|     home

WEB ZA TUDUME
Get Paid To Read E-mail
Earn 5¢ Per E-mail  •  3¢ Per Referral  •  Click Here

29.08.2000.
No moje nedavno "Vatreno krstenje" na web me je ponukalo da stavim i ovu rubriku na svoj sajt. Ima toliko dobrih stvari na tom webu, ali ako ste pocetnik (kao ja) gubit cete previse vremena na nebitne sitnice i lutanja naokolo. Kao prvo morate znati sto u biti zelite postici svojom prisutnoscu na webu tj. svojim sajtom. Tu sam napravio svoju prvu gresku ! U biti cemu sluzi ovaj sajt ? Pa gotovo nicemu ! I to ne zato sto nije dobar vec odmah na pocetku sam morao odrediti cilj i sadrzaj cijelog sajta pa ge tek onda staviti na server, a ne obratno ! Ovako sam ucinio pocetnicku gresku : stavis sajt na web, a tek onda pocnes razmisljati cemu on uopce treba posluziti ! Drugu gresku sam napravio kod izbora servera za svoj sajt ( za one koji neznaju server je racunalo koje je 24 sata prikljuceno na web i vase stranice salje onima koji ih zele pogledati ). Sajt sam stavio na Fortunecity.com koji Vam daju 100 MB prostora, ali na svaku Vasu stranicu stavljaju svoje reklamne bannere ! Poslije su mi ljudi javljali da je ucitavanje dosta sporo, a morate znati da ucitavanje sajta najvise ovisi o serverima na kojima se stranica nalazi. Moram priznati da sam Fortunecity.com izabrao zato sto kad sajt napravite sa TrellixWebom njegovo objavljivanje na web ide automatski tj. odmah iz TrellixWeba otvorite account na Fortunecity.comu i objavite sajt ! To mi je u datom trenutku bilo najjednostavnije i ja sam to ucinio. Nemojte ponavljati moju gresku ! Otvorite par accounta (naravno besplatnih!) na svim Vama dostupnim serverima, stavite sajt "gore" i onda sami ucitavajte svoj sajt sa svakog od njih i pritome stopajte vrijeme ucitavanja svog sajta. Pazite na jednu stvar !!! Nakog svakog ucitavanja kompletnog sajta tj. pregleda svih stranica na sajtu odite offline tj. prekinite vezu i u Windows Exploreru obrisite sadrzaj direktorija windows/temporary internet files gdje se obicno snimaju stranice koje pregledavata tj. grafika i banneri sa njih tako da kad sljedeci put idete pregledavati neki sajt netreba "skidati" sve s weba vec imate nesto i na svom HD-u. Ako to ne ucinite izgledat ce Vam da je prvi server najsporiji ! Tek kad sami utvrdite koji je server najbrzi tek onda "svijetu" dajte taj URL i pustite nek Vam se dive :o) Isti sajt sam stavio i na Terrashare.com , ali su mi isto ljudi mejlali da su strasno spori ! No vic je u tome da Vam oni isplacaju dio reklamnih prihoda pa tako na svaki 1000 stranica pregledanih na Vasem sajtu dobijete nesto oko 1.5 $ ! Sad mozete izracunati : ovaj sajt ima 24 stranice sto znaci da za dolar mora imati nesto malo vise od 40 posjetioca koji ce pregledati cijeli sajt. Pa sad ako napravite zanimljiv sajt mozete samo od toga solidno zaradivati. Opet se time vracamo na pocetak ovog teksta: sto zelimo postici na webu ? Ja sam odmah na svom sajtu istaknuo da sam tu zbog love, ali sam to tako amaterski napravio da od love nece skoro biti nist' :o) No ja sam dobra dusa pa sad tu Vama pametujem da ne pravite iste greske k'o ja. Da sam odmah web stavio na Terrashare.com do sad bih, vjerujte mi, zaradio bar za HT racun ! No ja budala linijom manjeg otpora ! To je prvi i najjednostavniji nacin ostvarivanj zarade sa Vasim sajtom. Slijedeci je pay per klick programi. Na svoj sajt stavljate reklamne bannere raznih velicina i kad netko klikne na taj banner Vi dobijate od 1 do 5 centi. Da nebi morali u nedogled pretrazivati web za svakom pojedinom tvrtkom i njenim bannerima postoje tvrtke koje to rade umjesto Vas, a jedna od najvecih i najpoznatijih je
Earn Cash!
Kad se kod njih prijavite oni Vam ponude preko 1000 raznih tvrtki za reklamiranje. Sistem je vrloo jednostavan : po kategorijama naðete tvrtke koje Vas zanimaju, kliknete na "Join program" i to je to ! Da uz jednu malu ogradu: neke tvrtke prvo zele pregledati Vase stranice prije nego sto pocnu suradivati sa Vama, dok druge automatski primaju sve ponude. I kad ste se jednom prikljucili nekom programu jednostavno kliknete "Get links" i izaberete bannere od tog programa koji Vam najvise odgovaraju za Vas sajt. Sam princip uzimanja bannera je krajnje pojednostavljen: otvori se prozor sa HTML tekstom i cap tj. copy&paste :o)  I sad taj tekst umetenete u svoj HTML kod i to je to !!! Za svaki klik na odredeni banner od sad Vam se puni account na CJ.com-u !!! Jednostavno da jednostavnije ne moze biti !!! A covjek se polomi da skuzi kako bi mogao ušicariti neku lovu na webu !
No za sada dosta, necu Vas vise gnjaviti. Ako ima kakvih pitanja slobodno mi ih mejlajte. Odgovorit cu na sve !!! Adio and have nice day ...
[email protected]

Click Here!

Old Buddies Dropped Out of Site?