конус и вписваме в нея окръжност.
- Юни ли какво ще правите? Ами, краката в един леген с вода, отгоре една маса и зуб-зуб.
- Илияне, не казвай такива неща под сурдинка.
- Сюзън е забравила да пие лепило тази сутрин и така и се е разтракало ченето, че няма запушване. То, действително, сега С-200 стана много скъпо.
- Я да си взема аз гъбата, че ще я вземат от пушилнята, че цигарите станаха много скъпи и почнаха да пушат гъбите.
- Невена, ако се учеше така, всички кучета по главната улица с висше образование щяха да бъдат.
- Такова вълнение е обхванало дробната черта, че…
- А единицата, къде там на раменете на “Х”-а е качена?
- На ВИС-2 ако дадат тази задача… ще ми я решат за 15 години.
- Ами ти ако начертаеш по-голяма координатна система, точката може да падне и на долния етаж.
back to the top
back to reality