JJJJJJJKizaylerkaradenizlinin biri birgün uçakla seyahat ediyor.uçak istanbul dan kalkıp trabzon a idiği sırada arka taraflardan bir karadenizlinin cep telefonu çaliyor.hostes hemen yanına gidip beyfendi uçakta telefonların açık olmasının yasak olduğunu bilmiyormusunuz,telefonunuzu lütfen kapatın dedikten sonra yanından ayrılır.ikinci bir defa çalınca yolcuların hepsi birden bizim karadenizliye çıkışır.karadenizli telefonun diğer ucunda olan kişiye ben konuştummi herkes bağa kizayi,sen koniş benseni dinliyirum JJJJJJJ
KüsBir gün Temel, kahvenin önünden geçerken adamın birinin fıkra anlattığını görür ve kendide herkes gibi güler. Fakat aralarında birinin gülmediğini görür ve sorar: -Ula hemşerum sen niye gülmeysun. Adam cevap verir: Ben ha uşağa küsüm ondan gülmeyrum. Eve gidince güleceğum. JJJJJJJUtanir..... Ögretmeni Temel' e verdigi ev ödevini kontrol ederki ne görsün, Temel in ödevinde bir sürü imla hatasi, bir sürü yalnis, eksik, yazisi çok çirkin yazilmis filam... Temel' e kizan ögretmen derki: " Temel bu ne biçim ödev hep böyle yapiyosun yarin babana söyle okula gelsin. Onunla konusacagim bu durumu." Temel bunun üzerine gayet mahcup bir sekilde der ki : -Ögretmenin lütfen babama ödevlerimi yalnis ve çirkinn yaptigii söylemeyin çok utanir JJJJJJJKeri keturunTemelin bi parasütçü dükkani varmis. Adamin biri bir parasüt almis biraz pazarlik yapip parasini vermis ve parasütün özelliklerini sormus.Temel de teker teker anlatmis. Adam en son çikarken "peki bu açilmazsa ne yapmak gerekir" der. Temel de -Açilmazsa hemen keri keturun oni..der JJJJJJJPenguenmel ve arkadasi bir penguenle beraver yolda yürürken tanidik biri seslenir: -Ulap yaziktur, hapu hayvani boyle sokak sokak tolastirmayin, keturun oni hayvanat pahçesine... Temel cevabi yapistirir :-Oriya tün köturduk, ha simdi da sinemaya keturuyruk JJJJJJJSimdi KeltumTemel 6. kattaki evinden asagi dusmus. Hemen etrafina bir kalabalik toplanmis. Yoldan geçen Cemal kalabaligi yararak Yarali Temelin üzerine egilip Temel ne soldi purda diye sordu, Temel zorlukla konustu -Vallahi pilemeyrum. Penta yeni keltum. . Temel balikta Temel birgün av yasagi olan bir göle balik tutmaya gitmis. Biraz sonra Temel'i gören bekçi -sssssstttt aloooo sen ordaki. burda balik tutma yasaginin oldugunu bilmiyormusun? -Bileyrum. bilmezmiyom... ama ben baluk tutmayrum ki. Çikarir oltasini göstererek: -Pen solucanuma yüzme ööreteyrum. JJJJJJJIngilizcenin AzizligiTemel is geregi Ingiltere'ye gitmis. Dil konusunda zorluk çekmemek için, bir kursa yazilmis. Kursta ilk derste gelmek olan COME kelimesini göstermisler. Temel düsünmüs tasinmis bu kelimeden bi anlam çikaramamis ve ögretmene-Ula ogretmen beg, ben habu isi anlayamadum. Come yazaysunuz kam okuysunuz. Peki bunun celmek olduguni nerden anlaysunuz? JJJJJJJTEMELAdamin biri çocuguyla birlikte yolda yürümekteymis. Yürüme yürüyolar ama çocuk avazi