webmaster MyrkuL

goz-goz goztepe

forza goz-goz

AD&D

Bu bölümde sizlere FRP denen oyun biçimini,kurallarini,nasil oynanacagini genel olarak açiklayacagim.Yazilarim Türkçe olacagindan ingilizce bilmeden FRP oynamak isteyen arkadaslarimiza yardimci olacagini düsünüyorum.

FRP NEDIR???

FRP(Fantasy Role Playing),Fantastik yerlerde(Yüzüklerin Efendisi adli kitapla ilk olarak orataya çikan diyarlari kastediyorum.)karakterinizin(karakter dedim çünkü oynatcaginiz kisi siz degilsiniz ama yinede gerçek hayatla benzerlikler olmasi olagandir.)rol yapmasidir.

*Baslangic icin en ideal dünya-kim ne derse desin-Forgotten ReaLms dir.Onun içindir ki yaziLar bu dünyaya göredir...

FRP OYNAMAK IÇIN NE YAPMANIZ GEREK???

• FRP oynamak için önce bir DM niz olmasi lazim.DM oyunu anlatan kisidir.Oyunda karakterlerin gözü kulagidir.Bi bakima DM ne derse o olur!
  • Dm den sonra tabiki karakterLerin oLmasi gerek.Bir oyunda en az 3-5 karakter olmasi oyunun selameti açisindan gereklidir.
  • Sirada kitaplar var.Bissürü kitap almaniz lazim onlari okumaniz,anlamaniz lazim ayrica baya bide para vermeniz lazim...
  1. Forgotten Realms Campaign Set*(DM hikayeleri bu kitaptan anlatir)
  2. Players Handbook*(Karakterlerin kitabi...Ability Scoresdan(fiziksel,zihinsel gücünüz,bilginiz,cekiciliginiz hepsi ability score kavramina giriyor.)Non-weapon Proficience lara(Karakterinizin yüzme,yazi yazabilme,avlanabilme gibi özellikleri)kadar her bisey bu kitabin içinde.Ayrica bu kitaba Wizard Spell Book ile Priest Spell Book da dahil(FRP'yi FRP yapan asiL oLay büyüdür zaten,yoksa hirsizlik,savascilik zaten wardi orta cagda..)
  3. Monstrous Manual*(Hain DM sizi yicek yaratiklari bu kitapdan seçer)
  4. DM Guide*(Genelde DM'nin isine yarar,içinde nasi büyü research edilir,nasi kale yapilir gibi konular ayrintili biçimde yer alir ayrica kitabin sonunda büyülü esyalarin bulundugu Artifacts bölümü vardir.)
  5. Faiths&Avatars(Bu kitapta Time Of Troubles 'dan(Bu geni$ oLayi Forgotten Realms böLümünde buLabiLirsiniz...)Specialty Priestlere(Bir Deity ugruna savasan rahiplere specialty priest denir.)kadar bir çok konu var.Oyunu aslinda eglenceli yapan detaylardir,bu da bir detay kitabi diyebilirim.Alinirsa oyuna büyük zevk katacagindan eminim.
  6. Skills&Powers(Bu kitabi aslinda oyuna yeni baslayanlara hiç tavsiye etmiyorum çünkü bu da Players Handbook gibi bir kural kitabi.Çogu yerde Players Handbook kurallarini çigniyor.Messela Bir büyücü kiliç bile kullanabiliyor.Siz alin Players Handbook unuzu pa$a pa$a oynayin....)
  7. Combat&Tactics(Savasla ilgili seyleri bu kitapta bulabilirsiniz.)
  8. Tome Of Magic(Yeni büyüler,yeni Wizard lar hepsi burda)
  9. Aslinda daha çok kitap var ama en azindan ilk 3 kitabi alsaniz yeter..

*Yukardaki kitaplarin bir cogunu Library bölümününden free download edebilirsiniz....

MyrkuL