çiktigi kadar bagiriyormus.Adam da habire: -Sakin ol Temel..Sakin ol Temel...diyormus. Yoldan geçen bir kadin: -Aaa nesi varmis küçük Temelin bakiiim. diyerek çocuga egilmis. Adam bunun üzerine: -Temel onun adi degil benim adim hanfendi JJJJJJJCENAZEBir gün arkadaslari Temel'e saka yapmak isterler ve Idris'in öldügünü ve en iyi arkadasi sen oldugun için sen yikamalisin derler. O da yikama odaina girer, bir saat geçer temel çikmaz. Iki saat geçer temel çikmaz. Arkadaslari merak eder. O arada Temel odadan çikar ve: -Ula bi daha bana yari canli adam vermayun. Pogana kadar çanim çikti. der. JJJJJJJHELP! HELP!Bi gün temel denize gitmis. O ara deniz kiyisinda gezinirken, Bir turist bogulmaktadir, "Help help" diye bagirmaktadir.Temel: -Ula haçan Ingilizce ögrenecegine yüzmeyi ögrenseydin ya! Der JJJJJJJTEMEL ASKERDEYeni asker olan Temel'e komutani sormus: "Savasta siperdesin, sag taraftan düsman askeri geldigini gördün. Peki ne yaparsin?" Temel heyecanla cevap verir: -Hemen çevirir silahimi üzerlerine ates açarim komutanim. Komutan tekrar sormus."-Peki, karsidan geliyorsa? -Karsiya ates açarim, komutanim. -Arkadan geliyorsa ? deyice komutan, Temel dayanamamis: -"Komutanim, bu ordunun benden baska askeri yok mu JJJJJJJ YAS GÜNÜTemel'in oglu 18 yasina basar. Temel ogluna güzel bir hediye alir.Oglu: Baba, sen 18 yasina basmis olsaydin nasul bir hediye isterdun? der. Temel de: 18 yasima tekrar dönebilseydim baska bir sey istemezdim. JJJJJJJ AGAÇLARDAN.... Temmelle Dursun yolda yürüyorlarmis, Dursun etrafina bakinirken karsida bi orman görmüs. Temel’e demis: Temel bak karsidaki ormani göreymisun. Temel de: agaçlardan göremeyrum demis. Sehadet Getir.. Trabzon Hava Limaninda Temel Kulede otururken bi acil telsiz gelmis. Amerika'dan gelmekte olan bi uçagin motorlarindan biri ariza yapmis, ne yapayim diye soruyo. Temel de siz Amerikalisiniz, sizde teknoloji çok ileri, bisey olmaz devam et diyor. Biraz sora ayni uçak tekrar ariyo ve 2. motorunda durdugunu söylüyo. Temel Yine; siz Amerikalisiniz sizde teknoloji çok ilerde bisey olmaz devam et, diyor. Biraz sora uçagin 3. motoru da duruyo ve Temel yine ayni seyi söylüyo. Uçak iyice Trabzon a yaklastiginde pilot 4. motorunda durmak üzere oldugunu ne yapmasi gerektigini soruyo. Temel de bunun üzerine isin ciddiye bindigini anlayinca pilota :söylediklerimi tekrar et diyor ve "Eshedüenlailahe illellah...." diyor. JJJJJJJ Bu Ne Biçim HavaLimani... Temel plot olmus. Ucagi piste indirirken hep zorlanirmis ve kendi kendine dermis: "Bu pisti yapan mühendisi... 40 m. uzunlugunda 2 Km genisliginde, gelde buraya in!"(Anlayamayanlar için : Temel havaalanina yandan iniyormus :)))) ) Bu Koltuk Oriya Gitmez.... Plot Temel, Istanbul’dan Antalya’ya sefer yaparken adamin biri gelip hostes koltuguna oturmus. Hostes ne söylediyse adam ordan kalkmamis. Durumu Kaptan Temel’ e iletmisler. Temel gelmis adama: " Beyefendi yolculuk nereyedur". demis. Adam da Antalya’ya gidecegini söyleyince zeki plot Temel de: "Peyefenti pu koltuk Antalya’ya gitmez". demis.....Adam kalkip arkaya gecmis. JJJJJJJ
...YASLILIKTAN YASLILIKTAN Ihtiyar Temel doktora gider, sol ayagi agirmaktadir. Doktor muayene eder: -Yasliliktan, yasliliktan! der. Temel doktorun teshisini begenmez! -Doktor Pey, haçan sag ayagum da ayni yastadir, o niçun agirmayi? JJJJJJJ....SEBEBI NE? Suç isleyen çocugunu döven Temel ders almasi için :- Seni niçun tövdum anladun mi? der.Çocuk ters ters bakarak: -Matem sepebuni pilmeysun peni niye tövdun? JJJJJJJ....GEVEZE Ögretmen sorar: -Birkaç dil birden konusan adama ne derler? Temel hemen atilir: -Keveze derler ögretmenum. Ne Derler... Ögretmen sormus: "Sari saçli mavi gözlü kiz, gülümseyerek camdan sokaga bakiyor" cümlesini en kisa sekilde nasil söylersiniz. Ögrenciler camdan bakan sari sari saçli kiz, camdan bakan kiz ve en son iki kelimelik camdaki kiz deriz ögretmenim diyorlar.Sonunda sira Temel’e gelince Temel: -Orospi deriz ögretmenim diyor... JJJJJJJ
...ANNEMDEN BASKA Hakim Temel’e sorar: -Sabikan varmi? Temal cevap verir: -Annemden baska kimsem yoktur.Hakim Pey. ...PEN ANLAMAM Istanbul sokaklarinda dolasirken musevi bir vatandasa rastlayan Temel, hemen adamin yakasina yapisip: -Ula kel puraya. Siz niye Hz. Zekeriyya’yi sehid etdunuz? der. Musevi saskin bakislarla: -Iyi ama bu kaç bin sene önce oldu. Benim suçum ne? Temel cevap verir: -Anlamam, pen daha yeni tuytum. JJJJJJJ...SART MITUR ? Temel dursun ile sohbet ederken: -Ula Tursun pen Peletiye Paskani olmak isteyrum demis,
Dursun hayretler içerisinde bu isten pek hoslanmamis olacak ki, Temel’e
çikismis: -Ula Temel sen telimisun? der. Temel de: -Sartmitur ta? demis. JJJJJJJPEN VAZGEÇTUMTemel ve karisi Fadime bir aile kavgasina tutusurlar, bir ara Fadime: -Oleyum daha iyi, der.Temel: -Pen oleyum da Kurtulayum, der. Fadime bunun uzerine: -O zaman pen ölmekten vazgeçetum, der. JJJJJJJ
Bi Sans Daha... Temel cok zenginmis, Türkiye’nin sayili zenginlerinden. Ama bir ilkokul diplomasi bile yokmus.. Temel Rize baskanina demis ki: "Ben buraya çok büyük bir okul yaptirayim sizde bana ilkokul diplomasi verin" demis.. Temel okulu yaptirmis, tüm Rize’lileri Stadyuma cagirmislar.. Temel'in okul hakkinda konusmalarini ve diploma törenini izlemek için....Herneyse Toplaniyorlar.. Baskan Temel'e sana diploma vermeden once 1 soru soracagiz diyor.. Temel tamam diyor ve baskan 2 kere 2 kaç eder diyor...Temel 3 diyor.. Baskan da 2. sansiniz temel bey diyor... Bu seferde 5 diyor... Baskan temele son sansiniz ddiyor.. Ve temel de 4 diyor..Stadyumdaki halk birden bagriyor.. JJJJJJJBASKANIM TEMELE BIR SANS DAHA VER!!!Fakir Ise... Temele sormuslar: -Yolda 1 trilyon lira bulsan napardin...Temel de : -Fakir ise iade ederdim...zengin ise etmezdim... Top Gibi Ofspor’un kalecisi Temel bir gün yanan bir evin önünden
geçerken, en üst katta bir kadin ve kucaginda çocugu varmis. Temel
kadina çocugu at ben kaleciyim demis.Kadin cocugu atmis. Temel cocugu
tutmus sonrada cocugu top gibi degajman yapmis. JJJJJJJATES BÖCEKLERITemelle arkadasi ormana kampa giderler. Aksam olunca yatmaya karar verirler. Yatarlarken bir sürü böcek uçmaya baslar üzerlerinde Temel de derki:" Sen yorganin içine gir. Böcekler gidince çagiririm seni." Daha sonra Temel de yorganin altina girer. Bir zaman sonra bocekler gittimi diye kontrol etmek icin basini yorgandan disari cikarir ve arkadasina derki:"Sakin disari çikma böcekler fenerle bizi arayler!!! JJJJJJJ...PATATES Temel ajan olmaya karar vermis. Akademiyi zor bela
bitirmis. Is pratik beceriye kalmis son sinav da kamufle imis. Bir oda var
ve bu oda da bir çuval var. O oda da saklanacakmissin. Birinici adam
giriyo odaya cuval uzerine geciriyor ve juriyi bekliyor. Juri geliyo ve içi
dolu olan cuvalla bi tekme atiyo. Çuvaldan kopek havlamasi geliyo ve juri
begeniyo "iyi" diyor. Bir ikincisi ayni sekilde yalnizca kedi
miyavlamasi yapiyorSira Temele geliyor ve temelde cuvali uzerine geciriyor
juriden bi tekme yiyor ama ses seda yokkk iki uç derken adamlar joplarla
vurmaya basliyor vurmayi kesiyorlar cunki oleceginden endise etmeye
basliyorlar ...derken bi ses cikiyor
"patates,patateeees"....(Temel : patates dolu çuval sekline
girmis :))) ) JJJJJJJ
BABA SEVGISI
5 yaslarin daki Temel annesine: -Anne ben nasil dünyaya geldim, der anne ne desin
masal uyduracak tabiki baslar anlatmaya: "birgün baban yatarken
yastiginin altina seker koymus sabah kalkinca sen olmussun" der. Çocuk
yatarken yastiginin altina seker koyar ve sabah ne görsün bir sürü
karinca yastigin altinda. "ah ah" der sizi öldürürdüm ama
baba yüregi dayanmiyor JJJJJJJ
PATATESLER... Temel'i birgun yamyamlar kacirmislar atmislar kazana
pisirmeye baslamislar. Tabi bu sirada da dans ederek etrafinda
donuyorlarmis. Ama birtanesi Temelin basina dikilmis ha bire kepçeyle
kafasina vurmaktaymis. Rehir sormus adama: -Uy adamu pisereysunuz. Birde neden kafasina vuraysun? -Çorbanin icindeki patatesleri yiyorda ondan!!! JJJJJJJ
SINYAL
Temel'e bak bakalim arabanin sinyalleri calisiyor mu?
demisler. - Calisayi, -Çalismayi, -Çalisayi, -Çalismayi..... JJJJJJJ
ISGUCU
Temel arkadaslariyla cukur aciyormus, bir grup ta çukurlari
kapatiyormus. Ne yaptiklarini soranlara Temel soyle cevap veriyormus
"Bir grup daha vardi, onlar da fidan dikiyordu, bugun celmedular, piz
de pizim isler ceri kalmasun diye calisayruz." JJJJJJJ
TRAMPLEN
Temel izmir'de Efes Otel'e gitmis. Arakadaslarina:
"Yuzme havuzuna cittum, peni attilar" demis. Nedeni sorulunca
da, - Havuza isedum, demis. - Amaaaan herkes isiyor, seni niye kovsunlar, denilince
Temel soyle cevap vermis: -
Tramplenden isedum. JJJJJJJ
HATIRLA ONI...... Ülkeler arasi bir yarisma yapmaya karar verilmis.
Hangi Ülkenin insanlari daha fazla sir sakliyabiliyor diye. Neyse her ülkeden
bir kisiye bir sey söylemisler bu o ülkenin sirri olucak...Alman’i
aliyolar çok az bi iskence ile hemen söylüyo. Fransiz ise Alman dan
biraz daha fazla dayaniyo. Ingiliz ise, bir turlu söylemiyo. Sonunda
elektrikli sandalyeye koyuyolar ve orada sirrini söylüyo....Sira
Temel’e geliyo tabii. Temeli aliyolar içeri biraz dayak filam yok,
tirnaklarini söküyolar yok söylemiyo. bir sürü iskence akla hayale
sigmayacak Temel de ses yok sadece "bilmeyrum" diyor baska bisey
demiyor. Sonunda bunu da elektrikli sandalyeye koyuyolar yine
bilmiyorumdan baska kelime cikmiyo agzindan. Bakiyolar olacak gibi degil
Temeli kamera ve mikrofon yerlestirilmis bi odaya koyuyolar. Bakalim ne
yapacak diye. Temel giriyo odaya. Bir zaman sonra bakalim neyapiyo
diyolar. Temel odada kafasini duvara vurarak: -
Ula hatirla oni.....ula hatirla oni.... JJJJJJJMADEM KORKMAY... Temel bir aksam Fadimeyi A.K.M. de operaya götürmüs. Opera basladiktan bir zaman sora fadime sorar: -Ayakta ortada duran adam sopayla kanini niçun korkutiy? Temel gayet sessizce adamin kadini korkutmadigini ve adamin orkestra sefi oldugunu söylüyor.Fadime bu sefer: - O adam kariyi korkutmaysa, kari niye avazi çiktigi kadar bagriy?. JJJJJJJAYI AVItemel cok fakirdir,ve dilenmektedir.birgun herzamanki gibi dilenirken bir arkadasiMustafa'ya rastlar.arkadasi kendisinin Amerika'da yasadigini ve cok zengin oldugunu soyler. Temel'i Amerikaya goturmeye ve zengin olmasina yardim etmeye soz verir. Bir sure sonra birlikte Amerika'ya giderler.Aradan bir sure gecer sonunda Temel sorar:"buraya geldik ama,simdi nasil zengin olacagiz?"Mustafa: "Tamam yarin sana zengin olma yolunu ogretecegim "der.Ertesi gun birlikte ormana giderler.Mustafa:"Bu ulkede ayi avlamak cok para ediyor.Simdi beni dikkatle izlersen,sende zengin olabilirsin"der "Once bir in bulacaksin,sonra agi inin onune sereceksin,sonrada inin onune gecip oynamaya basliyacaksin.Ayi senin sesini duyunca disari cikacak,sende agla yakalayacaksin."diye devam eder.birlikte bir ayi avladiktan sonra eve donerler. Ertesi gun Temel ava yalniz cikar.Birkac saat sonra Mustafa'ya bir telefon gelir ve arkadasi Temel'in hastahanede oldugu soylenir.Mustafa hemen hastaneye kosar,Temeli tum vucudu sargilar icinde bulur."ulan Temel ne oldu"diye sorar.Temel:"Mustafa,senin dedigin gibi bir in buldum,agi onune serdim,basladim oynamaya.Ayi cikacavuna tren cikti"der. Simdilik bu kadar. Sayfamiz sizlerin gönderecegi fikralar dahil edilmek üzere sürekli yenilenecektir. Bu fikralari gönderen arkadaslarima, alintilar yaptigim |
[Ana sayfa][Egitim] [Bilgisayar Aa....Zz] [Win98 {1}] [Win98{2}] [Word ][Excel] [Hack] [iCQ ] [Web Dizayn][Supriz] [Photo] [Ben] [Sen ] [o] [Biz] [Siz] [Kar] [Orasi] [Surasi] [Selale] [Dagci] [Balikci][Flash] [Cimbombom] [Demirel] [75.yil] [Elan] [Supruz][Gerekli] [MS Ofis sifre cozucu] [Supriz][Progamlar] [winnap{1} {2} {3} {4}] [paw] [Sifre] [3boyut] [3 Max][Eglence] [Fikra] [Son Sozler] [Yasanmis Olaylar] [Supruz] [Music] [yerli] [Yabanci] [Supriz] |